Eesti mitmekordne meister kulturismis Ott Kiivikas asub nädalavahetusel oma muskleid kasutama kündmiselFoto: ARNO SAAR
Spordivaria
23. september 2014, 12:30

Kumb on edukam kündja - Baruto või Ott Kiivikas? (4)

Sel nädalavahetusel, 26. ja 27. septembril toimuvad Olustveres Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistlused, mille raames leiab aset eraldi VIPide künnivõistlus, kus omavahel võtavad kündmises mõõtu endine sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson, kulturist Ott Kiivikas, ajakirjanik Jüri Muttika, ennustaja Igor Mang, põllumajandusminister Ivari Padar, näitleja Ülle Lichtfeldt ning Swedbank panganduse juht Heiki Raadik.

"Künnimeistrivõistlused on traditsioon ja iga-aastane suursündmus Künniseltsile, kuhu kogunevad eksperdid Eestist ja välisriikidest, et vahetada kogemusi ja õppida midagi uut mulla harimise kunsti kohta," sõnas Eesti Künniseltsi juhatuse liige Riho Kala.

Võistlustele on oodatud meisterkündjaid ja noorkündjaid nii Eestist, Lätist, Leedust, Inglismaalt, Saksamaalt ja Soomest. 

Künnimeistrivõistluste ajalugu ulatub 1874. aastasse, regulaarselt on Eestis künnimeistrivõistlusi korraldatud aastast 1965, kuid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel korraldab Eesti Künniselts künnimeistrivõistlusi 2005. aastast ehk kümnendat korda. Igal aastal külastab kaks päeva kestvaid künnimeistrivõistlusi ca 2000 valdkonna spetsialisti, ettevõtjat ja huvilist. Rohkem informatsiooni http://www.eestikynniselts.ee/.