SUPERTIIMI LAGUNEMINE: Täielikust teineteisemõistmisest sai 27 aastaga tüüpiline Hollywoodi abielu. Foto: AOP
Inimesed
13. oktoober 2014, 07:00

Lapsepilastaja Stephen Collinsi naine: arvasin, et ta on gei või täielik jobu (7)

Kui äsja lapsepilastamise üles tunnistanud näitleja Stephen Collinsi naine Faye Grant teda esimest korda nägi, armus ta mehesse silmapilkselt.

Näitlejanna Faye Grant ja tema hilisem abikaasa, näitleja Stephen Collins kohtusid 1982. aastal seiklusseriaali "Kuldse ahvi lood" ("Tales of the Gold Monkey") võtetel, vahendab The People. "Ma arvasin, et ta peab olema kas gei või täielik jobu, sest mulle tundus võimatu, et keegi nii suurepärane on endiselt vallaline," rääkis Grant 1999. aastal antud intervjuus.

Armumispuhang oli aga vastastikune – 1978. aastal eelmise abielu lahutanud Collins kiindus Granti silmapilkselt.

Reverendi toetav abikaasa

Kui 1985. aastal abiellunud paar oma esimest last ootama jäi, käitus Collins Granti sõnul imeliselt: ta mängis oma veel sündimata tütrele (täna 25aastasele Kate’ ile) igal õhtul kitarri ja oli oma abikaasa suhtes ülitähelepanelik. Nii loobuski näitlejatar oma karjäärist ja jäi suurepärase ning hoolitseva ja karjääritegeva mehe kõrval rahumeeli koduseks.

27 aastat abielu oli Hollywoodis haruldus – nii harmoonilisi paare näeb sealkandis harva, kusjuures nende omavaheline klapp oli täielik. Ajal, kui Collins tegi karjääri, hoolitses Grant kodu eest, seistes Collinsi kõrval vankumatult ka siis, kui too 1996. kuni 2007. aastani sarjas "Seitsmes taevas" pühendunud pereisa ja vaimulikku Eric Camdeni mängides korralikku raha teenis.

Usu leidis pastorit kehastanud Collins ka seriaalivälises elus ja otsustas seetõttu liituda Beverly Hillsi episkopaalide kogudusega. "See lihtsalt juhtus. Üks hääl ütles mulle, et mees, mine sel nädala­vahetusel kirikusse. Ja ma läksin!" rääkis Collins kunagises intervjuus, kuidas temast koguduse liige sai.

Pühendunud pereisa oli mees nii kodus, seriaalis kui ka võtteplatsil. "Ta on meie noortele näitlejatele isa eest, nende vaimne juht ja nõuandja," on sarja produtsent Brenda Hampton Collinsit kiitnud.

Kui 17aastane Jessica Biel poolpaljalt "Geari" kaanel poseeris, kurjustas Collins temaga, öeldes, et tegu on lastepornograafiaga.

Ootamatu lahutus

Kuid 2012. aastal otsustas siiani vaga mehe elu elanud Collins ootamatult oma naisest lahutada. "See on mulle täielik üllatus, aga soovin talle kõike head, sest meie abielu on olnud imeline. Olime koos 27 aastat. Hollywoodis on see võrdne 189 koera-aastaga," ütles rabatud Grant.

Paraku pole lahutus aga tõrgeteta sujunud ja paar kempleb juba teist aastat järjest rahaasjade pärast. Granti sõnul teenis Collins abielu jooksul kolm miljonit dollarit aastas ja Grant leiab, et tal on täielik õigus poolele sellest, sest ta loobus nende pere ja abielu nimel omal ajal enda näitlejakarjäärist.

Hoolimata erimeelsustest kinnitab Grant, et kuigi ta salvestas Collinsi pedofiiliaülestunnistuse ja andis selle politseile üle, pole ta materjale avalikkusele lekitanud. Samas räägib Grant, et kuigi Collins oli nõus tegelema oma seksisõltuvusega, keeldus ta otsimast abi pedofiilia vastu.

Samas väidab Collinsi advokaat Mark Vincent Kaplan, et naine on lindi avalikustamisega ähvardanud palju kordi. "Ta on öelnud, et kui Stephen ei maksa talle miljoneid, rohkem, kui naisel seaduslikult õigus nõuda, vallandab ta pedofiiliaskandaali," ütleb Kaplan.

Vagameheoreooliga teletähe pedofiiliakuritegusid uurib New Yorgi politsei. Collins tunnistas väikeste tüdrukute pilastamist psühhoteraapiaseansil, mille tema eksnaine salaja lindistas.

Näib, et muinasjutuliselt alanud abielu on saanud siiski Hollywoodilikult inetu lõpu.