ÕNNELIKULT ABIELUS: Nii Ivi kui ka Pärdi jaoks on 25. oktoobril sõlmitud liit teine abielu.Foto: Tiia Saart
Inimesed
29. oktoober 2014, 07:00

Tšellist Pärt Tarvas altari ees: olen harjunud esinema, kuid see võttis jala värisema! (4)

C-Jami muusik abiellus samas kohas, kus tulevasega tuttavaks sai

"Me kohtusime selle aasta 9. märtsil C-Jami kontserdil. Ivi oli publikus ja mina laval," räägib ansambli C-Jam liige Pärt Tarvas, kes möödunud nädalavahetusel abiellus Laitse Graniitvillas oma kallima Iviga.

Ivi ja Pärt pandi paari 25. oktoobril ja kuupäeva valiku taga Pärdi sõnul mingit suurt lugu ei ole. Tuttavaks sai paar seitse kuud tagasi samas Graniitvillas peetud kontserdil. Ivi jäi mehele publikust silma, pärast juhtuti vestlema ning nii nende lugu algas.

"Tundus, et kõik on õige ja hästi, mis siis ikka selle asjaga oodata," räägib Pärt, miks nii kiiresti abielluda otsustati.

Pärt ütleb, et abiellumisest oli neil kaasaga juttu juba pikemat aega.

"Pruudi soov oli, et see peaks kindlasti juhtuma selle aastanumbri sees. Kuupäeva valikust veel nii palju, et oktoober tundus abiellumiseks paslik aeg, kuna novembris sõidame me C-Jamiga Hiinasse ja siis tuleb juba detsember – pärast ei ole lihtsalt aega."

Paarikümne lähema sõbra-tuttava seltsis peetud pulmapeol taastasid Ivi ja Pärt mõnes mõttes oma tutvumisõhtu.

"Abiellusime täpselt samas kohas, kus tutvusime, meie pulmalaud ja kõik oli pandud samadesse kohtadesse, kus nad sel õhtul olid. Meie istusime samas kohas ning meie vastas istusid täpselt samad inimesed," räägib Pärt.

Kuigi esiti soovisid Ivi ja Pärt, et neid pandaks paari Graniitvilla lähedal asuvas pühapaigas, tuli lõpuks kolida siseruumidesse.

"Selgus, et õues on nii külm, et kõigi ärakülmetamiseks ei ole põhjust. Meid pandi paari Graniitvilla väiksemas ruumis, kus salvestatakse ka "Laula mu laulu" saadet. Seal on väga ilus kamin ning selle kõrval tunduski paslik paari minna. Samas ruumis toimus kohe ka pidu."

Pärt sõnab, et abiellumine võttis jala ikka värisema küll.

"Ütleme nii, et see ei ole väga igapäevane sündmus. Ma olen harjunud esinema küll, kuid see oli üsna keeruline hetk," tunnistab Pärt.

Tšellomuusika asemel linnulaul

Pulmapidu oli üsna lihtne. "Kohal olid oma head lähemad sõbrad, pidu ei olnud midagi suurt," räägib Pärt.

"Olen oma töö tõttu paljudes pulmades käinud ja mulle tundub, et õige pidu on see, mis ei ole liiga üle organiseeritud ja kus on väike seltskond, mis mahub kenasti ühe laua taha ära."

Värske noorpaar soovis hubast, mõnusat ja lõbusat olemist ning pulmapidu, kus puuduks pulmaisa, puude lõhkumine ja traditsioonilised pulmakombed.

Kuigi võiks arvata, et õhtu kulges mahedate tšellohelide saatel, siis nii see ei läinud. "Panime kutse peale kohe kirja, et tšellod tuleb koju jätta ja pulmas tuleb muusika plaadilt. Tahtsime, et head sõbrad saaksid ühe korra pidu pidada nii, et ei peaks pilli mängima," põhjendab Pärt. "Enamiku ajast oli meil taustaks linnulaul."

Pidu peeti keskööni.

"Tahtsimegi pisut teistmoodi pulma – et oleks pidulik õhtusöök, ilma bändita, teistmoodi pulmatort ja lihtsalt mõnus olemine lähedaste ja tunnistajatega." Mitmekorruselise pulmatordi, mille tipus trooniks pruudi ja peigmehe kujukesed, asemel oli Tarvaste pulmas üsna tagasihoidlik kräsupeakook ning kaunistatud hoopis kahe martsipanist tarvakujuga.

"Tort sümboliseeris Rakvere Vallimäge ja seal asuvat Tarva kuju, mida nüüd siis on kaks," ütleb Pärt.

Kindlasti plaanivad Ivi ja Pärt sõita ka pulmareisile, kuid ei tea veel, millal ja kuhu. "See kõik sõltub töögraafikust, praegu on vaba aega nii vähe," tõdeb Pärt ja ütleb, et pulmareis saab toimuma uuel aastal, kui suuremad tuuritamised bändiga ühele poole on saanud.

"Me pole sihtkohti konkreetselt arutanud, lihtsalt leppisime kokku, et läheme. Mina isiklikult olen mõelnud näiteks Hawaii saartele. Kas see ka tõeks saab, ei oska ma veel öelda."