Foto: ARNO SAAR
Inimesed
30. september 2014, 16:34

Joala mälestuseks süüdatakse Harjumäel küünlad (8)

Jaak Joalat mälestatakse homme õhtul ka Tallinnas Harjumäel, ent ürituse jaoks vajaliku loa allkirjastamine ei läinud sugugi libedalt, sest üks korraldaja kaotas oma rahakoti ühes ID-kaardiga,

Möödunud nädalal surnud Joala maetakse homme Metsakalmistule. Kell 12.30 kuni 14 saavad kõik soovijad sealses kabelis lauljaga hüvasti jätta. Teine võimalus Joalat austada on õhtul kell 19 südalinnas Harjumäel sealse kohvikuhoone juures. Idee autor Andres Laidvee ütleb, et surnuaiale pole keset tööpäeva võimalik paljudel minna, mistõttu mõtleski ta, et üritus võiks toimuda hiljem ja linna südames.

Üritust hakkas ta organiseerima Facebooki grupis „Jaak Joala jääb me südamesse". Selleks, et pealinnas midagi korraldada, on vaja politsei avaliku koosoleku luba. Avaldus tehtud, oli see vaja ka allkirjastada. See jäi teise korraldaja Enna Risti õlule. Pühapäeva õhtul hakkas ta otsima oma ID-kaart, et digitaalne allkiri anda. Võta näpust, ta otsis oma Nõmmel asuva kodu läbi, aga ei midagi. Naine hakkas meenutama, et viimati kasutas rahakotti eelmisel reedel kui käis kohalikus apteegis. Ta oletab, et ilmselt varastati tengelpung sealsamas või kukkus see maha.

Apteegi juures istus ta auto peale ning kuskil mujal ei saanud rahakott kaduda.  „Käisin nüüd selle kandi asutused läbi, kuskile ei olnud rahakotti toodud," laiutab Enna käsi. Tal oli rahakoti vahel 250 eurot. „See on tühiasi, aga ID-kaarti, pangakaarte muid asju pean hakkama uuesti ajama. Võta siis raha ära, aga mis sa dokumentidega pihta hakkad?" Õnneks oli naisel siiski pass kodus, see käes, marssis ta esmaspäeval linnakantseleisse ja andis allkirja. Tehtud, luba olemas!

Korraldajad soovitavad inimestel võtta ühes küünlaid ja Joala pilte. Kuulatakse ka Joala muusikat.