Inimesed

Nomenklatuur ja privileegid, kuurordituusikud ja ümbrikupalgad (6)

LISA KOMMENTAAR

siiski6. oktoober 2014, 12:12
olukord on ikka kõvasti muutunud. Sellel ajal oli see hüvede nautijate ring väga kitsas ja kiivalt kaitstud, nyyd ikka on võimalusi rohkem jõuda ise ka marjamaale. Kui meil mõni kommentaator arvab, et Ilves elab kuidagi eriti hästi, siis eksib ta sügavalt presidendi kohta elab ta ikka väga tagasihoidlikult, võrreldes kasvõi nt TLN linnapeaga.
Ohe6. oktoober 2014, 09:29
No see Endel Sõgeli, Teaduste akadeemia Keele ja kirjanduse instutuudi stalinistist direktor, pojukese Urmase memuaare sooviks kõige vähem. Oli selline eriti nomenklatuuri ihkav pojuke NLKP ajaloo instituudi. Võiks ehk hästi vait olla !
Karl5. oktoober 2014, 18:17
Keila_Joast ka teised mälestused.
Kadunud maailm : Keila-Joa - unustatud ja unustamatu / Pilvi Blankin Salmin
Eks ta nuud ole paljus sama5. oktoober 2014, 17:50
Kuid on ka erinevusi. Suurim erinevus on selles et privileegid saab nüüdne nomeklatuur katte rahas ja palgavahed on nüüd palju suuremad kui tookord. Autor voiks siiski tuua välja palgavahed tänasel nomeklatuuril ja tolle aegsel siis saaks noorem põlvkond natuke selgema pildi
Elbil5. oktoober 2014, 15:38
...nii ilus meenutus ajaloost, tõest !
Eks neid privileegi armuande jätkus ka madalamale....., või siis hea ja kavala suhtluse korral kaupluse müüjatega nii Toompeal kui Keila-Joal. Mäletan, kälimees oli partei autojuht, kui Keila-joalt olid igal me sünnipäeval Valga või Haapsalu LK naturaalsed viinerid ! Oi seda sünnipäeva !!!
Igal nädalavahetusel käis nomenklatuur Paslepas (Noarootsis) või Paunküla veehoidlal kalal. Kelle jaoks oli see piiritsoon, kellele lihtsalt keelu-ala. Püüti kala, ise ei söönud aga suuremad purikad anti kälimehele kojuviimiseks ämmale-äiale ja väiksemad läksid Moskvasse lennukiga naise mamuljadele. Nii et ka meie, minu pere, tavalised, sitased inimesed, nautisime privileege, sünnipäeval naturaalseid viinereid ja nädalavahetustel havipurikaid..... Haapsalu LK viinerid oli parimatest parimad !!!
mis vahet5. oktoober 2014, 16:11
nüüd täpselt sama olukord sa sitane inimene(nii sa end nimetad).