Clintoni armuke Monica Lewinsky pidas 20. oktoobril avaliku kõne.Foto: Kuvatõmmis
Maailm
21. oktoober 2014, 10:50

VIDEO! Clintoni armuke Monica Lewinsky pidas avaliku kõne: minust sai kui epideemiahaige, esimene inimene, kelle maine hävitas täielikult internet (17)

22aastaselt Bill Clintoni armukeseks saanud Monica Lewinsky (41) pidas esmaspäeval Philadelphias toimunud Forbesi noorteseminaril avaliku kõne, kus rääkis teda tol ajal vallanud emotsioonidest ja toimunust. Lewinsky sõnul soovib ta kasutada oma kogemust, et võidelda virtuaalkiusamise ja ahistamisega. 

"16 aastat tagasi, värskelt kolledžist tulnud... ma armusin oma ülemusse," tõdes ta eile peetud ärikonverentsil avameelselt. "Minu ülemus oli lihtsalt Ameerika president," rääkis ta kaks aastat kestnud afäärist ettevaatlikult.

"Üleöö sai eraisikust avalikult häbistatu. Minust sai kui epideemiahaige, esimene inimene, kelle maine hävitas täielikult internet," sõnas Lewinsky.

"Vahtides arvutiekraani veetsin terve päeva hüüatades "Issand jumal" ja "Ma ei suuda uskuda, et nad seda kasutasid" või "See on kontekstist väljas". Ja need olid ainsad mõtted, mis mu peas ketravat lauset "Tahan surra" segasid," nentis ta noorteseminaril peetud kõnes.

40aastane Monica avaldas mais ajakirja Vanity Fair juuninumbris essee sellest, kuidas kurikuulus afäär president Bill Clintoniga on tema elu mõjutanud.

Diplomeeritud sotsiaal­psühholoog, kes on võtnud südameasjaks internetikiusamise vastu võitlemise, nentis, et teda tuntakse ära igal sammul. Paraku teatakse teda naisena, kellega president Clinton abikaasa Hillaryle truudust murdis – täpsemalt naisena, kes Clintonile tööpostil oraalseksi tegi.

"Mina – ma ise – kahetsen sügavalt seda, mis minu ja president Clintoni vahel juhtus," toonitas Lewinsky oma kirjatükis.

"Kahtlemata kasutas ülemus (Clinton – toim) mind ära, kuid ma jään endale ühes asjas alati kindlaks: see oli teadlik kahepoolne suhe. Kuritarvitamine algas alles hiljem, kui minust tehti patuoinas, et tema võimupositsiooni kaitsta," kirjutas 1995.–1996. aastal Valges Majas praktikal olnud Lewinsky.

Monica Lewinsky ja Bill Clintoni kaks aastat kestnud armuafäär tuli avalikkuse ette 1998. aastal.