Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
26. september 2014, 07:00

Svjata Vatra laulja Ruslan müüb kodu: kolme lapsega jäi see natuke väikseks (8)

"See korter on meie jaoks väga tähtis, aga kui meil sündis kolmas laps, siis saime aru, et see on meie jaoks natuke liiga väike," räägib ansambli Svjata Vatra laulja Ruslan Trochynskyi, kes müüb Viljandi kesklinnas asuvat kolmetoalist korterit, mis on tema pere koduks olnud palju aastaid.

"Seal on sündinud meie kolm last (tütred Kirke ja Rute ning poeg Timur – K. T), tegime seal ise remonti – restaureerisime vana puitpõranda ja laed, soojustasime, vahetasime aknad ja tegime kõik oma käe järgi," räägib Ruslan, et vanas kahekordses puumajas asuvasse korterisse on pandud väga palju armastust ja hoolt. Et suurem osa on tehtud päris oma kätega, siis võttis restaureerimine muidugi aega. "Puidust köögimööbli tellisime, kõige parema. Toona maksis see umbes 40 000 krooni, aga see on nagu investeering ja boonus," räägib ta.

Ruslan ütleb, et tal ei ole kahju müüa oma kodu inimesele, kes oskab hinnata seal valitsevat hõngu. "Kahju on siis, kui tuleb keegi, kes paneb maha laminaatpõranda ja teeb euroremondi," ütleb ta.

Korter asub kesklinnas ning sellel on ühtlasi avar hoov, kus lapsed saavad mängida. "Kõik ütlevad, et selliseid hoove kohtab Viljandis harva. Maja kõrval on Armeenia köök, seega on meil kogu aeg tasuta šašlõkilõhn," naerab Ruslan. Peale selle on hoovis suur õunapuu ja mustasõstrapõõsas.

Vaata müügikuulutust SIIT.

Uue kodu leidsid sõprade kaudu

Muide, selle kodu leidsid Ruslan ja tema naine Terje ühe päevaga. "Üürisime kunagi korterit ja mõtlesime, et tahaksime lapsi saada. Siis otsustasime ka, et on vaja ikka oma korter osta, sest kui on lapsed, peab olema oma kodu, kus perega elada."

Ruslan räägib, et abikaasa töötas sel ajal folgitiimis koos Kristiina Alliksaarega, kes neile korteri leidis. "Ta nägi mingis portaalis kuulutust ja näitas meile. Helistasime, läksime kohe vaatama ja ma ütlesin, et võtame ära. Maakler oli täitsa šokis! Pärast meid tahtsid ju veel inimesed vaatama tulla ja ta imestas, et me ei küsinud isegi hinda ega midagi – ütlesime kohe, et see sobib!" meenutab mees, et õige koht tunti kohe ära.

Nüüd elab Trochynskyite pere Viljandis Männimäel ridaelamuboksis, kuhu mahutakse mõnusalt ära. "Esimesel korrusel on suur tuba ja köök, teisel korrusel kolm magamistuba, tualett ja vannituba, kolmandal suur pööning ning all on kelder ja saun, mis ei ole välja ehitatud," räägib ta. "Tulevikus tahaks sinna teha stuudio, kuhu muusikud saavad tulla, et koos harjutada."

Uue kodu mõtted mõlkusid Terjel ja Ruslanil peas juba ammu. "Meil elavad sealkandis sõbrad, kelle juures me tihti saunas käisime. Nemad rääkisid, kuidas sinna sattusid – lastega, raha polnud, tegid tasapisi korda ja nüüd elavadki seal."

Aasta tagasi tehti lõplik otsus ja uuriti, kas ka Ruslanil ja Terjel oleks võimalik perega samasse kanti kolida. "Selgus, et seal on kaks aastat olnud üks tühi korter, kus on vaja remont teha. Otsustasime võtta suure laenu ja tegime kõik jälle niimoodi, nagu ise tahtsime – panime uue põranda ja uued aknad, aga ainult esimesel korrusel. Teist korrust värskendasime natuke."

Appi võeti ka arhitekt. "Tema vaatas, millise seina saaks maha võtta ja nii saigi üks kandev sein maha võetud. Pärast tulid naabrid soolaleivale ja ütlesid, et nemad on ka terve elu tahtnud sama teha, aga ei ole julgenud," muigab Ruslan.