Austraalia surfar Jean Pollard ja hai.Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Müstika
3. oktoober 2014, 12:45

Austraallane ujus 100 meetrit käteta, mis olid hai hambusse jäänud (6)

Austraallane suutis ujuda pärast hai rünnakut veel sada meetrit kalda poole vaatamata sellele, et kiskja oli hammustanud temalt mõlemad käed.

23-aastane Sean Pollard surfas Lääne-Austraalias asuvas Wylie Bay rannavetes, kui ta langes ühe või koguni mitme hai rünnaku alla, kirjutab The Independent.

Pollard oli seal varem kümneid kordi surfanud. Sel korral aga märkasid Pollardi sõbratar ja teised rannasolijad kaldal, et midagi on juhtunud, sest noormees rabeles kalda poole.

Jõudnud merepiirist umbes 20 meetri kaugusele, läksid inimesed talle vastu. Vaatepilt oli karm: Pollardi üks käsi oli rebitud küünarnukist saati ja teisel käel puudus käelaba ning ka jalgades veritses mitu haava.

Vapper mees oli kalda poole ujudes kaotanud palju verd, kuid jäänud imekombel teadvusele. Juhtumisi viibis rannas mitmeid esmaabiandjaid, kes sulgesid noormehe verejooksu, mis tõenäoliselt päästis ka ta elu.

Miks haid ründasid, pole selge. Maakonna kalandusametnikud püüdsid kinni ühe kolme ning ühe nelja ja poole meetri pikkuse valgehai, kelle sisu uuritakse. Kuigi valgehaid on ohustatud liik, võtsid Lääne-Austraalia ametnikud selle sammu siiski ette.

Wylie Bays pole haisid varem kohatud. Kohalik mees rääkis, et käis noorena seal sadu kordi surfamas, kuid ei kohanud iial haipoegagi.

Viimati ründasid haid Austraalias üht meest idarannikul Byron Bays, mees suri.

Lääne-Austraalias on kümne aasta jooksul kaotanud hai hambus elu üheksa surfarit, ujujat ja sukeldujat.