Sofia RotaruFoto: Mihkel Maripuu / Postimees
Inimesed
26. september 2014, 14:03

Sofia Rotaru: Jaak jättis suure osa oma hingest meie südametesse ja enda lauludesse (10)

"Jaak Joala oli tõeline artist - erakordne laulja ja andekas muusik. Ta jättis suure osa oma hingest meie südametesse ja enda lauludesse. Minu kaastunne teile kõikidele," mälestas Sofia Rotaru Jaak Jaolat, kellega ta laulis hittlugu "Lavanda".

Neljapäeval lahkus meie seast legendaarne laulja ja muusikapedagoog Jaak Joala. 

"Me tutvusime temaga Aasta Laulu festivalil. Ma mäletan teda kui suurepärast sõpra, ta oli väga vastutulelik inimene. Ükskord võtsime uut aastat meie pool Jaltas vastu. See oli üks kõige soojemaid ja lõbusamaid õhtuid, mida ma tol ajal sõpradega veetsin," meenutab Rotaru.

"Jaak oli võimekas muusik ja väga siiras laulja. Helilooja Volodja Mattetski tegi ettepaneku, et me laulaksime „Lavandat" koos. Meie duett oli väga harmooniline ja inimestele meeldis see kohe," oli Rotaru sõnul töötamine Jaolaga kerge ja meeldiv.

1985. aastal kirjutatud ja aasta hiljem Nõukogude menukaimaks looks saanud "Lavanda" ei ole mitte ainult Jaak Joala üks tuntumaid laule, vaid ka suurimaid hitte Rotaru jaoks, kes on siiamaani Ukraina ja Venemaa üks tunnustatumaid ja armastatumaid lauljaid.