Raivo HeinFoto: RAIGO PAJULA / Postimees
Eesti uudised
29. september 2014, 19:12

Kosmosereisi ootel Raivo Hein ei pelga pettumust, vaid merehaigust (2)

Internetiärimees ja kosmosehuviline Raivo Hein on kosmosereisi ootel. Hein on ostnud pileti Briti ettevõtja sir Richard Bransoni ettevõtte Virgin Galactic korraldatavale kosmosereisile.

Sõit kosmosesse maksab 200 000 dollarit. "Võtame seda kui hästi kallist turismireisi. Mina olen valinud selle välja," rääkis Raivo Hein ETV "Ringvaatele". "Samas hinnas ja veel kallimaid reise korraldatakse küll ja küll ning kui vaatame majandusolukorda, siis see on niivõrd odav."

Hein ütles, et esimese sissemaksu jaoks ta laenu ei pidanud võtma, aga "kui on vaja, siis saab ka panka mindud."

Pettumust Raivo Hein kosmosereisil ei pelga, sest juba lennukiga sõites on tema jaoks vaated, mis ülevalt avanevad, lummavad. "Ma usun, et see vaade, mis sealt ülevalt avaneb, kindlasti pettumust ei valmista."

Pigem valmistub Hein nn merehaiguseks, mida kõik astronaudid põevad ja sinna midagi parata ei saa. "Selle vastu peab tõesti midagi ette võtma, et seda lühikest hetke mitte rikkuda," rääkis kosmosehuviline.

Raivo Heinal on kaks observatooriumit – üks Tallinnas ja teine Saaremaal. Jumalamõtteid pole Heinal pimedas observatooriumis istudes pähe tulnud. Ka UFO-sid ei ole Hein näinud. "Aga ma oleksin väga imestunud, kui neid ei ole," sõnas Hein. "Küsimus on lihtsalt selles, millal saabub tõestus."

Raivo Heinast on vändatud dokumentaalfilm "Valgust otsides" (režissöör Heini Drui), mis linastub peatselt kinodes.