Foto: TEET MALSROOS
Teleblogi
30. september 2014, 10:48

ARVUSTUS: "Köögi" terav peakokk ja veelgi teravam suudlus (5)

Nädal on läinud justkui märkamatult – alles see oli, kui oli esmaspäev ning vaatasin komöödiasarja „Köök“ ja nüüd taaskord. Esmaspäeva õhtu ja on "Köögi" aeg. 

Seekord on "Köögis" kaks liini – esimene neist see, et konkureeriv restoran otsib kokkasid ja peakokk Viktor Paulusel (Indrek Taalmaa) on kahtlus, et keegi ka nende restoranist kandideerib sinna. Ta käib teise restorani peakokaga rääkimas ja soovitab sellel daamil endale kokkasid bussipeatusest otsida ja lubab oma kokamütsi ära süüa, kui keegi tema omadest sinna kandideerib.

Peakokk on terav nagu alati, ja suu peale pole ta kukkunud. Kuid, konkureeriva restorani peakokk näib olevat sama kõva pähkel, sest soovitab Viktoril seda mütsi juba sööma hakata...

Õige varsti kohtume ka Maksiga (Kristjan Kasearu), kellel on eelmisest ööst hirmus pohmakas, sest ta on käinud pidu panemas. Ta näeb unes, kuidas temast on saanud peakokk, kuidas ta käib toitusid maitsmas, tõdedes, et see on pask ja see on pask. Nii nagu peakokk seda teeb.

Nagu mainitud, on tegemist unega ja riietusruumist leiab ta magamast Viktor isiklikult. Peakokk tõdeb Maksile, et Võrumaal ongi ju teine ajavöönd ja suunab diskoperse tööle.

Maks tõdeb uimase peaga, et ka tema tahaks süüa teha. See ärritab Viktorit, kuid Maks saab teha loa süüa ja seda oma maja personalile. Ja peakokk tõdeb noorele Maksile: "Kui toit personalile ei maitse, siis hakkad kleepima banaanikleepse spetsiaalsesse banaanikleepsude albumisse!"

Hästi ütleb!

Samal ajal jätkab Viktor kahtlustamist, kes tema omadest ehk väikestest sardiinikulmudega mugulatest teise restorani kandideerib. Ta võtab appi spetsialisti, kes tuleb valedetektoriga, mille all käivad kõik tüübid köögist. Selgub, et keegi neist pole kandideerinud, aga nii, jutu sees, käib läbi, et Fred on kunagi vist kellegi maha löönud.

See pole Viktori jaoks oluline, sest praegu on mängus ju ikkagi tema au. Viktor on tige, et valedetektorist abi polnud, sest arvatavasti oleks ta oma kööginoaga tõe hoopis paremini päevavagele toonud...

Viktor käib korra veel teise restorani peakoka juures küsimas, kes tema inimestest on käinud kandideerimas, kinnitades, et kõik tema juures töötavad inimesed on kuni ahtrikarvadeni tema omad! No vastust ta siiski e saa, kui leiab arvatavasti CV või sooviavalduse, kus oluline info kirjas.

Selgub, et Maks oleks justkui kandideerinud!? Maks saab Maks valmis oma supi, kuid saab samas ka kinga! Seda suppi on vahepeal solkimas käinud teised köögitöölised Fred ja Sergo (Lauri Pedaja ja Märt Koik), kuid Luilt (Andres Roosileht) pihta pandud sinine toiduvärv on supile küll kummalise värvi andnud, aga maitseb igati hästi!!! Tubli Maks!!!

Nüüd astub Maksi kaitseks välja Vika (Margaret Kodusaar), kes kinnitab Viktorile, et tema viis teise restorani Maksi paberid, et selle kunagise koosveedetud öö eest kätte maksta, kuid ta kinnitab, et Maks pole teise restorani kandideerinud.

Vika tõdeb Viktorile, et ta poleks kunagi uskunud, et Viktor oma inimesi valedetektori alla paneb, kuid ainus millest Viktor hoolib on ju tema enda ego. Üsna karmid sõnad, kuid tõde... Viktor jääb mõttesse ja lubab, et Maks võib tööle jääda. Ikkagi inimene :)

Selline siis üks selle osa tegevusliin, kuid on ka teine.

Baarman Kaspar on armunud! Ettekandja Natalisse. Ainuke jama on selles, et ta ei julge sellest tüdrukule rääkida. Kõik, mis ta suust välja ütleb, läheb aiataha, kasvõi see: "Sul on täna kena soeng, lokikestega, nagu lambal..." No selliste mõtetega naisterahvaste südameid just ei võida.

Kaspar palub appi Maksi, kes tema eest kostaks. Kahjuks saab Natali asjadest üsna valesti aru.

Kuid ka see armastusliin saab taaskord üsna omanäolise lõpu – kuuldes, et Maks on töölt lahti lastud, läheb Natali ja kallistab ning suudleb Maksi... ta ei taha, et noormees lahkuma peab.

No ja, et sellised asjad ikka väga valesti välja kukuvad, siis näevad seda kuuma kallistust ja suudlust nii Vika kui ka Kaspar... Vika, kes hetk tagasi oli Maksi eest kostnud ning Kaspar, kes oli ju Maksi usaldusisikuks palunud... Vika ja Kaspari üllatunud nägudega see osa lõpebki. 

Selline siis "Köögi" neljas osa. Pean tunnistama, et oli naljakas ja loomulikult on Indrek Taalmaa mäng jätkuvalt hea. Ta saab visata kildu, teravmeelitseda, ja olla tõelin kubjas köögis! Kuid vahva on seegi, et Kristjan Kasearu mäng läheb kogu aeg paremaks ning varsti saamegi rääkida noorest laulumehest, kui vahvast noorest näitlejastJ

Aga siiski, kas Maks pääseb kunagi ka klientidele süüa tegema, milliseks kujunevad Vika, Natali, Maksi ja Kaspari suhted? Näib, et tasub oodata järgmist esmaspäeva.