Tõsielusaadetes osalemine võib lastele koolielus probeeme tekitada. Foto: TIINA KÕRTSINI/Fotolavastus
Inimesed
11. oktoober 2014, 12:00

Lastekaitsespetsialist: saates näidatud lastest võivad saada koolivägivalla ohvrid (11)

"Igasugused tõsielusarjad, kuhu vanemad on otsustanud minna ("Naistevahetus", "Kodutunne") ja kus näidatakse lapsi, ei ole kooskõlas laste huvidega," on lastekaitsespetsialist Karin Kuslap veendunud, et telesaadetel on laste edaspidisele elule halb mõju.

"Osavõtjate lapsed, keda teleriekraanilt näidatakse, võivad sattuda klassikaaslaste ja koolikaaslaste kiusamisobjektiks," usub Kuslap.

"Ennekõike peaksid vanemad oma otsuseid tehes kaaluma laste jaoks võimalikke tagajärgi ning enne saatesse ruttamist lastega sel teemal rääkima," soovitab spetsialist. "Kuna seda sageli ei juhtu ja vanem talitab mõtlematult, mis viitab toe puudumisele kodus, siis peaks laps saama võimaluse oma probleemidest rääkimiseks kas koolis õpetaja või vastava spetsialisti või siis kohaliku lastekaitsetöötajaga."

Kuslapi arvates oleks igati mõistlik, kui laste osalemine taolistes saadetes oleks seadusega reglementeeritud ja piiratud: "Mõistlik oleks teha ettepanek menetletavasse lastekaitseseadusesse selle regulatsiooni sisseviimiseks."