Anne Veski.Foto: Laura Oks
Tele
30. september 2014, 07:00

Anne Veski osaleb täna õhtul Vene jutusaates "Otse-eeter", mis on pühendatud lahkunud muusikule Jaak Joalale (31)

"Jah, ma sõidan Moskvasse ja osalen selles saates, seal peaks olema teisigi inimesi Eestist," kinnitas Anne Veski Õhtulehele, et teda näeb täna õhtul telekanali Rossija 1 programmis "Otse-eeter" Eesti aja järgi kell 17.15.

Rossija 1 pole aga kaugeltki ainus Vene telekanal, kes on palunud Anne Veskil meenutada möödunud nädalal ootamatult meie seast lahkunud Jaak Joalat.

"Mind kutsuti ka Pervõi telekanali saatesse "Пусть говорят" ("Las räägivad"), mida juhib Andrei Malahhov.

Kuid kas ma seal ka osalen, ei ole veel teada, sest see saade peaks eetrisse minema kas neljapäeval või reedel," selgitas laulja. "Iseküsimus on ka see, kas nad tahavad, et nende saates räägiks samad allikad, kes on oma jutu konkurentide kanalis juba ära rääkinud."

Veski sõnul on seoses Jaak Joala lahkumisega võtnud temaga ühendust mitu Vene meediakanalit, sealhulgas ka telehiid NTV, kellele ta andis kommentaari.

Anne Veski rääkis ka eilses "Terevisioonis", et talle helistati ka ühest Vene heategevusfondist ja uuriti, kas ja kuidas saaks Joala lähedasi toetada. Veski sõnul ei osanud ta neid aidata rohkemaga, kui andis Jaak Joala abikaasa telefoninumbri.

Uudis Jaak Joala surmast levis kulutulena Venemaal ja teistes endise Nõukogude Liidu vabariikides ning sellest räägiti kõikides tähtsamates uudistes. Jaak Joala laulis end venemaalaste südamesse lugudega "Lavanda" ja "Я тебя рисую".