Roxette: Marie Fredriksson ja Per Gessle (vasakul).Foto: TT NEWS AGENCY / Scanpix
Saund
21. oktoober 2014, 20:00

Roxette'i täht Marie Fredriksson: "Mul ei ole aega surra." (16)

Roxette'i täht Marie Fredriksson ei suuda hästi liikuda, kuid see ei takista teda taas lavale tulemast. Järgmisel kuul võivad Fredrikssoni loomingu austajad oma lemmikut kuulata ja näha Tallinnas Saku Suurhallis ning ka Soomes.

1990. aastate populaarseima ansambli Roxette'i lend näis olevat lõppenud, kui 2002. aasta sügisel avastati Marie Fredrikssonil peas pahaloomuline kasvaja. Kuid söakas lauljatar tegi läbi ränga ravi ning võitis vähi. Siiski jättis raske haigus oma jälje – kirjutamine, lugemine ja liikumine valmistas talle raskusi, probleeme oli mäluga, halvenes ka nägemine, kirjutab Iltalehti.

"Olin surmale nii lähedal. Nii lähedal. On ime, et elan," meenutas Marie Fredriksson raskeid aegu. 

"Olen ikka öelnud, et mul ei ole aega surra. Maailmas on nii palju asju, mida tahan veel teha," rääkis muusik.

See oli täielik ime, et Roxette suutis teha comeback'i. Suurejooneline turnee algas Kasahstanis 2011. aasta veebruaris ning see lõppes alles järgmise aasta sügisel. Sellesse ajavahemikku mahtus 130 kontserti 46 riigis.

Päris endine Marie Fredriksson ei ole – tema liikumine on endiselt raskendatud ning laval ringi karata ta enam ei jaksa. Iltalehti vahendab, et ka laulusõnad kipuvad lauljataril vahel ununema. Seepärast ei ole ka ime, et enne turnee algust kahtles ta endas tublisti.

Suurt tuge on Mariele andnud ansamblikaaslane Per Gessle. "Ta uskus minusse nii väga, kui hakkasime Roxette'i tagasitulekut plaanima," rääkis Fredriksson. "Olin päris kindel, et ma ei saa hakkama, et kõik on minu jaoks liiga raske. Kuid Per uskus minusse ja kõik läks paremini kui ette kujutasin."

Kontserditurnee ajal Marie Fredrikssoni enesekindlus kasvas ning taas võis publik veenduda, et tema hääl on endiselt maailma parimaid.

Järgmisel nädalal alustab Roxette uut kontserditurneed, mis kestab järgmise aastani. Algust tehakse Venemaal Vladivostokis. Eestis esineb Roxette 23. novembril ning Soomes 28. ja 29. novembril.