«ÕNNE 13» ELUSTIIL: Seriaali võttepäevad koos kolleegidega kuuluvad Helgi Sallo sõnul lihtsalt elustiili juurde: «Kui sind pole paar nädalat võttele kutsutud, hakkad muretsema, kuidas teistel läheb ning kas kõigil on ikka tervis korras.»Foto:
Inimesed
12. oktoober 2014, 10:00

Helgi Sallo: Alma roll mängib ennast ise, mina olen vaid vahendaja (3)

"Täitsa imelik asi on selle "Õnnega", ma ei oska seda mõistusega seletada, mis meid koos hoiab," naerab Helgi Sallo, kes seriaalis "Õnne 13" aegade algusest saadik Almat kehastab. "Ma ei tea, mis see fenomen on, aga kuidas sa ütled kogu seltskonnale, et kuulge, mina enam ei taha. Keegi ju on, kes tahab. Ning vaatajaid ju jätkub. See on nagu paratamatus."

Täna jõuab ETV ekraanil eetrisse seriaali "Õnne 13" 600. osa. Näitlejanna kõneleb, et on "Õnne" seltskonnaga nii kokku kasvanud, et võttepäevad koos kolleegidega kuuluvad lihtsalt elustiili juurde.

"Kui sind pole paar nädalat võttele kutsutud, hakkad muretsema, kuidas teistel läheb ning kas kõigil on ikka tervis korras," lausub Helgi ja lisab, et teinekord kipuvad seriaalisuhted pärisellu kaasa tulema.

"Just käisin võttel, olime Ott Aardamiga. Vaatasin teda kõrvalt ning ei suuda ma teda kui Ugala teatri peanäitejuhti võtta – mina vaatan teda ikka kui oma lapselast Jaanust."

"Mida antakse, seda mängin."

"Ega me keegi ole praegu püsti vaimustatud, et küll on hea stsenaarium, aga ole siis ise inimene ja tee ettepanekuid, mida kirjutada," muigab Helgi.

"Aga minust pole selle tegijat, ma olen nii laisk! Mida antakse, seda mängin. Mängida on seal aasta-aastalt järjest vähem, aga ma ole ka tähele pannud, et see Alma roll mängib ennast ise, mina olen vaid vahendaja."

"Ega igas seerias midagi juhtunud küll."

Helgi lisab, et vahel ajab teda lihtsalt naerma, kui loeb Almale kirjutatud teksti ning hüüatab esimese hooga: mida asja, Alma ei räägi ju niimoodi!

"Lähen võtteplatsile ja lähevadki sõnad teiseks!" kirjeldab näitlejanna, kuidas Alma tema sees võtetel juhtimise enda kätte haarab.

"Stsenarist Teet Kallasega oli meil nii, et tema ei pannud pahaks, kui ma oma sõnadega rääkisin, vaid ütles, et siin pole midagi teha, Sallo valdab rolli."

"Õnne 13" hullupööra palju sündmusi ei ole, õigemini seal ei juhtugi seeriast seeriasse midagi.

"Eks see joon anti sarjale sisse siis, kui ta algas," mõtiskleb Helgi. "Kui tagantjärele vaatan, siis ega igas seeris midagi juhtunud küll. Pigem räägiti jälle midagi."

Samas ei tähenda väheste sündmuste jada, et võttepäevad alati lepse reega läheksid. Eriti kui tegemisel on välivõtted.

"Kui Nõmmel välivõtteid tegemas käime, siis täitsa hulluks võib ajada," jutustab Helgi.

"Passi seda päikesevärki, sest päike läheb ju pilve taha. Võetakse üht inimest suures plaanis ühelt poolt, oli päike. Hakkad teiselt poolt võtma, enam ei ole päikest. Ei saa ju teha. Siis pead jälle passima, et see dialoog saaks üles võetud. Siis need koerad! Üks kukub lõugama, terve tänav paneb talle järgi. Siis jälle ootad, millal kõik need koerad maha rahunevad ja vaikivad."

Helgi ütlemist mööda on sisevõtted pingevabamad, kuid ootamatuid takistusi tuleb ette neilgi puhkudel:

"Siis on juhtunud, et keegi hakkab ülakorrusel pesu pesema ja siis minnakse võttegrupist paluma, et olge kallis, ärge nüüd poolteist tundi peske, meil on võte. Niisugust nalja saab meil ka."