ARMUKOLMNURK: Väidetavalt on riigikogu liikme Kadri Simsoni abikaasa... Foto: Teet Malsroos
Inimesed
15. oktoober 2014, 07:00

Kadri ja Priit Simson on siiski lahku kolinud? (104)

Nädalavahetusel ilmus ajalehes LP pikk usutlus riigikogu liikme Kadri Simsoniga, kus muu hulgas uuriti, miks kirjutati sel aastal meedias, nagu oleks Kadri abielu ajakirjanik Priit Simsoniga lõhki läinud. Kuigi Kadri ütles intervjuus, et on Priiduga abielus, tundub, et päris pilvitu nende liit siiski pole.

Ingrid Veidenbergi küsimusele, miks kirjutas meedia aasta algul, et Kadri ja Priit on lahku läinud, vastas poliitik üsna ümmarguselt.

"Ma olen Priiduga abielus. Kui ma ei ole enam abielus, siis ei saa see olla saladus, siis on see kõigile teada. Aga täna me oleme abielus ja eile küsisin Priidu käest, mis siis teha, kui mu käest intervjuus küsitakse, kas mu abikaasa toetab mind mu püüdlustes? Priit ütles, et võin kõigile öelda: toetab küll ja mõistab."

Edasi rääkis Kadri, et Eesti peremudelile pole kombeks, et üks naine teeb nii palju tööd ja tahab seda veelgi juurde ning lisas, et nad mõlemad Priiduga töötavad palju.

Esmaspäeval laekus Õhtulehele aga vihje, et päris nii see pole.

"Priit Simson ja Manuela Pihlap elavad koos kesklinnas," väidab anonüümseks jääv allikas, et Kadri ja Priit Simsoni abielu on täiesti kindlasti läbi ning Priit kolinud Simsonite Kadrioru korterist välja.

Seda, et Eesti Päevalehes ajakirjanikuna töötav Priit elukohta on vahetanud, kinnitab ka talle tööalaselt läheda seisev allikas.

"Kui varem tuli Priit ikka tööle Kadrioru poolt, siis nüüd hoopiski Vabaduse väljaku suunast."

Aasta algul ei soostunud Kadri ega Priit kommentaare jagama. Priidu väidetav uus kaaslanna Manuela ütles, et nende vahel ei ole midagi. Kadri jääb seekord Õhtulehele nii telefonis kui meili teel tabamatuks.

Kuulujutud juba aasta algul

Priit ütleb nüüd kommentaariks, et mõistab, et selle teema vastu huvi tuntakse, kuna Kadri on viimasel ajal palju tähelepanu saanud ja ega see temastki mööda lähe.

"Aga ajakirjanikuna püüan ikka eetris olla rohkem oma töö, mitte eraeluga. Ja olen endale reegliks võtnud, et ma oma eraelu ei kommenteeri."

Manuela vastab telefonile ja teatab: "Mina ei ole avaliku elu tegelane ja seega ma ei pea oma kooselu Priiduga kommenteerima."

Pärast sekundilist vaikust ta lisab: "Ja mitte mingit kooselu ei pea kommenteerima."

Jaanuaris kirjutas Õhtuleht, et riigikogu liige Kadri Simson ning ajakirjanik Priit Simson on otsustanud oma 15 aastat kestnud kooselule lõpu teha ning lahutada viis aastat tagasi sõlmitud abielu. Toona soovitas Kadri küsimustega pöörduda Priidu poole.

"Ma ei kavatse sellele teemale rohkem valgust heita," ütles mees.

"Priit arvab, et pole mõtet selliseid vihjeid kommenteerida. Aga omalt poolt lisan, et me saame hästi läbi ja pole omavahel lahutust arutanud," ütles Kadri.

Peale lahkumineku vihjati ka, et Priit veedab palju aega kommuni­katsioonispetsialist Manuela Pihlapiga, kellega mehel on ka nii mõndagi ühist – mõlemad on pärit Elvast ja suured jooksusõbrad. Manuelale tegi küsimus nende võimaliku seotuse kohta nalja. "Jah, me oleme jooksuhuvilised, me oleme väga kauaaegsed tuttavad. Aga see on ka kõik," kommenteeris ta.

Kõlakateks andis ainest ka see, et Kadri ja Priit ei ole suhtlusvõrgustikus Facebook teineteisel sõbralistis.

"Me pole Priiduga kunagi Facebookis sõbrad olnudki," ütles Kadri Kroonikale ja selgitas, et Priit on talle midagi enamat kui Facebooki kontakt ja tema elust saab ta osa ilma internetitagi.

Tutvusid ajalugu õppides

Kõlakatest hoolimata käisid Kadri ja Priit käsikäes vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtul. Märtsis nähti Priitu ilma abikaasata pidutsemas legendaarses Kuku klubis. Mees olla seal pealtnägijate sõnul õhtu jooksul vähemalt kolme naisega väga intiimselt tantsinud.

"Priit hoidis tantsides ikka partneril – neid oli õhtu jooksul mitu – ümbert kinni ja pani aeg-ajalt ka pea tema õlale. Priit ei tundunud kuigi õnnelikuna, pigem oli ta morn. Ühe naisega tundus Priit olevat eriti lähedane, mulle näis korraks, et nad vist isegi suudlesid."

Mees tunnistas Õhtulehele, et käis tõesti Kuku klubis. "Kadri ei ole minuga kaasas käinud, kuna ta ei soovi endale liigset tähelepanu tõmmata. Arvestades seda, kui tuntud ta on, ei ole tal kerge ennast avalikes kohtades vabalt tunda. Teatud tõrge tal on," põhjendas mees märtsis, miks ta ilma abikaasata väljas käib, ning kinnitas, et juttudel lahutusest ei ole tõepõhja all. Taas ei kommenteerinud mees teemat pikemalt.

"Kui kunagi on seda (eraelu käsitlevat – toim) infot vaja jagada, siis me jagame seda. Praegu ei ole midagi lisada."

Kadri ja Priit tutvusid Tartu ülikoolis ajalugu õppides. Paar elas kümmekond aastat koos ning pidas 2008. aasta juunis Sangaste lossis pulmapidu. Mesinädalatele sõideti Vietnami.

Manuela Pihlapit on paari pandud ka Rainer Vakraga, kui nad 2012. aastal korvpallimängul koos pildile jäid. Toona kinnitas Vakra Õhtulehele, et paar nad pole, vaid sattusid kõrvuti istuma juhuslikult.