MIS SÕNUMIT SEE TÄTOVEERING KANNAB?: Paljude teiste kehakaunistuste hulgas on Ben Afflecki puusale tätoveeritud salapärane delfiin. Foto: Outnow
Inimesed
10. oktoober 2014, 07:00

Ben Afflecki kirev elu: alkoholisõltuvus, politoloogiaõpingud ja alastistseenid

Parajasti Batmani võtteplatsil keepi lehvitav Ben Affleck on nüüdseks õnnelikus abielus Jennifer Garneriga ja ontlik kolme lapse isa, aga 42aastane staari minevikku mahub mõndagi seikluslikku. RadarOnline kogus kokku veerandsada põnevat fakti Beni kohta.

• "Gone Girli" kõike paljastavast alastistseenist alates pakub Beni varustus kõneainet. Produtsentide Gildi aastaauhindade jagamisel võttis "Kahe ja poole mehe" looja Beni genitaalid taas jutuks, avaldades lootust, et Batmani uus film ei jää "Gone Girlile" alastikaadrite vallas sugugi alla.

• Teismelise sileda poisina astus toona veel üsna tundmatu Ben üles Burger Kingi telereklaamis. 2010. aastal CBSile antud intervjuus ütleb Ben aga, et kampaania oli tema meelest täielik läbikukkumine ja tal on selles osalemise pärast piinlik.

• Ben, õigemini Benjamin Géza Affleck-Boldt sai nime Géza holokaustis ellu jäänud mehe järgi – samasugust nime kandis Beni vanemate Ungari sõber, kes jäi natsi-Saksamaa hambusse ja pääses napilt surmasuust.

• Mis on ühist Lindsay Lohanil, Miley Cyrusel ja Ben Affleckil? Nad kõik on endised lapsstaarid! Beni läbimurre saabus kaheksa-aastaselt PBSi sarjaga "The Voyage of the Mimi".

• Pärast üldhariduse omandamist õppis Ben esialgu George Washingtoni ülikoolis Washingtoni osariigis politoloogiat. Poole aasta pealt läks ta aga üle New Yorgi Columbia ülikooli ja jättis esimese kursuse lõpuks õpingud üldse katki.

• Suure pesapallifännina osales Ben 1989. aastal spordialast rääkinud filmi "Field of Dreams" massistseenis. Peaosa mängis tolles linateoses Kevin Costner.

• Ben Affleckil on sarnaselt paljudele teistele staaridele oma Starbucksi-alias. 2013. aastal jäi Ben kaamerasilma ette populaarsest kohvikuteketist pärit jääkohvitopsiga, millel oli suurelt peal nimi Spencer. Varjunimesid kasutavad staarid seal oma privaatsuse tagamiseks.

• Beni aastaid kainet joont hoidnud isa Tim oli näitleja lapsepõlves lootusetuna näiv alkohoolik. "See oli raske. Kui kellegi ema või isa on alkohoolik, siis see ongi raske," on Ben teemat napilt kommenteerinud.

• 2001. aastal viis Beni raju elustiil ta võõrutusravile. Väidetavalt toimetas Beni kliinikusse ei keegi teine kui parasjagu kaine mehe põlve pidanud tuntud napsisõber Charlie Sheen isiklikult.

• Kümme aastat pärast võõrutusravi külastas heasoovlik Ben 2013. aastal võõrutuskliinikus viibinud sõltuvusprobleemides vaevlevat näitlejatari Lindsay Lohanit, et näitlejatarile nõu anda.

• Beni sõber, lavastaja Kevin Smith teab rääkida, et mehe eelmises kodus oli omamoodi Batmani koobas: paanikatuba, mille ukseks oli nupuvajutuse peale siinidel liikuv raamaturiiul. Smith ostis maja Benilt ära ja on salatoast vaimustuses.

• Batmani-saaga peaosa pole Benile esimene kord superkangelase kostüümi kanda. 2006. aasta linateoses "Hollywoodland" kehastas Ben näitleja George Reevesi, kes mängis Supermani 50ndate teleseriaalis.

• 2003. aastal osales Ben L’Oreali juuksehooldustoodete reklaamikampaanias, kus enamasti kohtab naisnäitlejaid. Telereklaami näidati küll Suurbritannias, aga miskipärast ei jõudnud see kunagi ekraanile USAs.

• Beni pole üldiselt kerge endast välja viia, aga kui ta juba ärritunud on, tasub olla ettevaatlik. "Enamasti olen ma lugupidav ja viisakas ning saan teistega hästi läbi, ma kannatan palju välja. Aga kui igasugu jama lõpuks piisavalt kogunenud on ja mul üle viskab, ei saa ma öelda, et suudaksin olukorda just hästi valitseda," rääkis staar käesoleva aasta septembris The Sunday Timesile.

• Ben on superkangelane ka päriselus. Oma mälestusteraamatus "Normally This Would Be Cause For Concern" meenutab "Boy Meets World" näitlejanna Danielle Fishel, kuidas ta kord ülikõrgetel kontsadel pikali kukkus ja Ben ta päästis. "Esimese asjana mõtlesin, et issand, ma ei tohi oma katkiste jalgadega seda meest veristada ja teine, et püha issand, see mees on ju Ben Affleck!" kirjutab Danielle.

• Vandenõuteoreetikud teavad, et Ben on tegelikult valitsuse salaagent ja tema Oscari-vääriliseks hinnatud linateos "Argo" on lihtsalt osa tema missioonist. Iraani uudisteagentuuris Press TV tsiteeris Kevin Barrett anonüümseks jääda soovinud USA luureeksperti, kelle sõnul oli filmi eesmärk veenda ameeriklasi nõustuma Iisraeli plaaniga vedada USA sõtta Iraani vastu.

• Ben Afflecki puusal on delfiinitätoveering. Selle tähenduse kohta info puudub.

Kaugelt sugulased Matt Damoniga

• Ben on aastaid olnud näitleja Matt Damoni parim sõber. Tulevased Oscari-võitjad kohtusid, kui Ben oli 8- ja tema naabruses elanud Matt 10aastane. Poisid mängisid koos ühes pesapallimeeskonnas ja osalesid draamatundides Cambridge Rindge’is ja Latin Schoolis.

• Ben ja Matt võisid 1998. aastal "Hea Will Huntingu" käsikirja eest ju Oscari võita, kuid siiani ei taha vaibuda kuulujutud, et tegelikult sõbrapaar seda siiski ei kirjutanud. Kõlakate alusel on tegelikult vaid üks autor ja olenevalt kuulujutust on selleks kas William Goldman või Ted Tally.

• Matt ja Ben on tegelikult kaugelt sugulased. Geeniinstituudi andmetel on mõlemad umbes 1630. aastal Ameerikasse jõudnud briti müüriladuja William Knowlton Jr-i järeltulijad.

• Sarnaselt Matti tegelaskujule "Hea Will Huntingus" oli ka Beni isa ülikoolis koristaja. "Ta oli automehaanik, baarman ja Harvardi ülikooli koristaja," rääkis Ben ühes intervjuus.

Jennifer Lopez kirjutas Benile armastuslaulu

• Veel kümme aastat pärast lahkuminekut lauljatar Jennifer Lopezist tunnistab Ben, et saadab naisele kirju. "Meil pole küll sellist suhet, kus me teineteiselt igapäevamurede lahendamiseks nõu ja toetust paluksime, küll aga võime saata tunnustavaid kirju, kiites teineteise loomingut," ütles Ben 2012. aastal antud intervjuus.

• 2003. aastal jäi toona Jennifer Lopeziga kihlatud Ben kaamerasilma ette Vancouveri stripiklubis Brandi’s Exotic Nightclub. Mehele esinenud tantsija Felicia väitis ajakirjale People, et Ben käitus härrasmehelikult. "Ta küsis, kas ma olen juba uudiseid kuulnud, vihjates oma kihlusele, ja rääkis siis, et ei jõua abiellumist ära oodata," ütles Felicia.

• Ben pole ainus Jennifer Lopezi eks, kelle sünnipäev on 15. augustil: samal kuupäeval on sündinud ka lauljatari teine abikaasa Cris Judd.

• Kõrvuni armununa kirjutas J. Lo Benile laulu "Dear Ben", mis rääkis, mõistagi, naise piiritust armastusest näitleja vastu. Muu hulgas sisaldab lugu sõnu: "Armastan sind, sa oled ideaalne, minu unelmate tipp…"