Ilvi Jõe-CannonFoto: Mati Hiis
Eesti uudised
1. oktoober 2014, 19:12

Politoloog Ilvi Jõe-Cannon arvamusloos: kerkib üles tõsine küsimus riigi julgeolekust, sest me ei tea, kes on need mehed, kellega Evelin Ilves on intiimsuhetes

"Eesti rahvas on pidanud taluma Evelin Ilvese ebaeetilist tegevust ja lapsesuud juba aastaid, mille tulemusena ta on lõhestanud meie ühiskonda ja kahjustanud meie riigi mainet välismaal," leiab politoloog Ilvi Jõe-Cannon Eesti Päevalehe arvamusloos. 

"Äärmiselt piinlik oli pilt septembri algul president Obama visiidi ajal, kui Evelin hulkus rebitud teksastega linna peal, selle asemel, et olla ametipostil, mille eest ta saab igakuist esindustasu."

"Evelini ebakompetentsus ja temaga seotud korruptsioon on viimastel aastatel ilmne ning 22. augusti Kroonika kaanepilt Evelinist ei tulnud üllatusena. Viimasega seoses aga kerkib üles tõsine küsimus riigi julgeolekust, sest me ei tea, kes on need mehed, kellega esimene leedi on intiimsuhetes," kirjutas Jõe-Cannon.

Jõe-Cannon tõstis ka esile, et Evelin on siiski vaid üks ja konkreetne näide sellest, kuidas juba aastaid on ajatud vastutustundetut poliitikat meie riigis.

Artikkel on refereeritud Eesti Päevalehest. 

Ilvi Jõe-Cannon oli koos Ilvesega kuni 2006. aastani samas parteis. Nimetatud aasta mais Euroopa Parlamendi presidendile Joseph Borrellile kirjutanud ja Toomas Hendrik Ilvese Tallinna büroo rahaasju uurida palunud Ilvi Jõe-Cannon visati pärast süüdistuse ilmsikstulekut SDE-st välja, kirjutas Õhtuleht toona. 

Politoloog väitis, et Toomas Hendrik Ilves on kokkuleppel sotsiaaldemokraatidega maksnud palka oma abikaasale, Evelin Ilvesele, kuigi naine tegelikult tööd ei tee.