Ott SeppFoto: Arno Saar
Inimesed
4. november 2014, 21:20

Ott Sepp oma monoetendusele lapsi ei oota: "Olen loomupäraselt üsna ropu suuga" (4)

Komöödianäitleja Ott Sepp hakkab tuuritama püstijala monolavastusega "Ott Sepp tõuseb üles".

"Ma räägin iseenda elust, iseenda tähelepanekutest, räägin sellest, kuidas ma kohtusin oma naisega, millised olid mu vanaema matused, kuidas...," tutvustas ETV "Ringvaate" külaliseks olnud Ott Sepp, millest ta stand-up etenduses räägib.

Kuidas näitleja Sepp oma naisega tutvus, tundis saatejuht Marko Reikop huvi.

Sepp jutustas: "Oi, see oli imeline. See oli täpselt selline, nagu ma olin ette kujutanud. Me olime kõrvuti voodis, me ärkasime suht korraga ja vaatasime üksteise poole ja siis "kes, kurat, oled sina?", küsis tema. Ja mina: "Ott Sepp". Ja siis ta ohkas. Ta oli esimene tüdruk, kes ei hakanud naerma – ta ohkas. Ja ma sain aru, et temast ma pean nüüd kinni hoidma. Ja pooleteise nädala pärast me elasime juba koos."

Kuidas tuntud komöödianäitleja Sepp alles nüüd stand-up etenduseni jõudis?

Ta ütles, et nägi, kuidas monoetendustega on kuulu järgi püsti rikkaks saanud Jan Uuspõld, Oja Pets, Henrik Normann, Maire Aunaste, produtsent Karl Kermes ning temagi tahab nüüd sellest rikkuselõikusest osa saada.

Sepp jutustas, et kodu on tal praegu Tartus ning ta on vabakutseline näitleja. "Ma töötasin Vanemuise teatris, aga juba neli-viis kuud olen ma vabakutseline näitleja. See on ka üks põhjus, miks ma mõtlesin, et nüüd ma saan lõpuks proovida stand-up'i ülevat žanrit."

Sepa sõnul "lasti ta kõigepealt lahti" ja siis ta mõtles, et peab olema vabakutseline näitleja. Näitleja selgitas ka, miks ta teatrist ära tuli ja et tegelikult teda ei vallandatud. "Ma olen töötanud kümme aastat ühe koha peal ja ma tean täpselt, mis seal juhtub. Ma tean, et järgmised kümme aastat ei juhtu midagi muud, et toimub täpselt seesama edasi, ja ühel hetkel ma tunnen, et motivatsioon hakkab kaduma. Ükskõik, kui hästi ma seda teen või kui halvasti ma seda teen – midagi ei muutu."

Näitleja sõnul oleks nii jätkates kaks varianti: kas oled tugev ja oled üle või kasvatad enda ümber kooriku ja lased mõisa köiel lohiseda. Sepp ei tahtnud muutuda laisaks näitlejaks. Ta otsustas repertuaariteatrist lahti lasta ja vaadata, mis juhtub.

Ta lubas, et etendusel saab nalja, kuid lapsed seda tükki vaatama tulla ei või. "Alates 16 on see vanus, kus võib tulla vaatama," sõnas Sepp selgitades, et ta ei taha "värve kokku hoida" ja on loomupäraselt "üsna ropu suuga inimene". "Ma tahaks laval olla võimalikult mina ise."