Foto: Teet Malsroos
Inimesed
26. september 2014, 19:45

GALERII: muusikali "Billy Elliot" kolm osatäitjat leitud, teisi veel otsitakse (3)

"Kohe algusest peale oli mõte, et peategelane tuleb leida balletikoolist," kõneleb muusikali "Billy Elliot" produtsent Meelis Pai. "Esimesena jäi mulle silma Tallinna balletikooli poiss Maximo Erm. Siis sattusime lavastaja Teet Kasega balletikooli galale ning avastasime sealt Rudolf Baumani, seejärel oli selge, et Eestis saab seda muusikali teha."

"Eriti hea meel on mul võimaluse üle teha koostööd Tallinna balletikooliga, kuhu saan nüüd omalt poolt midagi ka tagasi anda," möönab lavastaja Teet Kask, kes on ise selle kooli kasvandik. "Tean, kui oluline on, et läbi raskuste tähtede poole tehtud pingutusi mõistetaks. "Billy Ellioti" etendusega on unikaalne võimalus tunnustada neid noori, kes on valinud endale balleti elukutseks."

"Billy Elliot" jutustab loo teismelisest Billyst, kelle elu muutub täielikult pärast päeva, mil ta poksitrenni minnes satub pealt vaatama balletitundi. Tantsust saab Põhja-Inglismaa kaevanduslinnas kasvanud nooruki elu, kirg ja siht. Pärast pikki siseheitlusi ja eneseületusi saab Billy unistus balletiartistina lavale astuda tõeks. Kask tunnistab, et "Billy Ellioti" lugu kõnetab teda otseselt, sest on detailselt väga lähedane tema enda maailma sirgumise looga: "Ka mina kasvasin üles väikeses linnakeses, kus oli ka tööstus ning sattusin spordi juurest otse tantsutundi."

Hiljuti peetud prooviesinemiselt lisandus tulevaste osaliste nimekirja ka balletikooli poiss Gleb Ivanov, kuid kas nii Rudolf, Maximo kui ka Gleb hakkavad mängima pearolli, pole veel selge. Küll on selge, et õige pea tuleb neil algust teha laulu-, hääleseade- ja stepptantsuõpingutega. Ka on selge, et 4. oktoobril on Tallinna balletikoolis põhicasting, kus otsitakse 9-13aastaseid osatäitjaid peategelase Billy parima sõbra Michaeli ning 12 tantsuringi tüdruku rollidesse.

"Selleks, et neile rollidele kandideerida, ei pea üldse olema balletikooli kasvandik," kinnitab Pai. "Kui noor inimene ikka vähegi tunneb, et tahab tegelda teatri, tantsu ja lauluga, siis tulgu pühapäeval Tallinnas, Tartus või Narvas vaatama Londoni West Endi etenduse "Billy Elliot" otseülekannet, vaadaku NoorTeatri kodulehte ning siis võtku julgus kokku ja tulgu 4. oktoobril katsetele."