Blogid

Kuidas Tõnissonide kodus kärgatas kuus lasku (6)

LISA KOMMENTAAR

mats11. oktoober 2014, 10:24
aga miks üks saja aastane Tõnisson, kes elab USA's ei julge isegi Eestisse tulla? Olen kohanud ka Norilski vangilaagris olnud inimest, kes samuti kartis Eestisse naasmist!
Omad pätid kõik, kes võimul!
to mats11. oktoober 2014, 11:22
Tõnissoni nimelisi on päris palju. Näiteks ka kindral Tõnissoni suguvõsa. Ja mingi vanatoi, vahest koguni juba seniilse eelarvamus, sümpaatia või antipaatia ei ole veel absoluutse tõe näitaja. Samuti võiks ju näiteks väita, et mina ei sõida Uus-Meremaale sellepärast, sest et kardan maavärinaid, vulkaane ning maooride vanu tooreid kombeid. Tegelikult on põhjus aga lihtsalt selles, et elan peost suhu ja mul lihtsalt pole selliseks sõiduks vajalikke rahalisi vahendeid.
arusaamatu 11. oktoober 2014, 09:49
miks ikkagi nii vähe räägitakse ja kirjutatakse Jaan Tõnissoni isamaalisest tegevusest, tema põhimõtetest ja aadetest. Mis tegelikult temaga tehti, kuidas tema vastu ikkagi tegutseti, just Pätsu ajal. Tahaks saada viiteid, kus oleks sedalaadi materjali lugeda, sest olen huvitatud Jaan Tõnissoni tegevusest Eest riigi heaks.
to arusaamatu11. oktoober 2014, 11:25
Jaan Tõnisson oli rahvuslane ning demokraat läbi ning lõhki. Päts aga jõudis demokraatias pettuda ja leidis, et hoopis tulusam on "juhitud demokraatia", kus presidend kõva käsi kogu ühiskonda juhib ning kontrollib. Pidas ennast selleks kõikenägevaks silmaks ning kõige targemaks peaks.
Algarve11. oktoober 2014, 20:17
Jaan Tõnisson surus Tartus maha kogu temavastase opositsiooni (Aleksander Eisenschmidt sai liivaaugus varingu all surma), pidas end ainueksimatuks Eesti rahva juhiks ja demokraatia eestkõnelejaks. Kehtestas 1933. aastal Riigikogu kinnitust küsimata üleriikliku kaitseseisukorra ja ajakirjanduse eeltsensuuri. Samal aastal ütles, et eesti rahvast on tabanud psühhoos. Suhtles aktiivselt Soome kommunisti Hella Wuolijoega, kes Jätkusõja ajal kinni istus. Mõlgutas koos oma pojaga tarku geopoliitilisi mõtteid Venemaast, mis ei ole enam ohtlik. Kandis kogu Keskerakonda kohvriga kaasas.
JUSS11. oktoober 2014, 09:31
Jaan Tõnissoni poeg. Arvata võib, et kui ta olekski ellu jäänud, oleks ta juba aasta hiljem kusagil NKVD piinakambris või vangikongis mädanenud ning kusagil müüri ääres kuuli saanud. Nagu ta isagi. Stalin juuris välja ka vastaliste perekonnad.