JÄÄB ÄRA: Ameerika superstaari Lenny Kravitzit tänavu Saku Suurhallis rahvast hullutamas ei näe. Algselt haiguse tõttu edasilükatud kontsert tühistati lõplikult.
Inimesed
31. oktoober 2014, 07:00

"Mul olid Kravitzi kontserdi jaoks juba riidedki valitud!" (3)

Lenny Kravitzi Tallinna kontsert jääb lõplikult ära ja korraldaja ostab piletid tagasi.

"Ootasin Lenny Kravitzi esinemist mitu kuud pikisilmi. Küsisin veel eelmistel kontsertidel käinud inimeste muljeid ja kõik kiitsid, et oli vägev. Tõesti kahju, et ei leitud mingit lahendust," on Lenny Kravitzi fänn Kaisa väga kurb, et tema iidoli haigestumise tõttu alguses edasi lükatud kontsert jääb hoopistükkis ära.

Algselt pidi Lenny Kravitzi kontsert toimuma Tallinnas Saku Suurhallis 28. oktoobril. Päev varem teatasid korraldajad, et laulja haigestumise tõttu jääb küll 28. oktoobril esinemine ära, aga tegeldakse uue kontserdiaja otsimisega.

Kuni eile tuli uudis: Kravitzit ei näe ega kuule tänavu Tallinnas üldse.

Ei mõista korraldajaid

Kravitzi tulihingeline austaja Kaisa on seda nördinum, et varasemal kahel korral, kui muusik Eestis esines, polnud tal kontserdile minemiseks lihtsalt raha.

"Elasin varem A. Le Coq Arena lähedal ja läksin 2005. aasta suvel teismelise plikana Lenny kontserdi õhtul lihtsalt staadioni juurde jalutama, et tema esinemist kuulata. Sattusin vaimustusse!" meenutab Kaisa.

Siis lubas Kaisa endale – järgmine kord, kui staar tuleb Eestisse, rokib tema publiku seas. Kuid võta näpust.

"2008. aastal olid piletid ulmeliselt kallid, odavaim oli 700 krooni. Ma ei käinud veel tööl ja seda raha polnud kuskilt võtta," tunnistab Kaisa.

Just tänavu suvel heietas Kaisa mõtteid, et ehk tuleb Lenny uuesti siiakanti. Kui siis saabuski uudis, et muusik on sügisel platsis, ostis kähku pileti ära. "Nüüd käin ma tööl ja sain seda endale lubada!" ütleb Kaisa ja tõdeb: "Kui tuli uudis, et Lenny on haigestunud, olin muidugi kurb. Aga mõtlesin – laulja tahab publikule anda endast lihtsalt parima, et elamus oleks tasemel."

Ta ei mõista kontserdikorraldajate käitumist pärast staari haigestumist. "Algul andsid nad ekslikult lootust, et esinemist on siiski oodata selle aastanumbri sees. Oleksin olnud nõus ootama isegi pool aastat, kui vaja!" tunnistab Kaisa, et uhkelt väljareklaamitud muusikapeo ärajätmine on talle suur löök.

"Korraldajad oleksid võinud ju hoiatada kontserdi ärajäämise eest, kuid nad paistnud hoopis väga optimistlikud."

Pettumus ajab nutma

"Eiiii, misasja… ma hakkan nutma!" reageerib uudisele Kravitzi esinemise lõplikust ärajäämisest teine kirglik fänn Tuuli.

"Ma ei tee nalja, kui ütlen, et mul olid kontserdi jaoks juba riidedki valitud. Nii väga olin seda oodanud," ütleb Tuuli, kes oli juba leppinud teadmisega: kontsert lükkub lihtsalt edasi, uus aeg leitakse.

"Ma olin ikka üsna pettunud, kui vaid päev varem anti ärajäämisest teada – nii mõnedki mu töökaaslased said seda kuulda, kuna ma ei hoidnud tundeid just vaka all," meenutab Tuuli esmaspäevast nööki.

Vahepeal oli ta kahevahel: kas müüa pilet ära või mitte, aga ei müünud – lootuses, et Kravitzit saab siiski näha. Inimesed, staaridki, ikka haigestuvad, aga saavad ka terveks.

Korraldaja: "Meile öeldi, et ei leitud sobivat aega."

"Lenny Kravitzi esindajad lubasid, et leiavad võimalikult kiiresti asenduskuupäeva. Aga nüüd öeldi, et ei suudetud leida sobivat aega ja kõik!" ohkab kontserdikorraldaja Live Nation Estonia turundus- ja PR-juht Ilja Judeikin.

Vahepeal ringelnud kahtlused, nagu võinuks peaesineja meelemuutuse taga olla oodatust kehvem piletimüük või muud majanduslikud kaalutlused, lükkab ta kohe ümber.

"Müüdud oli üle 5000 pileti ja ilmselt oleks lõpuks kõik kaubaks läinud," hindab Judeikin.

Katkestamise eelse seisuga oli müümata natuke üle tuhande pileti – paarsada istekohta, ülejäänud seisuplatsid.

Judeikin ütleb, et ühtlasi käis Live Nationi esindaja oma silmaga hotellis kaemas, kuidas arstid staari kallal toimetasid: Kravitzi seis olnud nii niru, et ta ei suutnud eriti rääkidagi; vastas napilt doktori küsimustele.

Peale Tallinna kontserdi jäid ära ka esinemised Vilniuses ja Minskis.

Judeikin tõdeb, et kontserdikorraldus on kord juba valdkond, kus peab kogu aeg olema valmis ootamatusteks: "Kõik on võimalik, kõik võib juhtuda. Sada protsendi kindel ei saa olla kuni hetkeni, kuni artist on lavalt lahkunud."

Seekordse kontserdi ärajäämisega seotud kulusid ei saa Judeikin kommenteerida, tunnistab ainult, et väikesed need ei ole. Kravitzi meeskonnale juba tasutud summa peaks siiski täismahus tagasi laekuma.

Müüdud piletid ostetakse tagasi.

"Meil oli Suurhallis isegi üks uus päev kinni pandud. Aga läks, nagu läks, kahjuks," ohkab Judeikin.