Foto: Aldo Luud
Inimesed
5. november 2014, 07:00

Diana Klas: sain võimaluse laulda Joala laulu, mis meeldib mulle 40 aastat (10)

Klas oli Maarja küla kontserdi vanim esineja.

"Olen mitu korda mõelnud, et kui Maarja küla asuks minu kodule lähemal, läheksin sinna tööle," kinnitas Diana Klas pärast Maarja küla toetuseks Tartus korraldatud heategevuskontserti, milles lõi ta sel aastal kaasa 11. korda.

Maarja küla heategevuskontserdil "Kuula, palun! 13" laulavad intellektipuudega noorte toetuseks traditsiooniliselt Eesti teatrite näitlejad. Tänavu juhtus nii, et Diana Klas oli vanematest näitlejatest ainus. "Avastasin ise ka lava taga seistes, et kuigi ma olen hingelt noor, võiksid ülejäänud esinejad olla mulle lapsed," naeris Diana pärast kontserti.

Kas ta ei mõelnud sarnaselt teiste vanemate näitlejatega, et tänavu ei osaleks? "No kuidas ma jätan siia tulemata? See pole ju lihtsalt kontsert, see on ka võimalus Maarja küla noortega kohtuda. See on võimatu!" kinnitas Diana, et püüab ka Põlvamaal noortel külas käia ikka mitu korda aastas.

Osaleb ka järgmisel aastal

Tal on selleks eriline põhjus, sest Maarja küla noormehe Sergeiga, kellega Diana on jäänud kontsertidel paljudele piltidele, on tal eriline sõprussuhe. Et Maarja küla elanikud peavad valima, kas osalevad Tartu või Tallinna kontserdil ning Sergei otsustas sõita tänavu 10. novembril Tallinna kontserdile, pühapäeval ei trehvatud. "Ma ootan meie kohtumist väga!" kinnitas lauljanna.

Diana ütleb, et pole kunagi ära öelnud, kui teda on kutsutud esinema heategevuskontserdile. Kuid just Maarja küla idee, mis pakub noortele nii kodu kui ka võimalust jõukohaseks tegevuseks, peab ta eriti südamelähedaseks. Diana ütleb, et teeb sügava kummarduse kõigile sealsetele töötajaile, kellel peab olema lauljanna hinnangul suur süda, tugev närv ja rohkelt kannatust.

"Tegelikult ma tean, kuidas nad seal tööd teha jaksavad. See armastus ja siirus, mille intellektipuudega noortelt vastu saab, see on suur rõõm ja annab jõudu," arutleb Diana.

Soojust ja siirust on tunda alati pärast kontserti, kui Maarja küla noored laval näitlejaid tänades neid südamlikult kallistavad. Nii ongi Diana lõpurivistusel Sergeiga mitu korda pildile jäänud.

Sel aastal äratas Jaak Joala lauludest kokku pandud heategevuskontserdil osalemine tema jaoks ka soojad lapsepõlvemälestused. Seda võimaluse pärast laulda varalahkunud Jaak Joala laulu "Unustuse jõel". Diana jättis laval rääkimata, kuidas 1973. aastal seda laulu laulma hakates oli Joala 23aastane kena noor mees, Diana aga kuueaastane plikatirts, kellele väga meeldis see laul.

"Ootasin Joalat pärast ühte kontserti Vanemuise taga näitlejate väljapääsu juures, kannikesed pihus," meenutab ta. Diana isa, Eri Klas, läks siis Jaagu juurde ja ütles, et kuule, tütar tahab sulle midagi anda. "Ja siis ma ulatasin talle väriseva käega need lilled," naeratab Diana, et laulis laulu, mis meeldib talle juba üle 40 aasta.

Kas järgmisel aastal lööb Diana teiste näitlejatega, kes varasema tosina kontserdiga on Maarja küla toetuseks kogunud üle 135 000 euro, endiselt kampa? " Ikka! Ma pean ju tulema. Mitte esinema, vaid just võimaluse pärast Maarja küla noortega suhelda," kinnitab Diana pikemalt mõtlemata.

Tänavu on tal see võimalus veel 10. novembril, kui toimub "Kuula, palun! 13" Tallinna kontsert.