KAKS BIRGITIT: Nii Birgit Õigemeele (keskel) kui ka Birgit Varjuni sünnipäev (paremal) on 24. septemb­ril. Teineteise peole pole nad siiski veel jõudnud.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
25. september 2014, 07:00

Birgit õnnitleb Birgitit: Varjunil ja Õigemeelel on samal päeval sünnipäev! (6)

"Olen Birgit Õigemeelt juba õnnitlenud, kuigi ainult Facebooki kaudu. Aga ma pole veel leidnud mahti vaadata, kas ta on midagi ka vastanud," raporteerib eilne sünnipäevalaps, laulja Birgit Varjun tähtsa päeva hommikul.

Kaks lauljat Birgitit tähistasid 24. septembril oma sünnipäeva: võistluse "Eesti otsib superstaari" avahooaja võitja Birgit Õigemeelel täitus 26. eluaasta, sama saate kolmandas järjes finaali jõudnud Birgit Varjun sai 28aastaseks.

Varjun ütleb, et tema oli kõige esimese superstaarisaate võitja sünniajaga juba varemgi kursis, kuskilt oli silma jäänud.

"Aga ma mäletan täpselt, kuidas Õigemeel meie ühisest sünnipäevast teada sai," jutustab ta. Käis saatesalvestus ning Õigemeel tuli stuudiosse külalisesinajaks ja intervjuusid andma.

"Operaator mainis talle, et minul on ka muide sünnipäev. Õigemeel ajas vastu: ei ole! Ning operaator jällegi: on-on!" meenutab Varjun.

Naine ütleb, et tegelikult pole nad koos Õigemeelega veel kunagi kordagi õigel päeval üksteise peole jõudnud. Lihtsalt pole aega – seda enam, et Varjun elab Tartus, Õigemeel aga pealinnas. "Alati peab keegi meist samal päeval pereringis pidu, kunagi pole õnnestunud külla minna."

Aeg, kui kaks Birgitit omavahel tihedamalt läbi käisid, jääbki rohkem superstaarisaate aegadesse. "Muusikuelu on nii kiire, et kahjuks ei jää mahti. Aga seda peab parandama!"

Ajavad ka lapsejuttu

Kui Varjun ja Õigemeel leiavad siiski hetke koos maha istuda, jätkub juttu kauemaks. "Mitte staarisaatest – need jutud on juba ammu ära heietatud," muigab Varjun. "Rohkem üldistel teemadel."

Et mõlemad lauljad on emad, võib oletada, et vestlus kisub ikka laste peale. "No titeteemasid on muidugi!" tunnistab 17aastaselt emaks saanud Varjun. Ja ütleb kohe, et ise ta mingite soovituste ja õpetustega selles vallas peale ei lenda – ainult siis, kui Õigemeel küsib.

Idüllilist pilti, kus emad kudrutavad omavahel ja lapsed istuvad samal ajal morsist ja tordist lookas laua taga, Varjuni sõnul siiski ei näe.

"Minu poeg (Andero) on ikkagi kümnene ja Õigemeele oma (Simeon) pole veel aastanegi, nii et mingit erilist suhtlust nende vahel olla ei saa."

Peale sünnipäeva, emaduse ja lauljaameti on kahel naisel muudki ühist. Kummagi Birgiti ema on õpetaja ja isad tegelevad puidu- ja mööblitööstusega. "Meie isad on ka tööasjus kohtunud," ütleb Varjun.