Maire Aunaste "Foorumi" stuudiosFoto: Arno Saar
Tele
3. oktoober 2014, 12:36

Kas Maire Aunaste "Foorumist" sai siis kõige vaadatum osa saate ajaloos? (41)

Maire Aunaste, kellest sai ETV saatejuhtide vahetuse käigus üheks õhtuks poliitikasaate "Foorum" juht, lubas sellest teha kõige suurema vaatajaskonnaga saate "Foorumi" ajaloos.

ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul oli möödunud nädala "Foorumi" vaadatus selline nagu saatel keskmiselt. "Maire saatel oli ca 70 000 vaatajat, mis on lähedane "Foorumi" keskmisele vaadatavusele. Tippvaadatavuse tagab selle saate puhul mõni ühiskonda raputav sündmus," ütles Pruuli.

Maire Aunaste võttis enda juhitud "Foorumi" teemaks valimisea langetamise ja kutsus külla kooliõpilased. "Ma pole poliitiliste teemadega üldse tegelenud!" põhjendas Maire Aunaste enne saate eetrisse minekut. Tema lootus oli, et vähemalt lubaksid noored tal vaidluse keskele ka ise sõna sekka öelda – et saatejuht siiski saadet ka juhiks.

"See on tore nipp ellu jääda," ütles Aunaste ja lisas, et tal oli saate eel rambipalavik.

Ka ETV peatoimetaja kiitis Aunaste valikut kutsuda saatesse kooliõpilased. "Kui Aunastest ja "Foorumist" rääkida, siis - Aunaste ei oleks tema ise, kui ta kõnniks mööda sissetallatud rada. Pole kahtlust, et Maire saaks hakkama ka poliitikute väitluse juhtimisega, aga tema idee tuua saatesse noored inimesed, keda me ekraanil tõsisematel teemadel sõna võtmas kuigi tihti ei näe, oli leidlik, värske ja teemakohane," leiab Pruuli.

Üleüldiselt peab Pruuli saatejuhtide vahetamise projekti igati õnnestunuks. "Seda kinnitab ääretult toetav tagasiside vaatajatelt, mis on meile ka kõige tähtsam mõõdik," sõnas Pruuli. "Sellele lisaks said hea energiasüsti ka saadete tegijad ise, kes oma harjumuspärastest raamidest välja astudes üllatasid nii kolleege kui iseendid. Kõige olulisem ongi see omavaheline side ja tugi, mida kõik osalejad kogesid ja millest võib sündida veel üht-teist põnevat."