Inimesed

Rasmus Rändvee koolitulistamisest: "Sellistega tuleb tegeleda. Lapsed on nagu loomad." (18)

LISA KOMMENTAAR

Miks kohe31. oktoober 2014, 23:23
mitmuses laskja oli ikka yks. Ja sama vägivaldne suhtumine ega pole ehk laskjast parem.
Raivo31. oktoober 2014, 19:52
Rasmus on ikka veel laps, õnneks ta kooliteel nii kaugele ei jõudnud.
kessu31. oktoober 2014, 06:17
Lapsi ei ole kasvatatud - ainult antakse õigusi, kuid keegi ei nõua mõtlemisvõimet ja vastutust.
inimene30. oktoober 2014, 23:47
kallid inimesed me ei saa süütistada last kes tegi suure vea.te ei tea iial mis võis selle lapse peas toimuda ja mis toimub praegu...laps ei hakka iial nii tegema kui põhjust poleks..ja äkki vanemad on täiesti normaalselt aga lapse peas on midagi juhtunud et nii tegi..mõelge palun Eestlased...te ju ise ei ole loomad et nii rõvetusi kirjutate...
maali31. oktoober 2014, 08:57
tee endale enne asi selgeks
Vot30. oktoober 2014, 21:03
suur pedagoog ja lastekasvatuse spetsialist.Aga pildile ju tahaks.
Jan30. oktoober 2014, 17:22
Lapsed on hoopis ehedad - nende käitumine, peegel ühiskonnast.
No meie koolis oli ka vastikud30. oktoober 2014, 20:45
õpetajad, kellest 3 tahtlikult õpilasi hinnetega kiusasid ja neid istuma panid, kuigi hinded oleks pidanud vähemalt 3 olema.
Kuid kellegil ei tulnud meil mõttesse selle eest kätte tasuda, vahetati kooli ja pärast kooli vahetust said need, kes omas koolis istuma jäeti 4-5 õpilased.
Kuna nende õppimine paranes ka märgatavalt.
Olgugi, et meil oli üsna haruldane klass võrreldes paraleer klassi õpilastega, kus leidus kiusamist kogu aeg, siis meil oli klassis ainult 1 kiusaja, kes sai ka ise kolki ja pärast seda nooremaid kiusas.
Isegi kooli vahetades ei olnud näha lõppemist kooli kiusamsele.
Vastupidi pole vist kooli, kus kiusamist pole või õpetajatega ei saa läbi.
Kuid jah see vimm võib juba üsna kaua kesta, mis kogunebki lõpuks paljudel selleks, et kätte maksavad väga jõhrkal viisil.
Ainus mis teha oleks saanud oleks koolidesse sisenemistel valve ja asjade läbi otsimised teostada.
Kõik ei sobigi õpetajaks!30. oktoober 2014, 14:54
Kui asi nii kaugele jõudis, siis oli asi päris hull. Kindlasti olid süüdi poiss ise ja vanemad, aga oma osa oli ka õpetajal. Selge on see, et kõik kõigiga ei klapi, aga õpetaja peaks olema ka taktitundeline. Käisin ise koolis vene ajal, aga ka siis olid õpetajate seas oma lemmikõpilased ja mitte lemmikud. Oli peresid, kelle lapsi mõned õpetajad kohe ei sallinud.
Ka õpetajatega30. oktoober 2014, 13:09
tuleb tegeleda ja hoopis rohkem,kui me arvame,sest tihti toovad just ebaprofessionaalsed õpetajad lastes ajapikku välja selle nn."looma". Oma olemuselt ei ole ükski laps loom,nad muutuvad mingil põhjusel sellisteks,kui närvisüsteem nõrgem. Meil on väga palju väga häid südamega tööd tegevaid õpetajaid,aga on ka selliseid,kes õpetajana töötada ei tohiks.Kahjuks ei kontrolli seda mitte keegi. Kannatajateks ongi lapsed.
jutt või asi30. oktoober 2014, 13:41
nii pikaealine pedagoog kindlasti loomi ei tooda.ole mis närviga tahes,tapma ikka ei lähe.kõike ei pea teiste kaela ka ajama selles teos.pole see poiss nii haige midagi,vastutama peab ikka.nännutame ta haigeks tibatillukeseks lapseks,ta naerab näkku ja kordab tegu.
hm30. oktoober 2014, 12:54
Ei loomad ega lapsed pole julmad, vaid nad muudetakse kas kasvatuse või nende suhtes käitumise läbi julmadeks.
eks-pedagoog30. oktoober 2014, 12:50
Tuleb teha oma asja rahulikult ja õppida endale. Ja kui õpetaja paneb sulle ilma asjata kehva hinde, siis mõtle - kui mu koer haugub ja ma ütlen talle: kehvalt haugud, ma panen sulle kahe. Kas koer viskab ennast pikali ja hakkab nutma või hakkab kehvemini haukuma? Ei hakka, ta liputab ikka saba ja haugub sama hästi edasi. Ehk siis see tähendab, et kellegi pahatahtlik hinnang ei tee meid halvemaks vaid näitab, et kiusajal on endal mingi probleem.
vanem30. oktoober 2014, 15:30
Sina täiskasvanud inimesena saad aru sellest , et kui keegi kohtleb sind ebaõiglaselt paneb halva hinde , solvab põhjuseta, aga laps on laps ta ei saa sellest aru. Talle tulebgi siis selgitada. Lastele tuleb selgitada seda nagu sa ütled et kellegi pahatahtlik hinnang ei tee teda halvemaks. Koeraga selles situatsioonis ma küll last võrrelda ei saa nagu sa kirjutad. Me ei saa seda eitada et ka õpetajad on ebaõiglased. Otsi näiteid ka sellest kas kõik õpetajad saavad omavahel hästi läbi , julgen arvata et ka seal esineb üksteise tagakiusamist.
Edu inimeseks kasvamise teel!30. oktoober 2014, 12:39
Emad-isad, tegelege oma lastega, rääkige nendega, kuulake neid, te olete ju üks pere! Nii käibki inimeseks kasvamine! Kui te ei soovi, et lapsi "loomadega" võrreldakse, hoolige üksteisest alati, ka kõige raskemates olukordades!
jusss30. oktoober 2014, 12:30
Täpne võrdlus loomaga. Kui koer saab peremehelt pidevalt peksa, siis ta ei julge vastu hakata, vaid ründab võimalusel esimest mittesümpaatset vastutulijat.
Nii...30. oktoober 2014, 12:13
Ja mida arvab Rasmus naiste peksmisest? Milline tema arvamus selles teemas? Kas normaalne mees teeb oma naisele liiga? Palun uurige seda ka, oleks tore kuulda!
Arumaeisaa...30. oktoober 2014, 13:10
Miks pergli päralt ta sellest midagi arvama peab? Tulistamise kohta küsiti ju ilmselt tema kui kooliõpilase arvamust, naisemees ta ju ei ole?