Kongo Demokraatlikus Vabariigis Beni linnas pandi kividega surnuks loobitud mees põlema ja söödi laipa.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
3. november 2014, 16:20

FOTOD: Kongos pilluti kahtlane mees kividega surnuks, põletati ja söödi (20)

Eelmisel reedel pildus rahvahulk Kongo Demokraatlikus Vabariigis noore mehe kividega surnuks, pani laibale tule otsa ja sõi. Pealtnägijate sõnul juhtus intsident Beni linnas kättemaksuks öö läbi toimunud Uganda mässuliste rünnakutele.

Uganda valitsuse opositsiooni ründajad kuluvad islamistlikku rühmitisse ADF-NAUL, kes on sel kuul mõrvanud üle 100 inimese, kasutades matšeetesid ja lihakirveid. Rühmitis vastustab Uganda valitsust, mis on tegutsenud naaberriigis Kongos alates 2000. aastate keskpaigast.

Mees, kes ära söödi ja kelle isikut pole kindlaks tehtud, tekitas bussireisijates kahtlusi, kuna ta ei kõnelnud kohalikku suahiili keelt ning ta kandis matšeetet, edastas Reuters.

Pinged kerkisid Benis tippu reede hommikul, kui ligikaudu 100 demonstranti tõkestas lennuvälja ja linna vahelise tee, pildus kive ning vehkis matšeetedega, nõudes valitsuselt suuremat kaitset mässuliste vastu.

Kongo president Joseph Kabila on väitnud, et rühmitise ADF-NALU sõjardeid ootab sama saatus, mis mässuliste liikumist M23, mille eelmisel aastal Kongo valitsus ÜRO toetusel purustas. Terroristidega ei toimu mingeid läbirääkimisi, kinnitas Kabila.