Foto: Facebook/Edgar Savisaar
Inimesed
28. oktoober 2014, 21:36

Lauri Liiv käis Tallinna linnapeaga söömas: vähemalt on Savisaarel huumorisoont! (24)

"Savisaar jättis mulle sümpaatse, väga haritud ja targa mehe mulje; poolteist tundi temaga vesteldes möödus kiiresti," tõdeb näitleja-laulja Lauri Liiv. Näosaates Edgar Savisaart parodeerinud mees käis pealinna meeriga koos lõunatamas.

"Nii-öelda sõpruse ja meeldimise märgiks kutsuti mind sööma," kommenteerib Liiv Tallinna linnavalitsusest saabunud teadet. Neljakäiguline pidulaud koos Savisaarega ootas näitlejat esmaspäeval Jaan Poska majas.

Täpsustuseks: mehed ei olnud siiski päris kahekesi. "Truu abiline Monika Batrakova oli ka. Ja keegi linnavalitsusest veel."

Jutulõng veeres kõige erinevamatel teemadel. "Me vestlesime palju teatrist ja poliitikast. Aga Savisaar uuris ka minu kohta, kuidas minu tegemised on olnud," ütleb Liiv. "Ja mulle meeldis eriti, kui hästi on ta kursis eesti teatriga. Neil teemadel rääkisime väga palju, hästi põnev oli."

Vestluse kõrvale kuulus ka rikkalik õhtusöök. "Minu eriline lemmik oli pardifilee, see oli pearoaks," kiidab Liiv toitu. Kas arve maksis Savisaar kinni oma isiklikust rahakotist või linna kulul, ta ei tea – kindel on, et ise ei pidanud Liiv välja käima sentigi.

Kuigi mingit nõuet selleks ei olnud, ajas Liiv kohtumise auks siiski vabatahtlikult ülikonna selga. "Kogu oleng oli kardetust palju vabam, ma ei ole ju harjunud käima tähtsate inimestega lõunatamas. Aga vähemalt oli see väga ootamatu ja tore märk sellest, et linnapeal on olemas huumorisoon!"

Liiv keeldub Savisaarele oma põgusa kogemuse põhjal otsest hinnangut andmast ja ütleb vaid, et kindlasti on too väga karismaatilise ja tark mees. "Suhtuda võib temasse nii või teisiti, aga vaieldamatult on ta märgilise tähtsusega poliitik. Ma arvan, et niimoodi koos temaga aega veeta ei saa just paljud. Aga mina sain!"