Ilmar RaagFoto: Teet Malsroos
Film
31. oktoober 2014, 13:26

Ilmar Raagil on varuks mitu Venemaaga seotud projekti, kuid koostööfilmid on seal praegu külmutatud (5)

Hiljuti menuka mängufilmi "Ma ei tule tagasi" lõpetanud režissöör Ilmar Raag sooviks Venemaal jätkata koostööd Peterburi sõpradega, kuid see pole praegu võimalik, sest Venemaal on koostööfilmide projektid külmutatud.

"Mul on varuks mitu Venemaaga seotud projekti, aga minust mitteolenevatel põhjustel pole võimalik praegu nende juurde asuda. Koostööfilmide projektid on Venemaal praegu külmutatud. Mul on Peterburis sõpru, tahan nendega koos töötada, aga praegu see kahjuks ei õnnestu," rääkis Ilmar Raag Pealinnale antud intervjuus.

"Tahaksin väga teha filmi hokilegendist, mis on muidu siiski tõestisündinud lugu. See räägib 19-aastase Omski hokimehe Aleksei Tšerepanovi surmast, kui ta mängis Tšehhovis. Aga selle loo ümber on niisugune saladuseloor, et tõe juurde jõudmine on raske. See oleks minu jaoks lugu profispordi tavadest üleüldse. Aga kardan, et mõni spordimogul võib teatada, et mille kuradi pärast see neetud eestlane hakkab kritiseerima meie hokit," kergitas režissöör katet teda huvitavalt teemalt.

46-aastane Ilmar Raag loodab, et teeb filme veel 20 aastat, mis tähendab, et temalt on tulemas viis-kuus filmi. "Vaevalt et meie oludes õnnestub sagedamini filmida. Seda enam, et Eestis on välja ilmunud noored andekad tegijad, ja ma ei taha jääda vana kännuna nende teele ette," sõnas ta.