HEATEGU: Esimesed pulmafotod ilmusid esmaspäeval USA seltskonnaajakirjas People ning paljudes keeltes ilmuvas Hello!-s. Paar pani pulmafotode avaldamise õiguse enampakkumisele. Piltide müügist saadud raha lubas Clooney annetada heategevusele – peamiselt organisatsioonile Satellite Sentinel Project, mis hoiab silma peal Sudaani sõjakuritegudel ning mille asutajate seas ta ise oli. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
2. oktoober 2014, 07:00

Oscar de la Renta kleit tegi Amalist unelmate mõrsja (1)

George Clooney mõrsja Amal Alamuddin kandis laupäeval Veneetsias Hollywoodi ihaldusväärseima poissmehega abi-elludes Oscar de la Renta disainitud elegantset pitsrüüd, mis võtab koha sisse kõigi aegade kauneimate pruutkleitide seas.

36aastane Amal kandis endast 17 aastat vanemale George’ile jah-sõna öeldes õlgu paljastavat kreemikat pitskleiti, mille vedik oli õmmeldud vandlikarva tüllist ja 14 meetrist Chantilly pitsist. Maani ulatuvat pruudiloori kaunistasid helmeste ja kristallidega tikandid, kirjutab Yahoo News. Viimase kleidiproovi jäädvustamise au langes juulikuus moepiiblile

Vogue ja staarfotograaf Annie Leibowitzile. Manhattanil Oscar de la Renta moemajas toimunud kleidiproovi jälgisid ka pruudi ajakirjanikust ema Baria ja õde Tala.

"George ja mina tahtsime pulma, mis oleks romantiline ja elegantne, ning ma ei kujuta ette kedagi teist, kes suudaks seda meeleolu kleidi sisse kängitseda nii hästi kui Oscar," õhkas pruut Vogue’ile. "Temaga kohtumine tegi disainiprotsessi veelgi imelisemaks, kuna ta on nii soe ja niivõrd härrasmehelik."

De la Renta disainis ka "Suure Gatsby" stiilis peokleidi, mille Amal tõmbas selga pulmapeo edenedes. Kleit pärineb vanameistri sügiskollektsioonist, kuid ta lühendas seda poolde reide, et mõrsja saaks oma kauneid jalgu demonstreerida ja takistamatult tantsu vihtuda.

Esimesed pulmafotod

ilmusid esmaspäeval USA seltskonnaajakirjas People ning paljudes keeltes ilmuvas Hello!-s. TMZ.comi andmeil panid George ja Amal pulmafotode avaldamise õiguse enampakkumisele. Piltide müügist saadud raha lubas Clooney annetada heategevusele – peamiselt organisatsioonile Satellite Sentinel Project, mis hoiab silma peal Sudaani sõjakuritegudel ning mille asutajate seas ta ise oli.

Reedel alanud ja esmaspäeval lõppenud pidustused, kus osales sadakond külalist, läksid ajakirjanduse andmeil maksma 10 miljonit eurot. Külalised majutati viietärnihotelli Cipriani ja neid sõidutati veetaksodega pidu peeti vaid aasta aega avatud olnud seitsmetärnihotellis Aman.

Itaalia ajakirjanduse teatel kandis kõik kulud pruudi isa Ramzi, Beiruti Ameerika ülikooli endine politoloogiaõppejõud. Ent arvata on, et õla pani alla ka tema multimiljonärist väimees George.

Amalist sai üleöö stiilikuninganna

Sajandi uhkeimate pulmade tõttu sai Amal Alamuddinist üleöö stiili-ikoon, kellest naised tõttasid kohemaid eeskuju võtma.

Veneetsias reedel pulmakülalisi tervitades kandis Amal mustavalgetriibulist Dolce & Gabbana siidkleiti, mis Yahoo andmeil kauplustes seejärel kibekiiresti läbi müüdi. Paar tundi hiljem tüdrukutepeol nähti tippadvokaati punase-mustakirju moonimustriga Alexander McQueeni kleidis.

Pühapäeval ilmus vastne abielunaine avalikkuse ette Giambattista Valli makrameepitsist kleidis, mis jalad uljalt paljastas. Esmaspäeval läksid Amal ja George abielu Veneetsia raekotta ametlikult registreerima – siis oli pruudil

seljas šikk Stella McCartney pükskostüüm.