Tele

TSENSUUR VÕI VÄHENE EETRIAEG? TV3 kärpis Jaak Joalale pühendatud Vene telesaadet (122)

LISA KOMMENTAAR

KURB KUIDAGI ......4. oktoober 2014, 17:58
Pole mõtet siin enam tormi üles puhuda! See oli JAAK JOALA teadlikult valitud elu, keegi ei saa elada mittekellegi elu. Tegemist on suure isiksusega, andeka ja konflikte täis inimesega, kes ei osanud unustada ega osanud andestada. Kus olid ta viimastel aastatel tema lähedased, poeg esimesest abielust? Kus oli sel päeval ta teine abikaasa Maire?
Naistelehte lugedes jääb mulje nagu ta oleks surnud üksinduses ja suures vaesuses, kelle matusteks pakkus isegi Vene meedia raha. Aga tegelikult kõik suured kunstnikud on surnud viletsuses ja vaesuses, nende täht on eriti särama hakanud alles peale kunstniku surma.
Praegusele põlvkonnale Eestis on Joala vähetuntud nimi, aga tema laulud ei sure niipea !
PUHKA RAHUS !
no ikka vale nagu alati sealt poolt3. oktoober 2014, 21:06
Eestile üritati saates aina ja aina pasunasse anda.Keegi hüüdis,et Joalat Eestis ei armastatud,sest laulis vene keeles ka.Saatejuht teatas,et ta suri mahajäetuna ja üksinduses,kuskil metsade vahel.(Jaak elas alati linnas,minuga ühes majas) Üks toonitas kogu aeg,et varjumine sai alguse Mairest. jne.
lehelugeja3. oktoober 2014, 19:29
Vene inimesed armastasid teda väga. Olin üllatunud, kui minu vene rahvusest töökaaslane laulab eesti keeles paar lauset Joala laulu. Muidu oskab eesti keeles öelda umbes 3 sõna. Töötan vene keskkonnas ja paljud vaatasid seda saadet vene kanalilt. Palju küsimusi ja arvamusi. Ostsin täna naistelehe, lugesin artikli läbi ja tõlkisin neile siis ära. Muidu jäi saatest poliitiline maik man. Inimene oli ju väga haige ja selge, et staar tahtis lõpuni staariks jääda. Abituna ei taha keegi teiste ette ilmuda. Kurb ja kahju, aga õnneks tema laulud elavad edasi.
>Need 3. oktoober 2014, 17:55
kes vaatasid otsesaadet teavad ju täpselt et saade oli hulga lühem ja vahele oli jäetud üsna palju. Oleks võinud siis kohe reklaamida ka nii. minule see saade meeldis. Jäi ju lõpuks kõlama ikka sõnum , et meie lauljat armastasid nii venelased , kui ka eestlased. Ja see oli ilus. Aga , miks saadet täismahus ei näidatud...?
Selgitus3. oktoober 2014, 20:45
Polnud piisavalt koššer.
njah3. oktoober 2014, 17:16
jah, näed, tervikliku saate jaoks polnud aega, aga reklaamipausid olid see-eest vägevad!
Irw Blää3. oktoober 2014, 16:45
Adermann (neiupõlvenimega Labi), palka tööle inimesed, kes TÕLKIDA oskavad ja valdavad õigekirja!!! Need tiitrid, mis selle saate saatjateks olid, ei kõlvanud karuperse ka mitte!!!!!!!!
Millega te tegelete seal, TV3s?
mitte tsensuur, vaid psühholoogiline kaitse!3. oktoober 2014, 14:42
ja see, et kärpimiseks valiti just kohalike võimurite suhtes kriitiline osa, oli lihtsalt kokkusattumus...jajaa
Kas keegi pani tähele, kas see Mägile nätaki oli eesti versioonis alles (kus toodi esile tema silmakirjalikkust seoses esinemistega Venemaal, varjupaiga-taotlust Rootsis ja võrdlust lauljana Jaaaguga)?
vanilla ninja oli juba retro3. oktoober 2014, 14:39
Mingi penskarite poleemika käib siin, et asjast aru saada peab olema vähemalt 70 aastane ja elanud ajal kui vikerraadiost tuli estraadimuusika. Pärisin siis vanaisa käest ja ta seletas mulle neid asju. Joala olevat olnud nagu lätlastel Raimonds Pauls, aga läinud kohalike parteibossidega riidu. Eestis teda eriti keegi polevat tähele pannud, arvatud ainult et on selline raisatud anne, laulgu parem ooperit, hea häälega mees.
kanal 2 ja tv3 ei ole vaadatavad kanalid ja nende sulgemine ei tooks kaasa mingit kurbust3. oktoober 2014, 14:16
tsensuur on aga eesti tugevam, kui oli Nõukogude Liidu ajal, ilmselt enamus saateplaanidest ei ilmu iialgi ja ilmuvad otsekohe need mis usa neegri poolt ette nähtud. keelustage irl ja ilmselt paljud asjad paranevad
mul ka arvamus3. oktoober 2014, 20:47
Paranevad,kui ei keelusta. Õnneks.
omg3. oktoober 2014, 13:47
minu meelest oli täiesti mõttetu saade..otsiti" kolli", mis põhjustas varajast lahkumist (surma) .Inimeste meenutamiseks ja austuse näitamiseks tehakse hoopis teistsuguseid saateid ja seal ei käi rääkimas "suured sõbrad", kes pole kohtunud 8 aastat..
lord3. oktoober 2014, 11:46
hea saade oli, aga kui TV# niimoodi tegi siis tuleb nõustuda, et TV3 asemel võiks olla nimeks TVPask
Minu arvamus.3. oktoober 2014, 11:22
Vene kanal jättis selle saatega minule sellise mulje,et kõik oli halvasti.Igal inimesel on õigus otsustada,millal ta tähelepanu keskpunktist tagasi tõmbub.Ja nüüd peale surma sellise sisiga saade teha.......Oleks võind rohkem rääkida ikka tema saavutustest ja lauludest.Saade ei olnud eelnevalt üldse korralikult läbi mõeldud.Justkui keegi hakkas midagi huvitavat rääkima,pöördus saatejuht kohe meenutuste peale Joala suust.
543. oktoober 2014, 11:16
ja meil ainult mökutati, venku jõudis isegi siin oma saatega ette
jull3. oktoober 2014, 10:42
Saate tegi saastaks kahepeeseline provokatiivne saatejuht kes üritas eestit peedistada.. tont oli kellele kreml oli juhtnöörid andnud
saatejuhist4. oktoober 2014, 00:25
saatejuht igal õhtul neid saateid tehes samasugune - taotluslikult, mitte lubades kõigil rääkida, katkestab poole kõne pealt. Saate ülesehitus tõesti ongi selline, meie Jaagust oli väga hea saade, nii kiiresti materjal leida, külalised kutsuda jne. Palju sõna antigi Jaagule. Raid üleliigne täiesti. Saade arutleb väga paljude kuulsuste teemede ümber ja iga õhtul vaatan - valdan hästi vene keelt. TV3 sigatses jättes osa episoode välja.
Vaatasin saadet Rossijalt ja TV3st,3. oktoober 2014, 10:41
Rossija saade oli ilus ja südamlik mälestus-saade meie suurele lauljale. Tekkib t6esti küsimus, miks Eesti reformarid ja nende sabarakud Venemaad pidevalt valetamises ja vassimises
süüdistawad, kui meie kohalik tsensuur on vaata et hullem kui Shvejki-aegses Austria-Ungari keisririigis? TV3
saade oli räigelt nuditud ja kärbitud - vahel veel mälestus-saatele karjuvalt ja lausa v6ikalt ebasobivad ja
pikad reklaamid...Nende jaoks jätkus eetri-aega? Asi näib lihtne - k6ik, mis vähegi erineb reformi poolt
lubatust - välja l6igata, ära keelata, suu kinni panna...Ja see olevad vaba maa ja s6navabadus? Ei tea kohe,
kas nutta w6i naerda...
kuule venelane3. oktoober 2014, 10:42
hundu3. oktoober 2014, 15:01
kuule saa oles ise paras ahv.
jutulinnule3. oktoober 2014, 10:43
Jutusta rahvale Krimmist.
Vaatasin saadet Rossijalt ja TV3st,3. oktoober 2014, 10:41
Rossija saade oli ilus ja südamlik mälestus-saade meie suurele lauljale. Tekkib t6esti küsimus, miks Eesti reformarid ja nende sabarakud Venemaad pidevalt valetamises ja vassimises
süüdistawad, kui meie kohalik tsensuur on vaata et hullem kui Shvejki-aegses Austria-Ungari keisririigis? TV3
saade oli räigelt nuditud ja kärbitud - vahel veel mälestus-saatele karjuvalt ja lausa v6ikalt ebasobivad ja
pikad reklaamid...Nende jaoks jätkus eetri-aega? Asi näib lihtne - k6ik, mis vähegi erineb reformi poolt
lubatust - välja l6igata, ära keelata, suu kinni panna...Ja see olevad vaba maa ja s6navabadus? Ei tea kohe,
kas nutta w6i naerda...
jumal küll...3. oktoober 2014, 09:58
Vaadake saadet RTR rossija oma lehe pealt-näete täismahus-mida vingute siin!
Julie3. oktoober 2014, 09:46
See käputäis saate kärpijaid tuleb vallandada,me ie ei tsoonis ega seebimullis , kas tõesti on meil tsensuur jätkuvalt edasi.Saade jäi arusaamatuks ( sai vaadatud venemaalt originaali ) ja tekitas paljudes vaatajates valet arusaamist. Tõesti mõni ajupestud sõnavõtja püüdis seda pöörata poliitiliseks farsiks aga seda ei lastud neil teha.Saade oli väga hea ja pani imestama ,et just esimesena tegid seda venelased ,mitte eesti televisioon.Nüüd on hilja seda parandada,sest sain aru , kes meil TV tööd juhivad. Arvan ,et käpa panid peale need " tsensuurijatest kurjategijad" kes omal ajal andsid Jaagule esinemiskeelu ja nüüd kardavad ,et nende nimed avalikustatakse.
543. oktoober 2014, 11:17
nimeta, kes andsid esinemiskeelu? tahaks lihtsalt teada
Julie3. oktoober 2014, 19:46
vastasin sulle aga kommentaar kustutati....
ei reklaamile!3. oktoober 2014, 09:25
ei mõista , kuidas üldse on inimesed võimelised kanal 2 ja kanal 3 vaadata, eriti pean silmas mängufilme. Iga veerand tunni järel 10minutit tülgastavat reklaami, ise ei vaata filme telekast vähemalt 13 aastat,sest ajast, kui arvuti ostsin, filme saab alla laadida, mälupulga peale salvestada ja suurest telekast vaadata, ilma reklaamita, väga mugav. Ka on võimalus vaadata on-line, neid kohti on väga palju. Kes ei saa inglise keelest aru, siis ka vene keelseid saite on küllaga, kus vaadata igasuguseid filme vene keelse tõlkega.
TV3-le3. oktoober 2014, 09:13
Mina leian, et TV3-l ei jää nüüd muud üle kui tõlkida kogu saade ilma kärbeteta ära ja lasta omapoolsete vabandustega saade uuesti eetrisse.
Igal asjal on piir ja TV3 ületas seda piiri.
Muidu juhtub see, et niigi vähese reitinguga telekanal jääb veel nendestki vaatajatest lihtsalt ilma ...
TV3-le3. oktoober 2014, 09:37
Lisan veel juurde, et TV3-e aja kokkuhoiu mõttes võiks nüüd saade olla eetris ilma reklaamideta.
See oleks siis kompensatsioon televaatajatele, kes vaatasid saadet ja selle eetrisse lastud formaadis pidid pettuma.
Niigi oli päev täis kurbasid emotsioone ...
3. oktoober 2014, 11:42
Minust on nii Kanal 2 kui ka TV3 juba ammu ilma jäänud. Niivõrd jamad, et ei tasu nende peale oma aega raisata ega närvi kulutada.
.3. oktoober 2014, 09:06
Vaatasin seda saadet vene kanali pealt--päris räige propaganda. Nad ikka oskavad kohe.
Eestikeelseid väljaütlemisi tõlgiti niimoodi, et ihukarvad tõusid püsti.
Kahju et isegi sellise suure inimese surm osati julmalt ära kasutada tema venemaal elavate austajate ajupesuks.
jutulind kägu3. oktoober 2014, 09:21
valeta julgesti,seda puhtam ja õilsam oled.
Otsesaates ei olnud räigust ega propagandat. Oli muidugi venekeelne saatejuht ja teda te peate solgiga loopima ning manama.
teisiti te lihtsalt ei saa elatud.
minu õnnitlused3. oktoober 2014, 10:26
1917 saab sada aastat su sugulaste venkude valdel!
kui3. oktoober 2014, 09:38
Sina pead saadet räigeks propagandaks, tahaks küsida, et kuidas on vene keele oskusega?aru ikka saad? Kus oli vähimgi propaganda? Kas see, et Joalal keelati Eestis aasta laulmast?, see pole saladus ega propaganda. Saatejuht oli väga tasemel, ta on lausa üks paremaid ja nad arutasid põhjust, et miks Jaak lakkas laulmast. Ivo vist matusel ei käinud, aga ole mees ja räägi asi ära, mida Sa sellest mäkxizt ikka kaitsed.
mjah3. oktoober 2014, 10:27
Erinevalt venelastest, me ei ole umbkeelsed.
Qwert3. oktoober 2014, 08:57
Küsimus ei olnud vähesest eetriajast, vaid sellest, et TV3 kolm müüs edukalt reklaamiaega antud saatesse. See omakorda sundis lõikama aga saadet ennast. Muud midagi. Igasugused vabandused, põhjendused on pullik...ka. Venelased tegid stahaanovlikus tempos hea mälestussaate Joalast. Meie omad kukuvad tegemise asemel vabandusi otsima.
kärped kärbeteks, aga miks kärbiti just endale ebameeldiv3. oktoober 2014, 11:01
Triin3. oktoober 2014, 08:53
Ah mis sest venelaste saatest plämada, vaataks "enda"sisse...ja neil oligi ju siis õigus, et Jaak suri vaesuses ja üksinduses. Kus on me filharmoonia, et laseb vaesuses elada inimestel, kes on talle miljoneid sisse toonud, sama teema oli ka kui Graps suri!!! Kui Jaagu kõrval oli kaks peata kana e. naine ja sõbranna, kas tõesti ei märganud ta vähesedki sõbrad, kes tal külas käisid klaasikest kallutamas, mis seisus ta oli. Raid elab kõrval ja räägib viimasel eluõhtul veel raamatu kirjutamisest...
3. oktoober 2014, 10:06
Mind hämmastas see tohutu rutt Jaagu pangakontot piiluda. Juba enne matuseid asjatajatel selge, kui vaene ta oli ja kui vähene summa seal kontol oli .
vaesus on suhteline3. oktoober 2014, 22:39
kui kinnisvara olemas. Pension muidugi on Eestis väike. Kultuuriministeerium pidanuks ka maksma talle nagu Lundverile, ma ei tea, kas maksis... Sissetulek on ehk olematu, aga see ei näita otsest, vaid suht. vaesust. Kui on tagasimaksmata laenud, saab vaene olla isegi president näiteks, mis siis, et sissetulek on omajagu suur ning talu toob ka sisse.
mia mõttes vähene eetriaeg?3. oktoober 2014, 08:33
Poole tunni kaupa reklaami 15 minutiliste saatelõikude vahele ju vähesest eetriajast küll ei räägi. Eks sellepärast see saade võetigi, et saaks sinna reklaami müüa.
Ja veel, kanal2 ja TV3 ei kannata absoluutselt vaatamist. Kui tahan midagi nendelt kanalitelt vaadata, siis ainult järelvaatamisest nuti TV, kus saab reklaami lihtsalt edasi kerida.
to Vaatasin3. oktoober 2014, 08:02
Kas saad anda "Komeedi saba" lingi? Ette tänades.
to Vaatasin "Komeedi saba"3. oktoober 2014, 08:00
Kas saaksid lingi anda? Ette tänades.
to Vaatasin "Komeedi saba"3. oktoober 2014, 07:57
Kas saaksid KS lingi anda? Ette tänades.
Eestist pärit inimesed3. oktoober 2014, 07:50
Esinesid väga hästi.Noor saatejuht tõmbles ja segas vahele aga meie poisid-tüdrukud olid tublid.Ega väga kauem poleks viitsinudki vaadata sest,peale paari vene keelse lõigu,oli kõik meil nähtud material.
raivo3. oktoober 2014, 05:45
nüüd mees surnud ja maha maetud,mis temast ikka jahuda.kellele ta meeldis või mitte,mis vahe see enam on.rahu ta põrmule ja kõik,lähme oma elukestega edasi.
häh3. oktoober 2014, 05:32
Kõik kesikla sigala parimad pojad on siin Eestit sõimanud. Tublid olete. Vsjo naše!
häh3. oktoober 2014, 05:29
Milleks seda vene möga üldse oli vaja näidata.
ab3. oktoober 2014, 08:15
ikka selleks, et mõni eesti möga ka elust aru saaks!
mind ikkagi huvitab3. oktoober 2014, 08:46
Miks te Makarevitšit vihkama hakkasite?
allahh3. oktoober 2014, 09:04
egas pööning pole oma teha, nii palju kui annan, nii palju ka jääb!
häh3. oktoober 2014, 10:29
Kuidas Eestisse saabusid? Korterivõtmed olid kohe taskus või anti pidulikult Balti jaamas?
vast sellepärast,et Eestist pärit mees pani kuulama ja kaasa elama3. oktoober 2014, 09:25
miljonid inimesed. Sellepärast,et tema lauludes ei olnud õelust ega vihkamist .
Teist sellist seni pole olnud.
Muidugi, häh tuli tühermaale,mis oli alasti,paljas ,sopane ja hakkas siin tööle.
häh3. oktoober 2014, 12:58
venelastest räägid?
Rootsis sündinud ja USA-st imporditud Eestis nälgivast ja külmetavast mehest räägib3. oktoober 2014, 22:41
milles küsimus. Ma alati loen tema kommentaare ja naeran. Väga vahvad need, kes saab aru ja kes ei saa.
diagnoos3. oktoober 2014, 04:46
Tsensuur on alati kohutavalt väiklane ja kohutavalt püüdlik. Ja kui vahel on sunnitud oma kärpeid õigustama, siis kohutavalt silmakirjalik.
Sula tõsi3. oktoober 2014, 00:48
Sattusin segadusse õige pea, kui TV3 oli oma saate eetrisse lasknud. Nii ma ise , kui teised, kes ka Rossia kanalil saadet vaatasid, sattusid hämmeldusse. Just neid kohti, kus Jaak Joala 2002. aasta ajaloolises Venemaa ajakirjanikele antud intervjuus "Komeedi saba" Eesti kultuuriministeeriumi poolset esinemiskeeldu kommenteerib ja mitmed teised kohad, mis andsid mõista, et kaasmaalaste jahe suhtumine talle haiget tegi, olid välja lõigatud. Samuti Komsomolskaja Pravda korrespondendi Galina Sapošnikova jutust oli osa väljas.
TV3 pressiesindaja jutt, et ei jõutud ja aega oli vähe, on sulaselge bluff. Mina imestan, kui kiiresti jõudis Rossia kanal teha saate kohe pärast laulja surma. See on lihtsalt fantastiline, ajad kokku kümneid esinejaid ja teha supersaade paari päevaga. Meil on vaid üks tõde, mida peavoolumeedia peab õigeks serveerida. Piinlik!
TV 3 kohta tuleb öelda, et see kinnitas veelkord Eesti peavoolumeedia sisetsensuuri, mis juba eoas viskab välja kõik selle, mis vähegi ametliku seisukohaga vastuollu läheb või võimupoliitikat diskrimineerib.
Vot nii3. oktoober 2014, 00:21
Kõik reformierakondlased ja nende liitlased on USA ja Euroopa Liidu ööbikud.
Euroopa Liidu tagumenti lakutakse iga päev ja see ajab oksele.
Vot nii-le3. oktoober 2014, 10:13
Sul on küll üldiselt õigus aga ühes sa eksid. EL-i pee lakkumine EI AJA reffe ja nende liitlasi oksele. Nad naudivad seda ( muidu ju ei lakuks ).
Milles õnn siis seisnes2. oktoober 2014, 23:33
2. oktoober 2014, 23:07
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
teie suur maestro laulis2. oktoober 2014, 23:29
Eesti vabaks ju Stockholmis.Keegi ei vaidle.
See Jaak ei osanud iseennast upitada ,no mis eestlane ta on. Oma kaasmaalasi müüa ei osanud ta kah.
Raha taga ajada üle laipade ta ka ei osanud.
Nõustun Jüri
Böhmi .teie ja Olev Ait-ga : ei kõlba mägi suuruste inimeste sekka
fritz3. oktoober 2014, 01:54
eesti ei ole vaba, sa rumal töll!
huvitav3. oktoober 2014, 05:30
USA osariik on ikka free,vabadust polegi vaja3. oktoober 2014, 09:30
tähtis on,et USA kodanik on riigipeaks,et USA armee on korda loomas, et maad ja metsad ei kuulu enam pärismaalastele
see on tõesti tore3. oktoober 2014, 10:29
kui te moskalid ruigate
ei ole enam Vene oblast3. oktoober 2014, 10:30
Põhiline,et ei kuulu e n a m ka lagastajatele-pasandajatele!
Omamaamees2. oktoober 2014, 22:51
Kui vaadata saadet Rossijalt ja TV3st, siis tekib vägisi küsimus...et kus on tsensuur tugevam...kas meil...vöi neil?! Kuramuse TV3, jätke paar reklaami vahelt ära ja olekski köik peale mahtunud. Siinkohal tahaks kohe kurjasti ja halvasti öelda, aga noh...mis sa s.tast sorgid...hakkab veel haisema...
jama2. oktoober 2014, 22:38
Miks Eesti meedia ise ei suuda sellist saadet toota lühikese ettehoiatusajaga? Venelaste tase on igatahes väga hea selles osas. Eestis oleks ju olnud lihtne TV3 reporteril üles otsida Koit Toome, Anne Veski, Tõnis Mägi, Marju Länik ja teha kiiresti stuudios südamlik järelhüüe tuntud lauljale. Nüüd siis näidati et vot tegime kõva töö ja ostsime saate Venemaalt ja oi näe isegi tõlkisime selle veel ära. Vot kui tublid me oleme!
Aga ERR saade ju oli3. oktoober 2014, 08:37
ERR näitas eelmisel nädalal saadet Jaak Joalast. Väga palju intervjuusid oli selle eesti saate materjaldest vene kanali saates kasutatud. Ka see vene saade olevat valminud eesti ajakirjanike tõsise kaasabi tulemusena.
vaataja2. oktoober 2014, 22:33
Einoh ega reklaam saa ju näitamata jätta,mõttetu kanal
Alar2. oktoober 2014, 22:24
Vaatasi, et Venemaal oli selle saate pikkuseks 1H ja 5 minutit ning puudusid reklaamid. Kuna TV3 ajaks oli 1 tund, siis nende reklaamide näitamsega oli kohe selge, et midagi ei klapi. Minda nende lolle vabandusi ei usu - aga valetamine Eesti Vabariigis on ju nii elementaarne!
vaataja3. oktoober 2014, 19:27
olid ka Venemaa saatel reklaamid 5-6 minutit iga bloki järel, vaatamata sellel et saade hilines ligi veerand tundi näidati lõpuni.Tean, sest mul on olemas mõlemad variandid, puhas ja must aeg.
linlane2. oktoober 2014, 21:47
Õnneks nägin otsesaadet !!!
otsesaade2. oktoober 2014, 23:07
oli hoopis muud kui TV3 oma,Otsesaate puhul ei olnud Tõnismäe kirjalikku luba vaja
T.Mandel3. oktoober 2014, 00:20
No mis õnne sealt nii väga näha oli?
ei meeldinud2. oktoober 2014, 21:47
saatejuht oli ebameeldiv, rõhutas kogu aeg, et mis tragöödia ikka oli ja üritas eestit halvas võtmes näidata. segas ka vahele teistele. anne veski polnud ka kahjuks särav nagu tavaliselt, oli kuidagi luitunud ja väsinud. raidist üldse ei räägi, ajas rumalat juttu ja kes seda raamatujuttu ikka usuks, hea ju nüüd öelda, et just eelmine päev rääkisime. ilmselt oli Jaak ikka ammu selgeks teinud, et mingit raamatut ei tule.
vaataja2. oktoober 2014, 23:05
Ronja2. oktoober 2014, 21:47
Saatejuht oli jah irooniline,aga miks ? Nimelt,ta püüdis,et inimestele kes kunagi J. Joalale s. . ta keerasid kohale jõuaks kui madalad ja kadedad nad olid. Kas neil hing veidigi vaevab ? Saade oli normaalne,kuid meil oli seda mõnede sitaste närakate tegude pärast valus vaadata.
olin2. oktoober 2014, 21:08
väga hämmeldunud, et osa välja jäetud, kus me siis ikkagi elame, kes meid kamandab?
ei suutnud2. oktoober 2014, 21:05
nimi2. oktoober 2014, 20:53
vaatasin ise ka ja täitsa imestasin,et venelased ei olnud nii õelad ja ründavad eesti vastu ja siis ma mõtlesin,et miks eesti meedia meile hirmu külvab??? meie poliitikud eriti reform ja irl on vastikud petised.
Rudi2. oktoober 2014, 20:52
Aga miks ei sõida sa oma vabale rodinale? Seal on ju demokraatia, alati räägitakse sulle tõtt, jõukus.
kallis jälle küüditama valmis2. oktoober 2014, 23:30
aga praegu pole siin vene sõdurit,kellele saad kaela määrida .
Jänkide sõjaväelased on teie solgi vastuvõtmiseks liiga sirge seljaga .
Oleks3. oktoober 2014, 00:52
Aga miks sa USAssw ei põruta. Seal ehk on rohkem shansse Obama-jumalust oma silmaga näha . Ja suurelt mõelda.
jajah3. oktoober 2014, 07:37
Teie, venelased jumaldate ju oma putinit.
kas putin on 3. oktoober 2014, 09:32
Jaak Joala poeg ?????
Kui venelased oma juhti jumaldavad,ei ole see mitte jänki orja biznis .
ilma tsensuurita2. oktoober 2014, 20:51
Vaatasin seda saadet vene kanalilt ja päris huvitav et nõuka ajal olid eesti päritolu kohalikud tegelinskid filarmoonias kes ei lubanud Jaagul laulda terve aasta. Igaljuhul oli see täielik käru keeramine, eks sealt maalt hakkaski tal vimm tekkima. Hea laulja igaljuhul.
andke teada inimesed!!!2. oktoober 2014, 20:56
aga kes need käru keerajad olid seal filharmoonias? võiks siis avalikustada!!!
,,,2. oktoober 2014, 21:05
Otsi välja, kes töötasid Kultuuriministeeriumis sel perioodil, kui huvi.
ott2. oktoober 2014, 21:52
herr Sapoznin oli filharmoonia direktor !
xxx2. oktoober 2014, 23:06
seltsimees Sapoznin...
jan2. oktoober 2014, 20:50
tegelikult oli originaal väga ilus saade Jaak Joalast !
Penskar2. oktoober 2014, 20:49
Ja kirume aga nõukaaega ja Glavliti ja mida-keda veel. Tsenseerimine, selge. Ja vabandusjutt ei veena, sest ega pidanuks saadet just sel kuupäeval eetrisse anda, kui olnuks päev hiljem poleks midagi juhtunud. Ja tekib ka küsimus, miks lõigati välja just see, mis lõigati? Kus ja mis ajal me elame?
Ilmselt3. oktoober 2014, 18:21
ei jaga me midagi, mis tegelikult meie ümber toimub.
aga see on ju Eesti,2. oktoober 2014, 20:47
inimvaenulik Eesti! Midagi siin pole imestada, kui sa tallalakkuja ei ole. siis pole sul ka elu. Inimene ei tohi tõde teada, see on demokraatia eesti moodi.
Komeedi saba3. oktoober 2014, 07:46
Kas saad anda selle lingi.?Ette tänades
aitäh4. oktoober 2014, 14:21
lingi eest. Vaatasin saadet - väga hea saade oli! EI olnud seal mingit "Eesti pähh!" teemat.
Veelkord, suur tänu lingi eest!
Heimar 2. oktoober 2014, 20:36
Sattusin segadusse õige pea, kui TV3 oli oma saate eetrisse lasknud. Nii ma ise , kui teised, kes ka Rossia kanalil saadet vaatasid, sattusid hämmeldusse. Just neid kohti, kus Jaak Joala 2002. aasta ajaloolises Venemaa ajakirjanikele antud intervjuus "Komeedi saba" Eesti kultuuriministeeriumi poolset esinemiskeeldu kommenteerib ja mitmed teised kohad, mis andsid mõista, et kaasmaalaste jahe suhtumine talle haiget tegi, olid välja lõigatud. Samuti Komsomolskaja Pravda korrespondendi Galina Sapošnikova jutust oli osa väljas.
TV3 pressiesindaja jutt, et ei jõutud ja aega oli vähe, on sulaselge bluff. Mina imestan, kui kiiresti jõudis Rossia kanal teha saate kohe pärast laulja surma. See on lihtsalt fantastiline, ajad kokku kümneid esinejaid ja teha supersaade paari päevaga. Meil on vaid üks tõde, mida peavoolumeedia peab õigeks serveerida. Piinlik!
TV 3 kohta tuleb öelda, et see kinnitas veelkord Eesti peavoolumeedia sisetsensuuri, mis juba eoas viskab välja kõik selle, mis vähegi ametliku seisukohaga vastuollu läheb või võimupoliitikat diskrimineerib.
merike2. oktoober 2014, 21:02
räägime ikka asjast Eesti NSV Kultuuriministeerium. Kogu saate idee oli üles ehitatud sellele, et Eesti NSV oleks olnud nagu iseseisev vabariik, mille sõltuvus keskusest (Moskvast) oli imeõrn ja isiklik tragöödia tulenes "geopoliitilisest katastroofist". Tegelikkus oli ikka selline, et Eesti NSV kultuurifunktsionärid olid kõikvõimsad. Joala ei jäänud andelt alla samal ajal estraadil tegutsevale Pugatśovale, kellel võimaldati väljaspool raudset eesriiet musitseerida, kuid Jooalale seda ei lubatud , sest vastavalt selle aja nõudmistele puudus tal 2 olulist tunnust: ta ei olnud kommunistliku partei liige ega olnud abielus venelannaga.
Näiteid selle kohta, et ENSV ajal andekaid muusikuid kiusati :1980. aastal lahkus Neeme Järvi koos perega Eestist ning asus elama Ameerika Ühendriikidesse. Esimest korda esines ta dirigendina 18-aastaselt Eestis.
1980 emigreerus Pärt koos perekonnaga Nõukogude Liidust ning asus pärast aastast peatumist Viinis elama Lääne-Berliini.
imestap2. oktoober 2014, 22:56
venelannast poleks piisanud
Jaak Joala esines 2. oktoober 2014, 23:12
väljaspool NSVL piire,ei maksa valetada . Kes kiusas herr Järvit ??? Tema abikaasa oli juuditar ja ametlikult läksid nad Iisraeli.
Merike ei tunnista tegelikkust,tema on ÕIGE
merike3. oktoober 2014, 01:00
http://russia.tv/video/show/brand_id/5169/episode_id/1087381
22:50-22:56 avaldab arvamust A.Veski, kes arvas, et kui teate ajalugu, siis teate, st mõningaid inimesi saadeti siberisse, muidugi nende järeltulijad rääkisid, et need laulavad Moskvas, ja kuidas nad on pahad, kuid tegelikult kõik armastasid teda ja need väikesed natsionalistid võivad olla igal pool ja lihtsalt õõbik, ta
mis läma ajad?3. oktoober 2014, 01:03
Joalal lubati esineda väljaspool NSVL i, fakt.
merike3. oktoober 2014, 01:07
http://russia.tv/video/show/brand_id/5169/episode_id/1087381 22:46-23:12
oli tõepoolest ööbik, kuid Moskva või Kremli, see juba ei oma tähtsust.
merike3. oktoober 2014, 02:38
MOSKVA — Vene võimud ei julge massimeedia kaudu rahvale teatada, et B(dshoi balletitrupi esitantsija Alexander Godunov hüppas New Yorgis -ära. Belle asemel levitab Tass versiooni, mil­le kohaselt Godunov kadus sala­päraselt asjaoludel, m i s oal prae­gu veel selgumata. http://digicon.athabascau.ca/cdm/ref/collection/vaba/id/5472
http://www.kompravda.eu/video/510159/ 20:52
Joala sai Moskva keelu .
baleriin oli3. oktoober 2014, 09:34
isamaaliselt meelestatud . Aga mis puutub see eesti mehesse Joalasse ?
Tema ei ajanud kedagi mitte kuhugi.Isegi ei käinud oma bändikaaslaste tegemistest vastavaid töötajaid informeerimas.
merike2. oktoober 2014, 21:07
Kogu saate idee oli üles ehitatud sellele, et Eesti NSV oleks olnud nagu iseseisev vabariik, mille sõltuvus keskusest (Moskvast) oli imeõrn ja isiklik tragöödia tulenes "geopoliitilisest katastroofist" ning siberisse küüditatute ja nende järeltulijate väikesest natsionalismist, kes teda Kremli ööbikuks olevat kutsunud.
selle tiitli "Kremli ööbik"2. oktoober 2014, 23:35
kinkis talle teie oma maestro MägiRavel ehk Tõnismägi . Siberist tagasitulnud kuulasid tema laule elust ja armastusest päris hea meelega, Nemad ei leidnud Jaagu lauludest poliitikat ega kurjust.
Poliitikat otsisid küüditajad ja nende järglased.
Kas mälu on puu /posti otsas ?
Saatus3. oktoober 2014, 13:31
Mina lugesin seda "Pikkerist" allkirja ei mäleta, ilmselt seda polnudki. Küll mäletan, et Tõnist mõnitati üsna räigelt, seda nõukogude ajal. Ivol läks näiliselt kergemini, kuid me ei tea ilmselt kõike. Teie jutt kipub sellele, et kes on siin "D" parim eestlane, parim venemaa-eestlane või parim venelane! Mehe aeg sai lihtsalt läbi, sest ta oli kogu elujõu juba ära raisanud, ta tahtis veel pisut, ennem lahkumist, puhata. Ja puhkaski!
ab2. oktoober 2014, 20:35
kui kasvõi kordki oleks need tobedad reklaamid välja jäetud, oleks kõik OK olnud!
loomulikult 2. oktoober 2014, 20:07
tsensuur .
Niimoodi sai rikkuda ja väänata inimlikku järelhüüet.
Aga mis ? Joala ei tule teid segama,ta jääb oma hauda ,ärge kohe kartkegi.
Kui julgust napib,võtke isamaalisest ravellist eeskuju ja jooske Stockholmi-
merike2. oktoober 2014, 21:11
vaata seda saadet ja saatejuhi irooniat, järelhüüe kindlasti.
vaatasin "Komeedi saba " ja otsesaadet2. oktoober 2014, 23:14
irooniat ei näinud ega kuulnud., Vene keel on suus Siberi nn. tervisvetest alates.
Komeedi saba3. oktoober 2014, 07:51
Kas saad anda selle lingi? Ette tänades.
Komeedi saba3. oktoober 2014, 07:53
Kas saad anda selle lingi? Ette tänades.
3332. oktoober 2014, 19:54
Ants Mõhnuselt.2. oktoober 2014, 22:32
Alles nüüd saad aru vä.
Kui kasutaksid3. oktoober 2014, 12:00
tv saadete vaatamiseks ainult arvutit nagu mina linnakodus, siis sa nii ei räägiks.Usu mind, tv 3 veebi kasutamine on närvidele puhkus olematu ja silmakirjaliku töökultuuriga kanal 2 - ga võrreldes...Seetõttu, kui tv 3 kasutaski tsensuuri olen, suuteline talle selle andeks andma, seda enam, et ise vaatasin vene kanalilt ja tõlget ka ei vajaks ega sooviks.Loomulikult mõistan neid, kes ei saa mingil põhjusel veebi kasutada. Siin kommentaariumis on ka hea inimene saate lingi ära toonud ja ka varem oli nt Delfis mitmes kohas lingid toodud.Täna oli ka hea inimene lisanud lingi Komeedi sabale.