Lauri Saatpalu kodutrepil.Foto: Kuvatõmmis / TV3
Inimesed
11. oktoober 2014, 20:50

TV3 video!

TV3 | Lauri Saatpalu müüb oma mälestusterikast kodu: "Teised tahavad ka paradiisi." (32)

Muusik Lauri Saatpalu kodu asub Tallinna kesklinna serval Luite asumis majas, mille ehitas tema vanaisa. Kuigi vanaisa oli Saatpalu sõnul tema jaoks kõige tähtsam inimene ning selle majaga on seotud palju mälestusi, on Saatpalul küpsenud otsus see maise paradiisi sarnane paik maha müüa.

Saatpalu sõnul oli ta vanaisa küll ühe käega, kuid see käsi oli kuldne ja ta tegi elus rohkem tegusid kui mõni teine. "Mu vanaisa oli minu jaoks kõige tähtsam inimene. Ta suri vara ära. Iga hetk mis ma sain, olin ma temaga koos," rääkis Lauri Saatpalu.

Vanaisa ja vanaema kodu pommitati 1944. aastal puruks. Maja, kus Lauri pere nüüd elab, ehitas vanaisa 1950. aastate lõpus. "Asi kerkis mitte millestki. Sellel ajal oskasid teha mehed peedist pesumasinale trumli. " Lauri meelest olid siis majaomanikud imetlusväärselt tublid ja leidlikud, sest siis küpsetati isegi kõik katusekivid koduahjus valmis.

Maja südames olev köök on sõpradele ja pererahvale väga mälestusterohke paik. Puuküttega pliidi ümber on tehtud koos süüa, joodud punaveini, lauldud ja tantsugi löödud. Dagö album "Toiduklubi" toob kuulajateni ka emotsioone, mis on ainest saanud just nimelt sellest köögis.

Aga nüüdseks on Saatpalul küpsenud plaan vanaisa ehitatud maja ja suur aed maha müüa. 

"Teised tahavad ka paradiisi," ütles Saatpalu naerdes. "See on, jah, nii," kinnitas ta siis tõsiselt.