KREISIRAADIO: Hannes Võrno, Peeter Oja, Tarmo Leinatamm.Foto: KALEV LILLEORG
Inimesed
15. oktoober 2014, 07:00

Peeter Oja: mu 50. sünnipäeval sõitis Tarmo mulle Itaaliasse külla (1)

Peeter Oja ja Hannes Võrno meenutasid "Aktuaalsele kaamerale" antud usutluses oma head sõpra ja ekraanipartnerit Tarmo Leinatamme. Peeter Oja sõnul tundis ta Tarmo Leinatamme juba lapsena, sest nad laulsid ühes poistekooris. Lähemalt hakkasid mehed suhtlema 1986. aastal, kui neist said algul kolleegid Vanemuises ja peagi ka südamesõbrad.

Kui Ojal oli Leinatammega vanusevahet kolm aastat, siis Võrnoga kaksteist. Võrno sõnul ei tähendanud see aga midagi.

"Tarmo on pool elu mu hea sõber olnud ja ma ei kujuta ette, et teda mu elus poleks olnud. Ta oli mulle korraga vend, onu, sõber, äripartner, kaastööline ja kaasteeline," rääkis Võrno.

Peeter ütles, et talle jääb Tarmost meelde palju hetki, mille hulgast valida on raske. "Mingi aeg olime pidevalt ninapidi koos. Ta oli mu parim sõber."

Kõige eredamalt on Ojal aga meeles oma 50. sünnipäev, kui ta oli Itaalias.

"Olin rannas ja lugesin õnnitluste SMS. Ümberringi käis itaaliakeelne jutt. Ja äkki kuulen liiva peal istudes enda kohal eestikeelset ütlemist: "Noh, palju õnne siis!"

Ma ei saanud üldse aru, sest see oli nii teisest maailmast. Tõstsin pea ja Tarmo seisis mu ees. Ta oli autoga mulle Itaaliasse järele sõitnud."

Võrno meenutas, et tema viimastel kohtumistel Leinatammega rääkis mees, et on hakanud Kreisiraadio sketše üle vaatama.

"Kui Tarmol oli lõpus raske aeg, siis vaatas ta väga palju neid videoid, kus ta dirigeeris ja me tegime koos Kreisiraadiot. See tegi talle rõõmu, sest ta sai ennast kõrvalt vaadata terve, rõõmsa ja elujõulisena. On väga tore, et teda on nii palju pildis alles. See on Eesti kultuur."

Võrno ja Oja kinnitavad, et Kreisiraadiot nad kahekesi enam ei tee.

"Las see jääda. See oli ilus, pakkus meile endale palju rõõmu ja lusti ning on palju inimesi, kellele see on korda läinud ja teinud mõne hetke lõbusamaks," ütles Oja.

"On ju tore, kui inimestel on ilusad mälestused, millele mõni aeg toetuda."