AIDAKE LEIDA! Airi Allvee unustas reedel Kristiine keskusesse pingi peale valget värvi tahvelarvuti Samsung Galaxy Note 10.1, mille ümber olid oranžid kaaned.Foto: Laura Oks
Inimesed
30. september 2014, 07:00

Airi Allvee jäi ilma tahvelarvutist: tütre piltidest on väga kahju (18)

"Reedel käisin Kristiine keskuses lapsele silmatilkasid ostmas. Väljusime koos apteegist, istusime keskuse pingile, et ravimit silma panna, ja siis ma ilmselt poetasin tahvelarvuti, mis oli mul kaenla all, pingi peale. Ma olin väga väsinud ja hajevil. Olin töötanud kakskümmend päeva järjest," räägib laulja Airi Allvee, mis sündmused viisid tema tahvelarvuti kadumiseni.

"Avastasin, et tahvelarvuti on kadunud, alles hilja õhtul, veidike pärast ühteteist, kui tahtsin hakata piiblit lugema," meenutab Airi Allvee hetke, kui selgus, et töövahend, kus sees tema muusika, laulutekstid ja pildid, on läinud.

"Hommikul tormasin Kristiine keskusesse, uurisin apteegi müüjatelt, turvameestelt – keegi ei teadnud midagi," räägib Allvee, kuidas kadus lootus, et hinnaline riistapuu on näiteks infoletis tallel.

"Kui tahvelarvuti oleks leidnud aus inimene, oleks ta selle tagastanud – seal vahel oli arstitõend koos minu isiklike andmetega. Ju selle leidis ikka keegi ebaaus.

Pettumus on nii suur, et ma ei ole jõudnud veel isegi politseisse avaldust tegema, aga ma kindlasti kirjutan selle."

Džässlaulja Airi Allveele oli arvuti iga päev pruukimist leidev töövahend. "Kaotasin selle reedel ja juba laupäeval oli üks esinemine – küll mul tuli vaeva näha, et laulutekstid üles otsida," naerab ta.

"Samas: eks kogu selle muusika ja laulutekstid, mis mul seal olid, saab ka taastada, aga see võtab oma aja. Eriti kahju on mul aga tütre piltidest, mida seal oli väga palju."

Allvee ostis Samsung Galaxy Note 10.1 tahvelarvuti ligi aasta tagasi, ta maksis selle eest peaaegu 700 eurot.

"Kahju on ka sellest, et veel pool aastat on jäänud maksta järelmaksu," muigab Allvee nukralt, ja kaalub samas lähiajal uue digitaalse abimehe soetamist, kuna tal on seda töös ikkagi väga vaja.

"See oli hea õppetund, et oma asjadega tuleb hoolikamalt ümber käia ja teha oma töödest ka varukoopiaid," üritab Allvee leida tahvelarvuti kadumises ka midagi positiivset.