POLSTRIMÄGI: Lauri räägib, et veetis Savisaareks kehastudes grimmitoolis kolm tundi, sellele lisandus aeg, mis kulus polstri selgaajamiseks. Foto: TV3
Inimesed
6. oktoober 2014, 07:00

LAURI LIIV: "Võtsin selle polstri sees vist neli kilo alla!" (19)

"Edgar Savisaarel on väga isikupärane ja lahe hääl, mida on tore matkida. Kui hääle ja kuju üles leiad, siis on lihtne," räägib eilse saate "Su nägu kõlab tuttavalt" uue hooaja avasaate võitja Lauri Liiv, kes kehastas Tallinna linnapead. "Muidugi on oluline ka välimus, mille me grimeeri-jaga suutsime luua, ja taustajõud – tantsijad ning

Moonika Batrakovat kehastanud noor näitleja Linda Vaher," ütleb Lauri punnpõskede imiteerimiseks suhu topitud vatitupse välja sülitades. "Muidu ei pruugi sa aru saada, mida ma räägin. Mul on siiralt hea meel, et esimesse saatesse sattus mul selline värvikas tegelane – ta on väga mitmel moel huvitav ja naljakas ning temas on, mida jäljendada," räägib Lauri, kes esitas saates meeri megahiti "Kaunis maa".

Kohal olid ka vihmavarjuhoidja ja Batrakova

Kogu ettevalmistus algas Lauril Savisaarega sarnase hääle leidmisest. "Ma ei vaadanud teda väliselt väga kramplikult. Sain aru, et oluline on leida mingi isikupära ja hääl ongi kõige tähtsam. Muidugi vaatasin tema kõnedest mingeid põhielemente – vana hea sõrmedega näidatud v-märk ja selline käega hoo andmine. Need on väga isikupärased." Muidugi ei puudunud Lauri lava-show’st lindilõikamine, ringi jalutav Moonika Batrakova ja rahvatantsijad. Loomulikult oli kohal ka vihmavarjuhoidja. "Tööd sai kõvasti tehtud. Pealtnäha tundub küll, et mis seal siis ikka – teeme mind paksuks ja ongi kõik, aga tegelikult oli see ikka paras pähkel."

Grimmitoolis istus Lauri umbes kolm tundi, lisaks läks veel aega, et ka polster ümber panna. Seda oli mehel tõesti korralikult. "Ma ei ole muidu, jah, nii suur mees," naerab ta. Lauri ütleb, et kogu selle kuhja all oli ka päris palav, seda enam, et ka stuudios on soojakraade omajagu. "Ma usun, et võtsin kõige selle all oma neli kilo alla." Osaliste päev on pikk – stuudios oldi juba hommikul kella üheksast. Kui saade läbi, tuleb kogu meik ju ka maha saada.

Liiv ei salga, et kodus tuli numbrit omajagu harjutada. "Ma loodan, et naabrid on veel alles. Minu teada ei ole nad küll veel ära kolinud, seega tundub, et kõik on endiselt hästi. Õnneks on mu vannituba keldrikorrusel ja sain sinna pageda – ehk sealt ei kostnud naabritele nii hästi kätte."

Ainsana kardab räppareid

Järgmises saates tuleb Lauril astuda sekspomm Marilyn Monroe kingadesse. "Ma suhtun temasse aukartusega, kuna tegemist on ju legendiga. Meil on ju saates nii palju kauneid tütarlapsi, Liis Lemsalu näiteks, kes võiksid teda väga edukalt järele teha," tõdeb Lauri, et fortuuna ei olnud eriti tema poolt, kuid siiski võtab mees rolli täie tõsidusega. "Ilmselt ma ei suuda kedagi lõpuni ära petta, et ma Monroe olen, aga üritan talle läheneda natuke läbi huumori. Tal on muidugi kõrge naisehääl ja mehele on see paras pähkel."

Ühtegi lemmikut, keda Lauri tahaks parodeerida, tal pole. "Loodan, et saatus mängib mulle kätte karakterid, kes on huvitavad ja kelle pealt saaks selle kolm minutit show’na ära täita. Kui karakter on värvikas, võib tulla kes iganes." Siiski kardab mees üht asja – räppareid. "See on küll üks asi, mida ma ei saa kunagi väga hästi valdama, isegi kui väga püüaks."