Inimesed

Mis juhtuks, kui langeksime tagasi kiviaega? (57)

LISA KOMMENTAAR

HM3. november 2014, 23:00
Piisaks sellest kui maailmas kaotatakse ära raha ! Mis siis juhtuma hakkaks ja kaua vahetuskauba tehingud toimivad . Päris paljud õhumüüjad ja maksukogujad ,pangad ,ametnikud , virtuaalkeskkondlased jne. neil ei oleks vist reaalselt midagi vastu anda ....
HM to: 16:53, 11. okt 2014 3. november 2014, 22:45
Hea on lugeda kui keegi veel saab iseendaga hakkama . Kahjuks ma arvan ,et paljud kes ei saa hakkama ,need tungivad sinu kodusse mida sa ehitasid ,söövad sinu püütud kala jne. ja lisaks on võibolla ohtlikud sinule endale . Võib olla ametnik (endine) kes maksu kogus hakkab usinalt oma jüngritega edasi tegelema (loodan ,et see jääb lihtsalt fantaasiaks).
Enamus inimesi ei oska sellises olukorras kainelt mõelda ,et ellujääda ja vägivallale piir panna .
Ilma vägivallata võiks selline elu isegi olla ,harid maad , tegeled toidu hankimisega ,ehitad oma eluaset, kasvatad järglasi . Palju rahulikum oleks , kõik sõltuks sinust mitte kellegist teisest keda orjata.
Praegu saad teha nii palju kui raha sul on ! Siis ehitaks (ilma projektita ) maja ja keegi ei räägiks ,et ei vasta nõuetele, leiad maa seest midagi ning see kuuluks sulle .
See hea põli kestaks üpris lühikest aega ,kui sina leiad hea koha elamiseks siis leiavad ka pahad ,et sinu koht on tõesti hea ka neile. Siis oleks uuesti aja küsimus kui praegune olukord tagasi oleks !
Elame näeme !
irrw13. oktoober 2014, 10:30
No mida nalja, inimloomaliik pole ju kiviajast veel välja saanudki, nagu töllerdis oli, nii selleks ka jääb.
kõige hullem12. oktoober 2014, 19:43
on nutiseadme sõltlastel, nad läheks ja pooks ennast kohe ülesse
KIVIMEES12. oktoober 2014, 15:56
KUI JUUT KAUA NORIB VENELASTE KALLAL OLEMEGI KIVIAJAS TAGASI ,PROOVIGE KIRVES KÄES MATSA HAGU RAIJUMA MINNA POLITSEI JA JUUT KASSDERIB KOHE SIISSE ,JÄÄB AINULT MÜBER REETER 1 LOSSI JOOSTA ,ET SOOJA SAADA JA ÜKSTEISELE....
3b12. oktoober 2014, 13:19
Lgp. ajakirjanik , kas te käisit seenel , need ei ole seened millest kastet teha .
ehhee12. oktoober 2014, 11:42
kirjutasin,et paar päeva tagasi langesime nõuka-aega, kus propageeriti ka pidevalt sugude erinevuste kaotamist, kuid komm kustutati?
Robinson V12. oktoober 2014, 11:41
Piisab, kui võtta süsteemist elekter ja vedelkütused ning (urbaniseerunud)inimkond on käpuli.
Kolm päeva linnas ilma elektrita?
paar päeva tagasi12. oktoober 2014, 11:38
langesime hoopis nõuka-aega, sest siis oli surve sooneutraalsusele sama tugev
44412. oktoober 2014, 19:15
xx12. oktoober 2014, 19:16
?12. oktoober 2014, 10:09
Kas võrdlus Robinson Crusoga on ikka kõige kohasem? Mitu kaevandust ta rajas, mitu kõrgahju ning sepikoda, kuidas klaasi sulatas j.ne.? Temale tuli kõik nagu tervelt kätte. Ikka hukkunud laevavrakkidelt, mis üksteise järel muudkui randa tüürisid. Noad, saed, kirved, peitlid, labidad. Siis veel pikksim, mitu musketit ning püsolit, püssirohutünnid ning tina. Esmaseid toiduaineid, riidekraami ja palju muudki. Lõpuks tuli veel ori ning teener kah, keda kamandada. Tema ei pidanud kivikirvest peale hakkama.
Ehk üritaks kõigepealt kiviaja tasemenigi tõusta, et oleks, kust langeda?12. oktoober 2014, 09:55
Selleks, et kiviaega tagasi "langeda", peaks kõigepealt üritama hakata mõistma, millise imelise ja kaasaegsele inimesele seni mõistetamatu tehnoloogia abil kümne tuhande aasta eest selliseid mega-objekte loodi, mida tänapäeva "arenenud" tehnoloogia abil ehitada ei suudeta ja seega üritama tõusta kiviaja tasemeni ning sellest kõrgemalegi.
Ehk peaks siis kõigepealt rääkimagi kiviaega tõusmisest?
Mätta otsas istuval ennastäis konnal pole aga langeda palju kuhugi.
Kaasaegne inimkond ei suuda isegi ebola üliaktiivsest levitamisest hoiduda, selle ravimisest rääkimata. See on ju mõistusetu eluvormi vaieldamatu tunnus.
12. oktoober 2014, 09:06
Mine tea, ehk see ei olegi fantastika?
Metsjeesus12. oktoober 2014, 09:03
Läheks kambaga lätlasi sööma
Götzi12. oktoober 2014, 00:48
Seega inimestelt relva äravõtmine on kriminaalne, kui tuleb kiviaeg, siis on relv ainuke kaitse marodööride ja tugevamate jõhkardite vastu! USA on selles osas veel normaalne, seal saab inimene end kaitsta!
Robinson V12. oktoober 2014, 11:56
Relvastatud üksikisik on massilise marodöörluse puhul kaotaja igal juhul, olenemata kui palju ründajaid neutraliseerida õnnestub. Isegi organiseerumise korral on jõud ehk mass ebavõrdsed.
jah11. oktoober 2014, 23:35
Poleks neid pruunitagmikke
Mart Tüng11. oktoober 2014, 23:07
Armeenia raadiolt küsitakse: "Palun nimetage kolm suurimat nuhtlust, mis 21. sajandil inimkonda varitsevad."
Armeenia raadio kaalutleb hetke ja vastab siis:
"1. Tuumasõda, 2. Ebola viirus ja 3. Loll ametnik."
Ametnikut on inimsuse vastased kurjategijad12. oktoober 2014, 10:02
Loll ametnik ongi ebola kõige ustavam liitlane - eriti just WHO ametnik, kes kordab oma ebola levimist igati soodustava tegevuse juures järjekindlalt, et kõik on kontrolli all.
Aga just seda kõik need ametnikud praegu teevedki. Teevad kõike, mida on üldse võimalik teha ebola leviku soodustamiseks.
Ühiskonnasõbralik11. oktoober 2014, 22:20
Mulle meeldis stsenaarium 3. aga 4. tuleb nagunii aga loodame 3. peale siis saab oma riigi teha ning naabri koera vaikima panna
jänes11. oktoober 2014, 20:55
Siis juhtuks see,mis on praegu juhtunud venemaal.
naine11. oktoober 2014, 20:00
KUI NII ÄGE MEES, NAGU PILDIL,VÕIKS KOHE KIVIAEGA TAGASI MINNA;)
:D 11. oktoober 2014, 19:49
Esimesena sureksid puberteedid igavusest ära, sest mis sa teed, kui internet puudub :D
Ajalugu ei armasta valet11. oktoober 2014, 19:47
Kogu antud stsenaarium oleks justkui mõnest ameerika sci-fi kassahitist ümber jutustatud :) Reaalne tegelikkus saaks olema kordi hullem. Kel huvi, vaadake JUSS kommi vastust. Tahtsin lisada veidi kurvema stsenaariumi: oletame, et juhtukski ''pehme'' katastroof ja enamus inimesi pääseks eluga. samas ei oleks ühtegi modernset vidinat ega toodet, mis töötaks. Ehk siis kiviaeg 21. sajandil. Säiliksid enamus hoonestusest, ökosüsteemidest. loodusest jne. . Kadunud oleks kõik oluline modernsele inimesele. Juhtub see, et umbes kümne aasta jooksul kaob ära enamus linnainimestest (kes sureb, kes lahkub) ja vaesematest piirkondadest (toidu juurdevool kaob). Tekivad uuesti hõimud, kes võitlevad ellujäämise nimel. Kõik kordub uuesti ja uuesti, kuni jääb alles tugevamate kogukond terveid ja kohandunud inimesi. Nii umbes sajandi pärast algab uus etapp maakeral..
Mäks12. oktoober 2014, 12:26
Midagu sellist toimuski Ameerikas enne Kolumbust.
Aastal 1000 oli seal kõrgkultuur miljonilinnadega, siis sinna jõudnud eurooplane
oleks alles peksa saanud. 15 saj. lõpul sinna jõudnud eurooplane kohtas vaid poolmetsikuid riismeid, kes olid suurlinnad hüljanud. MIS TOIMUS VAHEPEAL.
Elame, näeme?11. oktoober 2014, 19:42
Mitte miski, ka katastroofiline aatomisõda ei saa inimesi tagasi kiviaega viia, selline mõte on paljas ulme Kiviaja inimesel puudusid pea kõik need teadmised mida inimene täna valdab ja just teadmised on need mille baasilt saab inimene ka kõige suuremast tagasilöögist hakata edasi rühkima. Ühiskond taastuks kiiresti. Kas just kümne või paarikümne aastaga, see on väga vaieldav aga sajand oleks kindlasti selleks paslik, võib-olla küll mitte tänasel tipptasemel üldiselt aga mingi inimkooslus võib selleks ajaks ka sinna (siia?) jõuda. Üldiselt, kõik sõltub sellest kui palju säilib inimkonnas intellektuaalset potentsiaali.
Kui aga tagasi kiviaega minekut mõelda nii, et koos kogu tänase tsivilisatsiooniga saab hukka ka tänase inimese intellektuaalne osa - siis hakkab kõik otsast peale. Inimene õpib kiviriistu tegema, tuleb oma pronksi ja rauaaeg ja võib-olla jääb inimmällu mingi ähmane mälestus "Jumalatest, jumalarahvast" kes kunagi maa peal elasid ja nende uut tulekut pikisilmi oodatakse, neile meeleheaks ohvriande pühitsetakse. Kas elame, näeme?
uku11. oktoober 2014, 18:35
Puutin saaks iga jorsi käest peksa.
Arvaja11. oktoober 2014, 18:30
Intelligentsil tasuks mõnda aega siis madalat profiili hoida, kuni madalalaubalised üksteist maha notivad.
Jan11. oktoober 2014, 17:47
Hirmutamine käib.
Kiviaega saaks langeda siis, kui inimestel toimuks aju taandareng. Elektri puudus ei ole veel puudus, sest inimene on oma arengufaasis nutikam, kui kiviaja eellane. Mis siis et nutitelefon ei tööta, netti ei ole ja elekter ära on ... elu läheb edasi. Eestis veel enam, siin on nüüd oma tõlgendus demokraatiast ja rahva tahtest ; )))
To JAN11. oktoober 2014, 22:03
Õnneks nii naiivsed nägu sina süüakse koos pehmete aju osadega ära .Tänane inimene ei mõista seda koledat saatust mis juhtuks elektri kadumisega. NÄLG.
JUSS11. oktoober 2014, 17:22
Lugesin kord sellist hüpoteesi, et kõrgtsivilisatsioon äkki hukkuks. Linnad hävivad, inimesed langevad kiiresti tagasi kiviaega, parimal juhul noorema rauaaja tasemele.. Aga meredel seilab mitmesaja inimesga aatomiallveelaevu ning 5-6 tuhandeliste meeskondadega kõrgtehnoloogilisi lennukiemalaevu, mis suure täeäosusega katastroofist ääsevad. Mida nad teeksid? Pardal on spetsialistid, energiat piisab aastateks. Arvutid on infot täis. On sideahendid, raimid ja aastaks toiduvarud. Ja tulirelvad, et barbariteks muutunud jõuke allutada. Sõidavad näiteks mõnda suurt jõge pidi ülesvoolu (Niilus, Amazoonas, Indus, Jangtse või Amuur) ja asutavad oma kolooniad. Allutavad ümbruskonna barbarid, loovad tsivilisatsoonikolde. On välja pakutud teooriat, et pärast tsiviliseeritud Atlantise hävingut võiski nii juhtuda. Kolooniatest, kaevandustest ning kaubapunktidest said tsivilisatsoonikolded Egipuses, Indias, Hiinas ja Lähis.Idas. Sõjalised linnriigid. Õpelased aga ümbritsesid end autoriteedi huvides müstika ning preestrite oreooliga ja andsid teadmisi edasi. Sedavõrd, kui see võimalik oli. Iga järgnev põlvkond suutis muidugi järjest vähem teoreetilisi teadmisi taibata, teadmistel puudus eluline seos. Kuni need mandusidsuuresti vaid rituaalideks
Erinevad lahendused11. oktoober 2014, 19:30
Seda juhul kui a.) ei toimuks sõda EMP relvadega, mis laostaks totaalselt kogu maailma elektriseadmed; b) taevastest avarustest ei langeks merre hiigelmõõtmetes asteroid - kogu ookean satuks hiigellainete meelevalda, need tillukesed aatomiallveelaevad lihtsalt pühitakse minema.. c) toimuks supernoova. Tagajärgi arvab ära igaüks.
to 19.3012. oktoober 2014, 01:33
Supernoova? Neid on ennegi juhtunud, kuid õnneks piisavalt kaugel. Nii et kõik sõltub siiski kaugusest. Mõnetuhande valgusaasta kauguse korral ei tekiks suurt midagi. Kui see peaks aga juhtuma lähemate tähtedega, kümmekonna valgusaasta raadiuses, siis tabaks Maad selline kiirgusvoog, et keegi siin lihtsalt ellu ei jääkski.
P.S. Ookeane on meil siiski 4! Näiteks Atlandi ookeani kukkunud kilomeetrine asteroid Vaikset ookeani eriti supervõimsalt lainetama ei lööks ning ka vastupidi. Kaks Ameerikat koos kõrgete Andi mäestikega jäävad vahepeale. Muuseas, tsunamilained ei ole epitsentrist mõne tuhande kilomeetri kaugusel süvavete kohal kuigi purustavad vaid väga lauged mida ei tarvitseta märgatagi. Kuigi levivad seal lennuki kiirusel. Kõrgeks, märksa aeglasemaks ning väga purustavaks muutuvad nad alles rannikutele lähenedes kus põhi kerkib, füüsikaseadus! Nii et naaberookeani laevad võivad selle vabalt üle elada. Seega, soovitan teaduslikku kirjandust lugeda, mitte ainult Hollywoodi katastroofifilme vaadata.
inimesed11. oktoober 2014, 17:04
saavad oma rumalusest hukka.
11. oktoober 2014, 16:53
Ma saaks täiesti vabalt hakkama. Ma tean, kuidas teha looduses käepäraste vahenditega tuld, kuidas kala püüda, kuidas küttida ja loomal nahka võtta, seda parkida jne. Samuti seda, mis kõlbab looduses süüa jne. Ka tunnen ma looduslikke ravimtaimi, tunnen heal tasemel esmaabi, oskan ehitada maja ja korralikku küttekollet. tean, kuidas töötab sisepõlemismootor, kuidas toota käepärastest vahenditest elektrit, kütust (piiritust) jne. Ainuke jama asi on see, et igasuguse maailmalõpu korral kipuvad minusugused kohe esimesena hukka saama. :D
11. oktoober 2014, 18:11
ravimtaimedega mädast pimesoolepõletikku ei ravi... ja läinud sa oledki, ükskõik, kui kõvaks meheks end pead. ja kõvaks meheks sa end pead! selliseks chuck norriseks vähemalt.
Chuck Norris11. oktoober 2014, 21:14
Täna õpime ära uue sõna, selleks on "iroonia".
!!!12. oktoober 2014, 09:48
Ka hambapõletikust võib veremürgituse saada ning teise ilma minna. Ja kaasaja inimestel on hambad üldiselt üsna kehvas seisus juba. Vaevalt et üle 3-4 aasta ilma hambaarstita hakkama saaksid. Vähemasti enamik meist. Ka on targemad inimesed enamasti prillipapad. Kui nad oma viimased prillid lõhuvad, kust nad uued saavad? Käivadki poolpimedatena käsikaudu ringi? Kuni keei nad nahka paneb.
Ehee!11. oktoober 2014, 19:53
Kui kiviaega tagasilanguse põhjustab üleüldine katastroofiline häving, siis poleks sul ka loomi mida oma uhkete oskustega toiduks püüda, see oleks üldine hävinud maailm kus ellujäänutel tuleb uusi oskusi kultiveerima hakata, kõigepealt aga nutikust omama nende uute vajalike oskuste peale tulemist.
?12. oktoober 2014, 01:43
Ja mida sa oma teadmistega peale hakkad? Kuidas oma sisepõlemismootori valmis ehitad? Kus on sul siis need kõrgahjud, sulametall ning metallivalu? Kus trei ja freespingid ja mis vägi neid ringi ajab? Tehnoloogia. Kuidas ehitad omale elektrigeneraatorid, trafod ning muud? Mis puutub niinimetatd puskariajamisse, siis selle destilleerimisprotsessiga võid ehk küll reaalselt toime tulla Aga muuga? Teadmistest üksi ei piisa, kui pole ka vahendeid ningtehnoloogiat.
Kaasajal teab iga esimese kursuse füüsikatudengki aatomi ning vesinikupommi skeemi. Aga miks keegi seda valmis ei ehita? Isegi suured riigid vajavad aastatepikust tööd, et piisavad hiulgal piisavalt puhast uraaniisotoopi toota, Pluss vastav teadustöö.
Qq11. oktoober 2014, 16:37
Keda huvitab vaadake filmi The Road.
MATS11. oktoober 2014, 15:56
Isegi kui kiviaega sattudes kõik inimesed oskaksid jälgi ajada, küttida, lõkse vamistada ning nahka nülgida. Kui igaüks tunneks söödavaid taimi, oskaks kalavõrke ja muid püüniseid ja paate teha, tuleks üleüldine kaos ja massiline inimsöömine. Kõigile lihtsalt marju, seeni, kalu ning hirvevasikaid ei piisaks,
Arvatakse, et paarikümne tuhade aasta eest elas maailmas vaid 2-3 miljonit kütti-korilast. 5000 aasta eest kui paljudes kohtades külvati vilja ning peeti koduloomi, kui olid tekkinud esimesed riigid Egiptuses, Kreetal, Sumeris Indias ning Hiinas oli inimesi kokku umbes 25 miljonit. 2500 aasta eest Periklese päevil umbes 200 miljonit ning Rooma impeeriumi lõpupäevil 400 miljonit. Esimese miljardini jõuti alles Napoleoni päevil.
No mida need 7 miljardit nüüdisaja inimest praegu oma taimetundmse, küttimise ning kalastamisega peale hakkaks? Isegi kui eil sellised oskused oleks (tegelikkuses oskab seda küll vaid mõni protsent). Poleks lihtsalt ressursse koriluse jaoks, et kõiki ära toita. Alternatiiv - kas surra nälga või süüa omasuguseid.
11. oktoober 2014, 16:56
Eeldus on ju see, et enamik sellest massist saab maailmalõpu käigus hukka ja alles jäävad väikesed inimrühmad. Kui kogu elanikkond alles jääks, on inimestel piisavalt teadmisi ja potentsiaali, et paarikümne aastaga kõik uuesti üles ehitada.
to 16.5611. oktoober 2014, 17:36
Ebolapandeemia, tuumasõja või mingi superkatastroofi puhul kahtlemata. Aga kui tomiub espoolnimetatud super-päikesepurse või tekib kaos terrorismi ning kohalike väikeste sõdade tõttu. Kui katkeb kogu elektoonikavärk ja internet. Kui pole enam virtuaalset raha, elektrit sidet ega kaugtransporti, kui ei funktsioneeri enam gaasi ning naftajuhtmed, kui tehased ja vabrkud jäävad seisma. Seega ka tootmist, juhtimist, jaotamist, toiduga varustatust, elektrit, keskkütet, prügivedu, kanalisatsiooni , toitu kauplustes ega vett kraanis. Siis tekib kaos juba 3-4 päeva pärast ja rahvas hakkab linnadest põgenema. Aga kuhu? Maale? Aga seal on majad juba elanikega, kes ei kavatsegi oma maja, küttepuid ega talvekartuleid kellelegi loovutada. Kaitsevad end nii kirve, kui vaja kas või tulirelvadega. Aga linnapõgenikku on mitukümmend korda rohkem. Vaat siis lähebki üleüldiseks madinaks mis tipneb lõpuks ka kannibalismiga.
L@SSIE11. oktoober 2014, 15:55
Üks võimalus tsivilisatsiooni hävinguks on veel. Inimesed muutuvad religioosseks ja hävitavad ise tehnoloogia.
gwregWRG11. oktoober 2014, 15:51
LOLL JURA !!! MITTE NEED STSENAARIUMID, VAID RESSURSIDE LÕPPEMINE, ÜLERAHVASTATUS JA saastamine toob lõpuks tsivilisatsiooni lõpu, millest enam ei toibuta .
kolla11. oktoober 2014, 15:42
poliitikud jäävad ka ellu,ei neid r sku võta püssi ega ussi rohi.no ja seega homod muidugi välja ei sure.
11. oktoober 2014, 17:08
sellepärast võeti uus seadus meil vastu et söövad alguses homod ära ja siis omakeskis maiustavad teineteisest nagu praegu,mõned arakesed reformarid ehk veel alles sotside kallal maiustades.
Paradiis11. oktoober 2014, 15:42
Usuhullud ainult sellest unistavadki.
inimkond loomastuks11. oktoober 2014, 15:37
kõik kasulikud maavarad on kättesaamatud
mulku11. oktoober 2014, 15:29
Mis sääl ikka juhtub, lilla kalduvusega seltskond sureb esimesena välja, nad ei saa paljuneda :) Vastasel juhul ,kui pole suurt gängi, ei löö läbi ei söögiotsingul, jahil ega rivaalidega elukoha eest päikese all võideldes.
Uruhiir11. oktoober 2014, 14:28
algul notivad tugevamad nutikamaid. Seejärel surevad tugevamad nälga.
Koopaonuke11. oktoober 2014, 13:46
Tugevaimad ja nutikamad jääksid ellu!
linlane11. oktoober 2014, 14:17
Kui pole riiet külma eest ja kui on alles mõni laps,kes vajab elushoidmist---no ei tea! Linna turakad ellu ei jää,see on selge!
11. oktoober 2014, 17:08
..ja veel nutikamad hakkaks jälle teiste turjal tantsu lööma,see mentaliteet ei kao iial kuhugi.Kui ellu jäävad Aadam ja Eva,tuleb taastootmine,kui homod,surevad ise välja.
no jah homodega jama11. oktoober 2014, 18:24
mida nüüd need 40 kogulast teevad tuleviku kaduvuse ajaks sest nende töö siis lörri läinud.