Merle TalvikFoto: ARNO SAAR
Inimesed
26. september 2014, 22:27

Merle Talvik: hing igatseb ta järele (1)

„Hing karjub ta järele. Hing igatseb. Hing on kuidagi nii valus,“ ütleb näitleja Merle Talvik. „Ta oli väga väärt inimene.“

1982. aastal valmis legendaarseks saanud Eesti mängufilm „Teisikud", kus oli kaks peaosatäitjat: Jaak Joala ja Merle Talvik.

„Tunnetasin kogu aeg tema lugupidavat suhtumist. See oli tõesti väga sõbralik. Ta oli minu jaoks väga hea kolleeg, väga hea partner," räägib Talvik, kes enne filmi tegemist tundis Joalat üle kümne aasta.

„Ta tegi oma tööd väga professionaalselt. Filmi tegemisel ei olnud pipardamist, staaritsemist. Tema jaoks ei olnud vahet, kas me teeme nüüd laulmistööd või näitlemistööd – töö on töö. See jäi mulle hästi meelde," meenutab Talvik.

„Meie suhted olid väga head. Meil olid tõelised tööalased sõbrasuhted," ütleb Merle Talvik.

„Mäletan, et kui Mati Talvik tegi 1984. aastal saate Joalast, siis ta esitas mulle küsimuse, kas ma olin Joalasse armunud. Ma ütlesin, et ei olnud! Siis oli Mati väga üllatunud – kõik naised olid ju Joalasse armunud! Ma ütlesin, et vaat mina ei tea, aga meil oli nii, et meil selliseid suhteid ei olnud."

Rääkides Joala kinnisest loomusest, tõdeb ka Merle Talvik, et armastatud laulja ei olnud väga aval inimene.

„Tagantjärele vaadates: ta oli palju kinnisem, kui tundus. Tema ei laiutanud midagi. Isiklikke asju hoidis ta väga koos."