Sõpruse Puiesteel valmib novembri lõpuks uus plaat. Foto: ARNO SAAR
Eesti uudised
9. oktoober 2014, 17:09

Sõpruse Puiestee pöördub 60–70-ndate hipiroki poole

Sõpruse Puiesteel valmib peagi kauamängiv album, mis lisaks CD-le ilmub bändi ajaloos esmakordselt ka vinüülina.

„Plaat tuleb pisut erinev kui eelmised, tegelikult on nad ju kõik omanäolised olnud. Seekord kõlab kuuekümnendate-seitsmekümnendate hipirokk, salvestamisel kasutame ka lintmakki ja võimalikult palju analoogtehnikat. Heliloojaks on ikka Allan Vainola, selles suhtes mingeid järeleandmisi ei ole,” tutvustab Sõpruse Puiestee liige Mait Vaik plaati, mille kaks lugu pärinevad ka eesti muusika kullavaramust.

Sõpruse Puiestee on üks neist Eesti bändidest, kes muusika kõrval tähtsustab lugude sõnumit. Vaik lubab, et seekordsel plaadil on üsna tänapäevane sõnum. Aga teisalt püüab bänd jätkuvalt mõtiskleda ajatutel teemadel: kes ma olen, miks ma olen ja mis on olemise mõte. Lisaks Vaigu enda tekstidele on laulusõnu loonud Allan ja Kätlin Vainola ning Mihkel Ehala.

Seekord otsustas bänd koguda toetust ühisrahastusportaalis Hooandja ja kolmapäevase seisuga oligi juba koguda plaanitud 2350 eurot käes. Selle raha plaanib bänd kulutada salvestamisele, masterdamisele, tiražeerimisele ja muusikute tööle. „Ma kasutan Hooandjat teist korda, ka sooloplaat “Üksi” sai seal toetanute abiga tehtud. See on väga hea platvorm, kui teil on idee, te suudate seda esitada ja leiate, et inimestel on sellesse usku nii nagu teil endal. Täname kõiki, kes on meid juba toetanud, ja neid, kes toetavad,” on Vaik hooandjatele tänulik.

Sõpruse Puiestee plaat saab valmis novembri lõpus ja esitluskontsert Rock Cafes toimub 29. novembril.

---------------------------------------

Senised plaadid

„Mustale merele” (2003)

„XX sajandi lapsed” (2004)

„Oota mind ära” (2007)

„Planeetidegi vahel kehtib raskus” (2011)