L.A. PALAVUSES: Viimasel Ameerika-reisil täitus TV3 uudisterepoteri Keili Sükijaineni ammune soov – osaleda Ellen DeGenerese saates.Foto: Erakogu
Tele
4. november 2014, 07:00

TV3 reporter pääses Maarjamaalt esimesena Ellen DeGenerese telesaatesse

EESTLANNA ELLENI JUTUSAATES: "Publikule hõigati, et plaksutage ja naerge täiega, hoidke kätega kõhust kinni!" (37)

"Kõige veidramad olid need hetked, kui pidi kunstlikult naerma ja hästi palju aplodeerima. Ma olengi iseloomult rõõmus ja aktiivne inimene, aga Ameerikas on kõik veel kümme korda hullem. Nad plaksutavad iga asja peale!" pajatab oma elamustest TV3 "Seitsmeste uudiste" reporter Keili Sükijainen. Teadaolevalt on ta esimene eestlane, kes on pääsenud ameerika telestaari Ellen DeGenerese jutusaate publiku hulka.

Septembris Ameerikasse puhkama sõitnud Sükijaineni reis kulmineerus vägevalt: VIP-pääsmega saate "The Ellen Degeneres Show" (saatesari jookseb ka Eestis Kanal 11 eetris nime all "Ellen") salvestusele Los Angeleses Warner Brothersi stuudios.

Mis kontaktide kaudu ja kelle käest täpselt pilet pärines, ei tea neiu isegi.

"Aga ma ütlesin kunagi, et minu suureks unistuseks oleks minna Elleni saatesse," meenub talle. Ju siis keegi mäletas. Teadmiseks: väljavalitud seltskonna hulka pääseda pole sugugi nii lihtne. Tuleb end kirja panna ja seejärel oodata ja loota.

"Sain seal jutule ühe keskealise Florida mehega. Ta ütles, et tavaliselt peab ootama üle kahe aasta!" räägib Sükijainen. Seda enam tekitas tema persoon elevust: blondiin kaugelt maalt ja kohe kaamerate ette!

Ilmselt on saate suure menu taga ka asjaolu, et aeg-ajalt korraldatakse eetris vägevaid loosimisi ja nii mõnigi osaleja loodab lahkuda salvestuselt mõne tuhande dollari võrra rikkamana, kui sinna läks.

"Aga see sõltub kõik päevast ja saatest, kas läheb õnneks. Mina sinna sellise tagamõttega ei läinud," ütleb Sükijainen.

Tema enda saagiks jäi Elleni T-särk (mille kinkis talle too sama mees Floridast), tasuta saadud plaat ansamblilt 30 Seconds to Mars ja raha eest soetatud suveniirkruus.

"Sina, pikk blond, tule siia, pead esimesse ritta istuma!"

"Mulle tegi väga palju nalja, kuidas stuudios rahvast juhendati," kirjeldab Sükijainen õhkkonda.

"Meil TV3s on lihtsalt, et igaüks läheb ja leiab endale koha, aga seal oli kaameramees, kes võttis inimestel käest kinni ja talutas igale poole!" Publik – ligi kolmsada inimest – koosnes peamiselt keskealistest naisterahvastest. (klippe Sükijaineni seiklustest saab näha ka täna-homme õhtustes "Seitsmestes uudistes" – J. M.)

Kui alguses istutati Sükijainen ja tema sõbranna kaugele, siis haaras nagu tellitult keegi korraldaja neil hõlmast ja teatas Keilile: kuule sina, pikk blond, tule siia, sa pead esimesse ritta istuma!

Sükijainen istuski kerge värinaga hinges: kes teab, võib-olla nopiti ta välja nimelt selle jaoks, et kasutada võõramaist blondiini mõne jabura või piinliku etteaste tarvis.

Kahtlused süvenesid, kui järg jõudis rubriigini, mille sisuks on teleturus müüdavate vidinate katsetamine. DeGeneres (lesbiline naine on viimasel ajal figureerinud Eesti tabloidmeedias peamiselt seoses kooseluga näitlejanna Portia De Rossiga – J. M.) oli seekordse saate jaoks valinud välja erilise riistapuu, mida tuleb huulte vahel pläristades lutsida ja keerutada, et treenida näolihaseid.

"Mul jäi süda löögi vahele, kui DeGeneres ütles: "Sina seal, valge särgiga!" meenutab Sükijainen ärevaid hetki. Ka temal oli seljas samasugune rõivas, kuid Sükijaineni õnneks pidas saatejuht silmas paar kohta eemal istunud valges pluusis tumedanahalist.

"Ega ma poleks ka nõusse jäänud, kui oleks kutsutud – selline asi ei mõju karjäärile hästi," tunnistab reporter nüüd.

Kuid mustanahaline naine läks ja tegi näotreeningu kohusetundlikult ära. Ja katsetas hiljem kaamerate ees ka spetsiaalset tuharate treeningmasinat, teist leidu telepoest.

Elleni kohta jagub vaid kiidusõnu

Ligi kahetunnise salvestuse programmi kuulusid veel intervjuu muusiku ja näitleja Jared Letoga ja ka natuke paljast meheilu. Saate jooksul küttis meeskond pidevalt publiku meeleolu üles.

"Hõigati, et plaksutage ja naerge täie hooga, hoidke kätega kõhust kinni!" kirjeldab Sükijainen. Asu ei saanud isegi reklaamipauside ajal. "Kui meil Eestis on sel ajal lihtsalt väike puhkus, siis seal peab püsti kargama, plaksutama ja tantsima."

Võõrustaja ja saatejuhi Ellen DeGenerese kohta jagub eestlannal vaid kiidusõnu. "Mulle meeldis, et ta ei piilu nii-öelda külalise seeliku alla, ei ole tabloidne. Ja pärast salvestust ta tuli ja tänas publikut ning ütles, et loodetavasti oli meil tore päev." Samuti ei loe DeGeneres erinevalt paljudest saatejuhtidest teksti ja nalju kusagilt ekraanilt maha, vaid teeb oma asju vana kooli stiilis, paberilehtedega.

22. septembril toimunud võtted olid eetris juba järgmise päeva pärastlõunal. Esimest korda nägi Sükijainen lõpptulemust veel Ameerikas, kuid korraldas hiljem kodumaal pere ja sõpradega ka ühe vaatamise.

"Tegelikult oli üks mu sõbranna juba internetist vaadanud ja mõtelnud: olen see mina või mitte."