Phili kolmas eksnaine Orianne poegadega 2010. aastal. Foto: AOP
Inimesed
3. oktoober 2014, 07:00

Masenduses Phil alustas hommikut pudeli veiniga

Phil Collinsi pangakontol võib olla küll üle 150 miljoni euro, kuid mustas masenduses ei too rikkuski rõõmu. Briti poptäht tunnistab, et pärast kolmanda abielu purunemist põdes ta depressiooni ja saatis päevi õhtusse alkoholiuimas. Kaine on ta olnud alles poolteist aastat.

Phil Collins (63) on kaheksa aastat kurameerinud Ameerika uudistelugeja Dana Tyleriga, kuid altari ette ei kavatse ta temaga astuda. Collins on olnud kolm korda abielus ja tal on viis last.

"Ma ei ela ühegi naise ega lapsega koos ning see võib vahel kurb olla," tunnistab laulja Daily Mirrorile.

Abielust šveitslanna Orianne Ceveyga on Collinsil kaks poega: Nicholas (13) ja Matthew (9). Kui noorim võsuke sündis, kavatses Collins muusikatööstusega lõpparve teha ja lastele keskenduda. Kuid pealtnäha idülliline abielu purunes paar aastat hiljem koos Phili tulevikuplaanidega.

"Nad kolisid Miamisse ja mina olen pensionil ja lapsi pole mul ka." Staar ei osanud hommikuti muud teha kui veinipudeli seltsis teleka ees konutada.

"Ma ei ole alkohoolik," kinnitab ta. "Aga enamikul päevadel juhtusin niimoodi tegema."

Poolteist aastat tagasi tegi Collins napsitamisele lõpu, kuid põhjust hommikul üles tõusta pole ta veel leidnud.

"Mu mänedžer ütleb: "Sa pead midagi tegema." Aga mul pole praegu salvestamisisu."

Närvikahjustus ei luba tal enam trummi mängida: vasakus käes on kaks-kolm sõrme täiesti tundetud, ka parem ei kuula hästi sõna.

Kuid dokfilmi väntamine Genesisest sundis endisi ansamblikaaslasi jälle kokku tulema ning esinemismõte ei tundu Philile enam täiesti võõras. "Ma ei välista midagi," annab ta fännidele lootust.

Philil on kodu nii New Yorgis kui ka Šveitsis. Elu on saavutanud teatava rütmi.

"Iga kahe nädala tagant sõidan Miamisse ja teen midagi koos lastega. Ma ei ole aktiivne isa – haige põlv ei luba mul isegi joosta ega palli taguda. Aga lapsed on sellega leppinud ja mul on nendega suurepärased suhted."