Erich Krieger kannab libakelli ainult Egiptuses, et kaupmehed teda ei tüütaks, muidu teenib teda korralik Seiko kell.Foto: Arno Saar
Müstika
16. oktoober 2014, 12:07

Loe, mida tuntud eestlased kollektsioneerivad! (1)

Kuuldavasti on ilmas veidrikke, kes koguvad saari või oma pereliikmete nimedega taevatähti, aga tuntud eestlased kollektsioneerivad palju mõistlikumaid asju, leiab Naisteleht.

Näiteks laulja Erich Krieger on kollektsioneerinud võltsfirmakellasid, mis on soetatud Egiptuse-reisidelt: "Kokku on mul neid nüüd vist 7-8, kõik kõvemad kellafirmad, nagu Rolex, on mul kodus esindatud."

Bikiinifitnessi tähel Egle Eller-Nabil, kelle jalatsiriiulite täitumise eest hoolitsevad praegu sponsorid, oli omal ajal – siis kui ta veel tantsimisega tegeles – 52 paari kingi, sest tal oli traditsioon osta igalt reisilt suveniiri asemel mälestuseks üks kingapaar.

Salongiomanik Heli Veskimägi oli alates 1990. aastate algusest kogunud mängukarusid, mida tal on nüüd üle 300, kuid kogumisele pani ta paari aasta eest punkti, sest tal polnud neid enam kuhugi panna.

Riigikogulasel ja endisel teleajakirjanikul Heimar Lengil on aga kolm meetrit vinüülplaate ja terve hulk vanaaegseid stuudiomagnetofonide linte: "Ei taha ennast kiita, kuid julgen arvata, et konkreetselt 60-ndate popp- ja rokkmuusikast – mitte ainult Ameerika ja Inglise, vaid ka Saksa ja Itaalia lugudest – on mul üks paremaid kogusid Eestis.