NAGU ÕUDUKAS: Mitmesajapealine linnuparv sundis ilmateadustaja Henri Laumetsa kohe pärast oma töö lõppu telemaja katuselt tuppa põgenema. Foto: Kaader videost
Inimesed
7. oktoober 2014, 07:00

"Linnud tiirutasid ümberringi, tunne oli nagu Hitchcocki filmis!" (6)

"Linde kui selliseid ma väga ei kartnud – pigem ikka löga, mis nende seest tulla võib," meenutab ETV hommikuprogrammi ilmateadustaja Henri Laumets. Paarisajapealine linnuparv segas eile hommikul tema tööd niivõrd, et sundis ta pärast ilmateate lõppu kiirel sammul tuppa pakku.

"Ründamine oleks vale sõna. Nad lihtsalt tiirutasid ümber meie," meenutab Laumets humoorikat vahejuhtumit telemaja katusel. Asja oli lõppenud seitsmene uudistesaade ja teadustaja kahtlustab, et ilmselt meelitas kutsumata külalised kohale hiiglaslik valgusprožektor. "Natuke pärast seitset läksime sisse peitu ja pool kaheksa tagasi tulles oli mõni üksik veel ainult tiirutamas," räägib Laumets.

Ta lisab, et elukaid olla nähtud katuse kohal luusimas juba eelmiselgi nädalal, aga kuna ilm oli selgem ja valgem, siis linnud ikkagi ehmusid inimeste peale ja tõusid lendu. "Tänane aga meenutas natuke Alfred Hitchcocki filmi "Linnud"," muigab saatejuht.

See pole sugugi esimene vahejuhtum, kus loomad segavad Laumetsal tööd tegemast. "Meil on üldse siin katusel metsik loodus. Kaks nädalat tagasi tuli üks mesilane lähedale tiirutama, pidin teda mapiga eemale ajama." Hiljem õnnestus segav moment vaatajate eest ära peita ja nõelamisest Laumets õnneks pääses.