Anne Veski ja Marek Sadam.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
21. oktoober 2014, 07:00

Anne Veski: "Marek Sadam on mulle mõnedki laulusõnad kirjutanud!" (6)

"Marek on väga omanäoline ja julge stiiliga," kiidab eilset sünnipäevalast, muusik Marek Sadamat kolleeg Anne Veski. Lauljad jagavad varsti teist korda lava.

Täna salvestab Veski ja Sadam Anne lugu "Me käime koos", mida saab hiljem näha hommikuprogrammis "Tõuse ja sära".

"Tunneme teineteist, see on hea küsimus… juba ammu!" üritab Veski meenutada tutvust eile 36aastaseks saanud Sadamaga. "Igatahes pärast N-Euro aega ja samuti telekast."

Vanusevahest hoolimata leidsid muusikud teineteises tänuväärsed mõtte- ja vestluskaaslased ja sage suhtlus käib siiani. "Rohkem telefoni teel ikka, kokku saame harvem."

Millest on kahel nii erineval muusikul rääkida – kas üks jutustab oma tegemistest Venemaal ja teine Ameerikas ning Lääne-Euroopas? "Pigem kuulan mina tema seiklusi," naerab Veski.

Peale sõpruse ühendab teda ja Sadamat ka töö. Sadam on Veskile kirjutanud rohkem kui ühed laulusõnad. ""Naer", "Kaunis nõid", "Head sa ei saa"," loetleb Veski palasid oma plaadilt "Armukarneval".

Esimest korda sattusid kaks muusikut ühele lavale üle kuue aasta tagasi vana-aastaõhtu teleprogrammis. Paar esitas Sadama loodud laulu "Ai sa kell" – sellest ajast pärineb ka nende sõprus.

Veski otsib sõnu sünnipäevalapse iseloomustamiseks. "Nendes lauludes, mis ta ise teeb, on alati sõnum sees!" ütleb ta.