Jaak Joala
Inimesed
27. september 2014, 18:33

Vene telekanal saabus Eestisse Joalale pühendatud üleriigilist saadet ette valmistama (106)

Täna kell 12 saabusid Tallinnasse teleajakirjanikud Venemaalt, kes tulid siia ette valmistama esmaspäeval telekanali Rossija 1 Moskva stuudiost eetrisse minevat tulist ning hiigelreitingutega jutusaadet "Otse-eeter", mis pühendatakse üleeile meie seast lahkunud Jaak Joalale.

Eilne uudis laulja surmast levis kulutulena üle terve Venemaa meedia, kus teda meenutati kui unustamatut nõukogude estraadiartisti. Omal ajal üle terve Nõukogude Liidu superstaari staatusesse tõusnud Joala lahkumine otsustati kiirkorras võtta kajastada ka Rossija 1 telesaates ning juba järgmisel hommikul istuski teletiim koosseisus kaameramees ja saate toimetaja Irina Nossova lennukile.

Tallinna saabudes võtsid nad ühendust Eesti Ekspressi ajakirjaniku Viktoria Ladõnskajaga, kes aitab telemeeskonnal saate jaoks materjali kokku panna: muu hulgas tulevad saates näitamisele haruldased arhiivikaadrid ETV salvest ja uudislõigud Eesti meediast.

Eelkõige otsivad teletegijad aga kontakti inimestega, kel olid lahkunud muusikuga lähedased kokkupuuted – naabrid, sõbrad, kolleegid.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.