Kristiina Ojuland.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
29. september 2014, 07:00

Miks süüdistab Ojuland eksministrit Ilvest nüüd? Suhtekorraldaja: see on valimisvõitlus (22)

Presidendi kantselei on ümber lükanud Kristiina Ojulandi väite, et välisministrina on Toomas Hendrik Ilves kaotanud riigisaladust sisaldavaid dokumente – suhtekorraldaja Ivo Rulli hinnangul püüab Ojuland praegu valimiste eel olla pildil, Ilvese kohta käiva avaldusega oleks ta pidanud välja tulema aastaid tagasi, pärast välisministri ametisse astumist.

Uue erakonna loonud Kristiina Ojuland ütles ETV saatele "Pealtnägija", et Toomas Hendrik Ilves kaotas oma välisministriks oleku ajal riigisaladust sisaldavaid dokumente. Ühtlasi väitis ta, et dokumente kaotasid veel paljud praegused kõrged poliitikud. "Tegemist on valeväidetega, sest meile teadaolevalt omaaegsel kriminaaluurimisel midagi sellist ei selgunud," ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Õhtulehele.

"Seega, endine välisminister Ojuland eksitab avalikkust, kui väidab, et riigisaladust sisaldavaid dokumente "kaotasid ära endised ministrid ja tänased suured võimukandjad" ning viitab praegusele riigipeale, öeldes, et "siin olid ka temale järgnevad või eelnevad ministrid dokumente kaotanud".

Ojuland väitis "Pealtnägijale" sedagi, et Reformierakonna sisevalimistel, mille tagajärjel tema parteist välja heideti, hääletati võltsitud häältega

Andrus Ansipi poolt. Reformierakond lükkas selle ümber. Suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull leiab, et Ojuland oleks pidanud Ilvese kohta käiva avaldusega välja tulema siis, kui pärast teda välisministriks sai, mitte nüüd. Rulli sõnul on Ojulandi avalduste taga meeleheitlik soov olla valimiste eel meedias pildil.