Foto: Martin Dremljuga
Tele
26. oktoober 2014, 22:10

Lisatud TV3 video!

NÄOSAATE VÕITJA KRISTEL: me kõik paneme korra paksukostüümi selga ja võitleme ülekuumenemisega (59)

"Ma olin väga üllatunud, kui sain parodeerimiseks Ella Fitzgeraldi. Ta on ikkagi legend. Mul oli kohe aukartus ja mõtlesin, et kuidas see Aaslaid Kristel nüüd sellega hakkama saab," tunnistab seekordse näosaate võitnud Kristel Aaslaid. 

"Kõik, kes vähegi muusikaga, eriti veel džässiga kursis on, teavad, et Ella ei ole mingi lihtne tüdruk," leiab Kristel, kes alustas 13 Grammy auhinnaga pärjatud naise kehastumist tema esinemiste vaatamisega. "Kuulasin tema ning tema ajastukaaslaste lugusid, et sellesse ajastusse minna ja meeleolu sisse hingata," ütleb ta. "Ta hääl on ikka hoopis midagi muud, see, mismoodi ta laulab – Ella kasutab vokaalselt kõiki tehnikaid ja võtteid, mis üldse vist võimalikud on. Mõtlesin, et kui ma ei suuda teda täpselt järele teha, siis kuidas saaksin teda nii jäljendada, et paistaks, nagu teaksin täpselt, mida teen," naerab Kristel, kes esialgu kodus häält jäljendama ei julgenud hakata. "Hakkasime ikka koos Maikeniga vaatama, kuidas need asjad vokaalselt käivad." 

Fitzgeraldi kehastamiseks harjutas Kristel enda sõnul rohkem, kui eelmiste rollidega. "Ma ei tea, kas see stiil sobib mulle endale nii hästi, on lugu hea või on kõik mulle kuidagi südamelähedasem, aga Ellaga on esimest korda nii, et kui ma tegelesin hoopis teiste asjadega, siis sel ajal ikka harjutasin," räägib ta. "Paratamatult tuli see viis jälle suule." Kristel ootas Ella kehastamist suure põnevusega. "Mustanahaliste muusika, kui nii võib öelda, on mulle alati südamelähedane olnud. Seepärast ehk meeldis mulle ka väga räppida," arutleb Kristel ja ütleb, et tema seniseks lemmikrolliks on olnud Eminemi kehastamine. "Eminem on mu parima sõbranna lemmikartist ja ta viskas salto, kui kuulis, et ma seda tegema pean. Tahtsin räpivärki proovida ja saingi võimaluse räppariks kehastuda." 

Grimmitoolis istus kolm tundi 

Ella rolliks pandi Kristelile ka pisut polstrit selga ja naine tunnistab, et ülekuumenemisoht oli vahepeal päris reaalne, kuna stuudio, kus näosaade üles võetakse, ei ole just eriti jahe koht. "Mul kajas peas pidevalt see, et Lauri oli Edgarina ka üle kuumenemas," räägib Kristel, kuidas ta üritas asjast üle olla. "Eks me kõik paneme need paksukostüümid korra selga ja kuumeneme üle, aga pole hullu midagi, elame üle." Grimmitoolis istus ta oma kolm tundi, kuna kleidist välja jäävad kehaosad tuli kõik pruuniks võõbata. "Käsi värviti päris tükk aega. Lõpuks tuli välja, et ka jalad tuleks üle käia, aga need jäid ikka natuke valgeks vist." Grimmi mahasaamisega läks natuke kiiremini. "Nii poolteist tundi." 

Kes on konkurentidest aga Kristeli lemmik? "Ma olen kogu aeg öelnud, et Mart paneb nagunii kogu võistluse kinni, sest ta on lihtsalt nii geniaalne inimene," ütleb Kristel, kuid lisab, et üldiselt on lemmikut väga raske valida. "Kõik on nii ägedad. Oleme pidevalt koos, ka lava taga, ja seeläbi saad inimestega tuttavaks ja sõbraks ning lemmikut on raske valida," ütleb ta. "Ma ei vaata neid kui konkurente ja hoian kõigile pöialt. Kui ise oled pidevalt asjas sees, siis tead, kui raske ja keeruline see kõik on. Kõik näevad palju vaeva ja ma olen iga saatega aina enam pahviks löödud, millised inimesed mu ümber on." 

Järgmises saates kehastub Kristel kodumaiseks laululinnuks Lennaks. "Lennat on üsna raske järele teha, tema puhul ei ole millestki kinni haarata, mida parodeerida. Ta on ilus malbe tüdruk, kes laulab hästi," ütleb Kristel ja lisab, et Lenna puhul on oluline just tema hääletämbri tabamine. "See saab olema natuke keeruline protsess."