Inga ja Toomas LungeFoto: Ülo Josing
Inimesed
12. oktoober 2014, 11:37

Lauljana esinev Inga Lunge: ma ikka väga kardan publiku ees laulda (47)

Kanal 2 menuseriaalist "Pilvede all" laiema tuntuse saavutanud Inga Lunge on viimasel ajal astunud üles ka lauljana, olgugi et ta peab seda tehes hirmu ületama.

"Ma väga kardan laulda publiku ees, ikka väga!" tunnistas 33-aastane näitlejatar, kes oli koos muusikust abikaasa Toomas Lungega (50) Maire Aunaste saate "Tõuse ja sära!" külalisteks.

Paar rääkis, et kõik sai alguse Herta Elviste sünnipäevast, kuhu Kaunimate Aastate Vennaskonnast oli minemas vaid Toomas, kes teel sünnipäevale palus Ingal kähku üks laul ära õppida. Varem olid abikaasad koos laulnud jõuluvanale.

Järgmine kontsert oli juba Sindis, kus neid väga soojalt vastu võeti. "Publik oli nii soe ja võtsid meid väga armsalt vastu," rääkis proua Lunge, kelle sõnul hakati neile kohe plaksutama.

"Publik eristub väga selgelt – need, kes on vaadanud seriaali "Pilvede all", ja need, kes ei ole. Neile, kes on, tuleks nagu oma inimene laulma," hindas Toomas Lunge abikaasa menu lauljana.

Inga Lunge arvas, et muusikud ei saa näitlejatest aru. "See on erinev näitlejale, kas sa oled rollis ja laulad seda laulu – sest see ei ole ju mina, vaid see on see tegelane, kellele on kõik asjad lubatud. Ilmselt ma oskaksin saltosid ka visata väga hästi, kui ma olen rollis," rääkis ta. "Aga päris mina ise, Inga, ja tuleb näitab ausalt oma emotsioone ja tundeid, siis see on natuke hirmutav."

"Laulmine on väga individuaalne ja väga isiklik tegevus," lisas muusikust mees.

Näitlejatar rääkis, miks ta armus oma abikaasasse, kellega neil on päris suur vanusevahe. "Ta on lihtsalt väga hea inimene ja mulle väga meeldib see, et mina meeldin talle täpselt sellisena, nagu ma olen."

Mingisse mehe ümberkasvatamisse naine ei usu. "Ma ju armusin sellesse inimesse ja ega ma ei tahagi teda muuta, sest mine sa tea, võib-olla see inimene, kelleks ma ta muudan, enam niimoodi ei meeldigi," rääkis näitlejatar, kes oma suhtes ei tee "head nägu", vaid ütleb otse välja, kui midagi ei meeldi. "Selles on võti, et mõnusalt koos olla, ja ei pea mõistatama, mida see teine seal nukrutseb või mossitab," on naine veendunud.

Teleseriaalist "Pilvede all" juttu tehes tunnistas Toomas, et on koos Ingaga seriaali Pireti käitumise ja toimimise üle korduvalt pead murdnud. "See on juba stsenaristi tahe, kuidas ta selle tegelaskuju elama paneb," ütles Toomas Lunge, kelle sõnul ei ole Pireti otsused just alati loogilised.

"Tom aitab kodus kaasa küll, kui on jälle partnerivahetus," sõnas Inga Lunge.

"Ma soovin ainult ühte, et kui nad järgmise partneri valivad, siis oleks see professionaalne näitleja," rääkis Toomas Lunge, kirjeldades oma naise kurnavaid päevi ja hõivatust seriaalinäitlejana.

Lungede enda peres aga saavat kogu aeg nalja. Näiteks avastati ükskord, et laps pole veel kelgutada saanud. Mindi siis hämaras Kassitoomele. "Panime lapse kelgu peale ja saatsime sealt ülevalt alla. Järgmine hetk sõitsime traumapunkti," rääkis Toomas Lunge.