SEKSIKIISU KÄED PANDI RAUDU: Politseinikke rassismis süüdistav näitlejatar Daniele Watts rikkus seadust, sest – oh neid puritaane! – Los Angeleses on avalikku kohta pargitud autos seksimine sootuks keelatud. Foto: AOP
Inimesed
25. september 2014, 07:00

"Vabastatud Django" staar süüdistas politseid rassismis (2)

Filmistaar Daniele Wattsi süüdistas USA politseid rassismis, alusetutes viidetes prostitutsioonile ja ebaseaduslikus isikukontrollis. Nüüd sunnitakse teda vabandama.

Quentin Tarantino filmis "Vabastatud Django" orjatar CoCo’d kehastav Daniele Watts õrnutses oma kaaslase Brianiga viimase autos ja oli enda sõnul hingepõhjani vapustatud, kui politseinikud aknale koputasid.

Võimud pidasid Daniele sõnul teda prostituudiks ja meest kliendiks ning hakkasid naiselt nõudma, kes ta on ja mida Brianiga autos teeb.

Kui Daniele keeldus politseinikele isikutunnistust näitamast, pandi tal käed raudu.

"Politseiauto tagaistmel meenutasin, kuidas mu isa tuli loendamatutel kordadel ärritatuna koju, sest politseinikud olid teda alandanud, ehkki ta polnud midagi halba teinud," kirjutas Daniele pärast Facebookis.

Vahejuhtumi järel palkas Daniele advokaadi ja esitas politsei vastu rassismisüüdistuse. Nüüd soovitab seesama palgatud advokaat Danielel aga Los Angelese võimuesindajatelt vabandust paluda ja süüdistus tagasi võtta.

Esialgu Danielet toetanud inimõiguse eest võitlev jurist ütleb, et pärast juhtumiga tutvumist on tal põhjus kahelda naise väidete tõelevastavuses.

Väljakutsele reageerinud politseinik Jim Parker kinnitab samuti avalikult, et väide, justkui oleks paari kahtlustatud prostitutsioonis, on vale. Nimelt kutsuti Danielele ja Brianile politsei, sest nad seksisid avalikku kohta pargitud autos. Kirjeldatud praktika on Los Angeleses aga seadusega keelatud.

Daniele pareerib jonnakalt, et sellest hoolimata pole politseinikel õigust nõuda heast peast isikut tõendava dokumendi esitamist, ilma et talle oleks esitatud süüdistust mõnes kuriteos. Rassismisüüdistust Daniele aga enam puudutada ei soovi.