Daniela Liverani ninas elas kuu aega kaan, mille ta sai reisilt Vietnami.Foto: Caters / Scanpix
Müstika
13. oktoober 2014, 18:43

Naine sai Vietnamist kaani: "Ta rippus mul ninast välja ja ulatus alumise huuleni." (16)

Briti seljakotirändur tõi Aasiast enese teadmata kaasa ilge "suveniiri" – sõrmepikkuse ja pöidlajämeduse kaani, kes elas ta ninasõõrmes kuu aega, kuni arst selle sealt välja sikutas.

24-aastane Daniela Liverani reisis Kagu-Aasias ning pärast Vietnami külastamist hakkas tal nina veritsema. Naine arvas, et tal lõhkes ninas veresoon, kirjutab Mirror. "Umbes kaks nädalat enne, kui ma Aasiast koju saabusin, algasid mul ninaverejooksud," rääkis Daniela. Ta oli just enne veritsust mootorrattaga kukkunud ning arvas, et ninas oli lõhkenud veresoon.

"Siis, kui ma koju jõudsin, ninaveritsus lakkas ning ma nägin, et mu ninasõõrmest ulatus miski välja. Arvasin, et see on vaid hüübinud veri," rääkis naine. "Üritasin seda küll välja nuusata ja tõmmata, aga see tõmbus ninna tagasi. Ja siis, kui ma ükskord duši all olin, rippus see mul ninast välja, ulatudes alumise huuleni."

Nüüd läks näitsikul kiireks. "Kargasin duši alt välja, et peeglist vaadata, ning ma nägin sellel kurdusid. Siis sain ma aru, et see on loom!"

Daniela ja tema sõbranna kutsusid kiirabi. Haiglas oli medpersonal kohutatud. Kaani ninast välja saamine polnud just kerge protseduur.

"Arst kasutas tange, et mu ninasõõret võimalikult laiaks venitada – see oli piin! Õde ja sõbranna Jenny hoidsid mind voodis kinni ja iga kord, kui arst kaanist kinni krahmas, tundsin ninas valusat sikutamist," pajatas Daniela Liverani.

Pärast poolt tundi sikutamist oli valu möödas ning arstil kaan pintsettide vahel. "Ta oli sama pikk kui mu nimetissõrm ning pöidlajämedune," rääkis Daniela, kellele näis uskumatuna, kuidas limukas ta sõõrmesse ära mahtus. "Ta oli ennast palliks kokku kerinud ning kasutas mu ninasõõret nagu pesa," selgitati talle. Daniela küsis arstilt, mis oleks võinud juhtuda, kui ta haiglasse poleks tulnud. Arst ütles, et tõenäoliselt oleks kaan lõpuks ajju jõudnud.

Kaaniekspert, New Yorgi loodusloomuuseumi kuraator Mark Siddal kommenteeris, et Daniela sai kaani külge Vietnamis tõenäoliselt ujudes või vett juues ning kaan oli siis märkamatult pisike.

Daniela pole sugugi esimene, kelle kehaõõnsusest see vereimeja on eemaldatud.