TEHTUD! Näitleja Kersti Kreismann ütleb, et kuigi Inglismaale võtetele minnes oli närv sees, osutusid kolleegid väga südamlikuks ja kõik laabus hästi. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
9. oktoober 2014, 07:00

Kersti Kreismann mängib Inglise sarjas: "Muinasjutuline tunne oli!" (3)

"Võtetele minnes olid mul hirmud sees. Esiteks ei kujuta ju ette, mismoodi inglastel kõik välja näeb. Teiseks muidugi täiesti erinev keelekeskkond," jutustab näitleja Kersti Kreismann, kes on kogemuse võrra rikkam: viie kandidaadi seast valiti ta Briti kriminaalsarja "Inspektor Banks" eestlannat mängima.

"Mis vägev roll nüüd, see on ju episoodiline jupp kõigest," naerab Kreismann (67) tagantjärele. Teda võib näha kokku kahes osas, kuid kellena täpselt ja mis temaga juhtub, on rangelt salastatud. "Täiesti keelatud on sellest rääkimine!" kinnitab näitlejanna.

Kokku veetis näitleja briti teletegijatega nädal aega, neist kolm olid võttepäevad. Kreismanni osalusel tehti kaks stseeni, mis hiljem eetri jaoks lühemaks lõigati. Kõik eesti keeles.

Inglaste professionaalsus avaldas Kreismannile muljet. "Tehnika oli viimase peal, kõik täpselt korraldatud," kiidab näitleja. Mis veelgi tähtsam: kõik suhtusid külalisesinejasse Eestist ääretult soojalt. Hirmud, et ta jääb võtteplatsil üksildaseks ja tähelepandamatuks eestlaseks, osutusid asjatuks.

"Väga südamlikud ja liigutavad olid kõik. Kui viimane võttepäev lõppes, siis anti minu lahkumisest valju häälega teada ja korraldati aplaus!" Kiidusõnu jagub Kreismannil ka peaosalisele, inspektor Banksi kehastavale Stephen Tompkinsonile. "Ta vaatas mind hästi soojade silmadega ja kallistas," kirjeldab näitlejanna. "Ei mingit enese tähtsaks tegemist."

Sarja eripäraks on ka asjaolu, et tegijatel pole püsivat stuudiot. Selle asemel kolitakse suurte veoautodega vajaduse järgi ühest kohast teise. "Tohutu hulk autosid korraga liikumas, justkui filmis," muljetab Kreismann.

Ta on saadud kogemusega rohkem kui rahul. "Muinasjutuline tunne oli; minu õnn, et julgesin sinna minna!"